Strona 28 z 147 PierwszyPierwszy ... 1826272829303878128 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 271 do 280 z 1467

Wątek: Laptop do zdjęć..

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez renes Zobacz posta
    To wiem i firmy też nie mam. Kilka osób wspominało że jest kilka sklepów które konfigurują notebooki, nie moge ich jednak namierzyć - zwłaszcza gdy chodzi o Lenovo/IBM i DELLa.
    Znowu mogę powiedzieć tylko na temat Della. Ogólnie Dell do niedawna oferował notebooki wyłącznie do odbiorców korporacyjnych. I w ogóle nie było oficjalnie żadnego sklepu, który by ten towar sprzedawał dla klientów indywidualnych. Zupełnie niedawno to się trochę zmieniło. Dell nawiązał współpracę z Komputeronikiem i oferuje za ich pośrednictwem notebooki. Niestety jest to tylko kilka modeli z konkretną i niezmienialną konfiguracją. Mam nadzieję, że to się kiedyś zmieni ale na dziś tak to wygląda.

Nieoficjalnie, to na Allegro można znaleźć sprzedawców, którzy pewnie byliby w stanie zaoferować dowolną, istniejącą w ofercie konfigurację. Ale nikogo konkretnego Ci nie polecę. Ja kupowałem jeszcze inaczej
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Powyższe tyczy się również HP i Lenovo. Konfiguratory WWW dostępne są w USA/Kanadzie i może gdzieś jeszcze. W Polsce niestety, tak HP jak i Lenovo, oferują zestawy "pod klucz".
    EOS - conditio sine Kwanon...

Uzależniony

Domyślnie

Jeden sklep konfigurujący DELLa znalazłem, dość ciekawy: http://www.mm-notebooks.pl/list/notebooki.html

poza chyba jednym. Przy zakupie na raty (a o tym myslę) korzystają z usług banku Cetelem. A co to za bank i ilu ma znienawidzonych klientów można poczytać na różnych stronach.

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Dostałem plik z kalibracji della d820 wugxa 15.4" od jednego z formułowiczów.

Rezultat poniżej. Nic lepiej od innych laptoków. Prawie dokładnie to samo. Jak w jednym miejscu lepiej to w innym gorzej.

Wykres dla L=50.

Czyli dalej czekamy na przyzwoitą matrycę w laptoku.

EDIT: Ta Toshiba to notebook Toshiby z tym "szklanym ekranem" (Crystal Bright czy jakoś tak)
    Ostatnio edytowane przez Janusz Body ; 21-10-2008 o 20:22

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta

Rezultat poniżej. Nic lepiej od innych laptoków. Prawie dokładnie to samo. Jak w jednym miejscu lepiej to w innym gorzej.

Czyli dalej czekamy na przyzwoitą matrycę w laptoku.

EDIT: Ta Toshiba to notebook Toshiby z tym "szklanym ekranem" (Crystal Bright czy jakoś tak)

Lubię czytać Twoje posty.
    Rzeczywiście: "old enough to know better".
    Po prostu jesteś kopalnią wiedzy.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Uzależniony

Domyślnie

Drugi ciekawy sklep w którym skonfigurować mozna lapka, może sie komuś przyda:

http://www.flexbook.pl/

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez renes Zobacz posta
    Drugi ciekawy sklep w którym skonfigurować mozna lapka, może sie komuś przyda:

http://www.flexbook.pl/
    Co to za marka? Pierwsze słyszę.

EDIT: A, już sobie doczytałem:
    "Firma Flex sp. z o.o. powstała w 2008 roku i jest producentem wysokiej klasy laptopów pod marką Flexbook.". Życzę udanych zakupów
    Ostatnio edytowane przez Kolaj ; 22-10-2008 o 10:22
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Co to za marka? Pierwsze słyszę.

EDIT: A, już sobie doczytałem:
    "Firma Flex sp. z o.o. powstała w 2008 roku i jest producentem wysokiej klasy laptopów pod marką Flexbook.". Życzę udanych zakupów
    Składają z różnych podzespołów, co do niektórych niewiadoma, wysłałem im kilka pytań, zobaczymy.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta

Jednak widać różnicę na korzyść mojego Della D830 15.4" WSXGA+ (wykres w poście #83).
    Pozdrawiam, Rafał

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RafalR Zobacz posta
    Jednak widać różnicę na korzyść mojego Della D830 15.4" WSXGA+ (wykres w poście #83).
    Co nie zmiena faktu, że to wszystko ta sama klasa niestety Z niebieskimi tragedia z katastrofą. Dalej laptoki pozostają z etykietą "do obróbki NIE" - gamuty różnią się minimalnie choć D830 faktycznie wypada najlepiej

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Strona 28 z 147 PierwszyPierwszy ... 1826272829303878128 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów