Strona 25 z 132 PierwszyPierwszy ... 1523242526273575125 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 1467

Wątek: Laptop do zdjęć..

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    Jak to wytłumaczył Steve: z laptopem zawsze można się odwrócić, tak, żeby nie było odbić
    Jak się lata własnym samolotem, to się ma potem takie proste spojrzenie na świat...
    Ale ja Panu SJ szczerze i nieironicznie dziękuję - wyleczył mnie niniejszym z makówek
    EOS - conditio sine Kwanon...

Uzależniony
    Miasto
    Józefów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    Teraz Apple na dodatek zafundował w najnowszych MB/MBP matryce wyłącznie GLOSSY.
    Jak również w najnowszym Apple_Cinema_Display
    Hmmm, a to jakoś z rozpędu pominąłem przy czytaniu specyfikacji...

No to w takim razie odpowiada to na moje pytanie z postu #79, dziękuję, lustra akceptuję tylko w łazience i przedpokoju
    Pozdrawiam, Tomek
    Canon LS-120PC II

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tmaciak Zobacz posta
    No to w takim razie odpowiada to na moje pytanie z postu #79, dziękuję, lustra akceptuję tylko w łazience i przedpokoju
    Nomen omen, palmtopy, które mają ekrany praktycznie błyszczące, przez szybowników, używających ich do nawigacji, są zwane właśnie lusterkami.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tmaciak Zobacz posta
    Rozumiem, że z tego też względu zdjęcia robisz jakąś hybrydą?
    Co do makówek - chyba na forum DPR ktoś zauważył, że "odbicia" na ekranach nowych laptopów (na ich zdjęciach w materiałach reklamowych) są dodane w postprocessingu

A za parę lat (wraz z postępem technologii paneli) Mr. SJ obwieści fanom jabłek, że "Apple reinvented matte screens"...

A poważniej: czy są już monitory WRGB, w których piksel ma czery składowe: biały + trzy dla RGB?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Generalnie jest dwóch dostawców matryc - LG-Philips i Samsung.
    Jedni uważają, że Samsung jest gorszy, drudzy, że lepszy.
    Mam okazję używać T61p - ponieważ składany jest w Czechach (albo Słowacji), to ma matrycę od LG-Philips - bo blisko do fabryki Kobierzycach.
    Obecnie czekam - albo W700, albo HP 8730w...

Kolaj i Janusz - zapewne obaj macie racje, ale pamiętam, że "plaskaczom" LCD też było na początku trudno zyskać zaufanie użytkowników CRT. Teraz - myślę - kolej na porządne matryce w laptopach.

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Teraz - myślę - kolej na porządne matryce w laptopach.
    No dobra, fajnie. Ale co ma piernik do wiatraka? Trudno ocenić jakość displaya w laptopie oglądając "fabryczny" profil monitora. Po prostu trzeba wziąć na warszat ten konkretny model lapka i go pomierzyć. To wszystko. Zdanie, że "kolej na porządne matryce w laptopach" to powinno być raczej skierowane do producentów tychże.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    No dobra, fajnie. Ale co ma piernik do wiatraka? Trudno ocenić jakość displaya w laptopie oglądając "fabryczny" profil monitora. Po prostu trzeba wziąć na warszat ten konkretny model lapka i go pomierzyć. To wszystko. Zdanie, że "kolej na porządne matryce w laptopach" to powinno być raczej skierowane do producentów tychże.
    Piernik do wiatraka ma mąkę - skoro już pytasz o imponderabilia.

A ja pozwoliłem sobie zauważyć ogólnie pewną tendencję u producentów (rozszerzanie oferty wraz z postępem technologii) i u użytkowników (nieufność - częstokroć uzasadnioną "marketingowymi trikami" producentów).

Jak wspomniał Janusz - to co przechodzi na półce mainstream nie jest już najlepszą strategią w kategorii "top" - tam producentom nie zależy na szarganiu sobie opinii - dlatego też kończąc wywód (i temat): ponieważ zarówno wspomniany monitor jak i laptop HP są z górnej półki i noszą nazwę tej samej technologii, to pozwolę sobie optymistycznie zakładać "niewinność" HP dopóki ktoś nie wykaże, że jest inaczej.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez redrash Zobacz posta
    Też czekam, aż np. jakiś serwis postawi koło siebie Della, HP, ThinkPada i Sony'ego i przebada je solidnie
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 21-10-2008 o 14:36 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Generalnie jest dwóch dostawców matryc - LG-Philips i Samsung.
    Jedni uważają, że Samsung jest gorszy, drudzy, że lepszy.
    Mam okazję używać T61p - ponieważ składany jest w Czechach (albo Słowacji), to ma matrycę od LG-Philips - bo blisko do fabryki Kobierzycach.
    Obecnie czekam - albo W700, albo HP 8730w...
    Znasz może sklep w Polsce gdzie można skonfigurować IBM/Lenovo, Della?

Pełne uzależnienie Awatar Kolaj
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez renes Zobacz posta
    Znasz może sklep w Polsce gdzie można skonfigurować IBM/Lenovo, Della?
    Della to sobie można skonfigurować nawet na stronie producenta. Tyle, że oni tam nie sprzedają do odbiorców indywidualnych więc musiałbyś na firmę kupować.
    BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolaj Zobacz posta
    Della to sobie można skonfigurować nawet na stronie producenta. Tyle, że oni tam nie sprzedają do odbiorców indywidualnych więc musiałbyś na firmę kupować.
    To wiem i firmy też nie mam. Kilka osób wspominało że jest kilka sklepów które konfigurują notebooki, nie moge ich jednak namierzyć - zwłaszcza gdy chodzi o Lenovo/IBM i DELLa.

Strona 25 z 132 PierwszyPierwszy ... 1523242526273575125 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów