Cytat Zamieszczone przez krzychul Zobacz posta
Tak by było najlepiej, jednak czasami musze z całym klamorstwem wyjechać i wtedy lepszy by był lapek. Mógłbyś podać co wcisłeś do środka.
No, na wyjazdy mam na razie starego laptopa t.j. Samsunga na i5, 4Gb RAM, NVIDIA GeForce GT 330 M, beznadziejna matryca 17" kalibrowana Spiderem Pro i to jakoś tam od biedy uciąga.
Stacjonarny postawiłem na: Win 7/64, Core i7-3770 3.40Ghz 3.80GHz, RAM 16Gb Patriot Viper Intel Extreme Masters DDR3 (cokolwiek to znaczy ), grafika Gigabyte GF GTX 650 2Gb RAM z dużym, cichym wiatrakiem, SSD Sandisk Ultra Plus 128Gb na system + fotoszopy, HD 2Tb Seagate, Zewnętrzny Seagate Expansion 2Tb USB 3.0, zasilacz be quiet! 500W, chłodziarka przyzwoita Scythe Mugen 4, obudowa przyzwoita - nie słychać go, dość szybko liczy, żwawo wstaje i otwiera programy. Aha, płyta główna Gigabyte GA-Z68XP-UD5 bo chciałem dużo USB 3.0, no to wyszło że mam w sumie 8, nie wiem po co.
Co do grafiki, to czytałem na forum Adobe, że ludzie spokojnie pracują na grafice Intela zaszytej w procesorze, ale jakoś wolałem zewnętrzną.