Strona 129 z 132 PierwszyPierwszy ... 2979119127128129130131 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 281 do 1 290 z 1467

Wątek: Laptop do zdjęć..

Mieszany widok

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Laptop do zdjęć..

Wielka szkoda, że Apple wycofał się z matryc 17". Druga kwestia, nowsze modele MacBook Pro wyposażone są w Retinę ale błyszczącą, czy tak? Również szkoda, osobiście bardziej skłaniam się jednak ku matowym matrycą. Jeśli miałbym zdecydować się na produkt z jabłkiem, poszukiwałbym chyba starszego modelu z matowym panelem. Jak to wygląda z Waszego punktu widzenia jako użytkowników tych notebook'ów?

Moje negatywne nastawienie na błyszczące matryce wynika stąd, że używam właśnie takiej tylko w DELL'u. Mając porównanie do ekranów matowych, praca na nich jest bardziej komfortowa.

Powyższe stwierdzenia są jak najbardziej subiektywne, na podstawie własnych doświadczeń.
    Ostatnio edytowane przez digital.photography ; 05-11-2013 o 13:17

Do zdjęć zdecydowanie matowa matryca o czym się przekonałem decydując się na zakup samsunga seria 5 z matową matrycą. Bez porównania. Wolę jednak zawsze podłączyć monitor zewnętrzny, bo laptop ma zmienny kąt nachylenia matrycy, co już jest dużym problemem.
    Za pozwoleniem admina kruk windykacja forum

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez patrycjusz7 Zobacz posta
    Wolę jednak zawsze podłączyć monitor zewnętrzny, bo laptop ma zmienny kąt nachylenia matrycy, co już jest dużym problemem.
    -macham tą Acerową matrycą IPS i z zakresie 30 stopnie nie ma różnicy
    -co tam podpinanasz jako zewnętrzny monitor ?
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie Laptop do zdjęć..

Jak sie obrabia foty na zewnątrz to matryca błyszcząca przeszkadza bardzo. Jak wewnątrz to można sobie wybrać taki setup żeby problemu nie było

Tylko kto pracuje nad zdjęciami na zewnątrz

Retina zawsze jest podpinana do Eizo 24" a jak mam wyjazd to biorę macbooka ze sobą i jeszcze nigdy mi o "lusterko" retina nie przeszkadzało
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Mam zamiar zakupić laptopa, przeznaczony będzie do obróbki zdjęć. Chcę go podpinać pod monitor, potrzebuję mobilnego sprzętu dlatego stawiam na laptopa. W jakiego warto zainwestować ? Budżet 2tyś. Chcę go po prostu podpiąć pod monitor jak stacjonarny dzięki za pomoc

Miasto
    Scotland

za 2 tys to nie poszalejesz. Poparz na jakies lenovo i delle w tej kwocie, kazdy praktycznie bedzie dobry, duzo ramu, duzo dysku i po sprawie.
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    za 2 tys to nie poszalejesz. Poparz na jakies lenovo i delle w tej kwocie, kazdy praktycznie bedzie dobry, duzo ramu, duzo dysku i po sprawie.
    Czyli priorytetem jest dużo ramu i duży dysk ? Najchętniej kupił bym stacjonarnego ale czasem muszę obrabiać zdjęcia w dwóch różnych lokalizacjach a nie chcę wozić całej puchy. Oczywiście nie będzie problemu podłączyć laptopa do monitora + mysz i klawiatura żeby działał na zasadzie stacjonarnej puszki ?

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

na innym forum szukaliśmy jakiegoś wydajnego lapa właśnie do 2k to doszliśmy do acera v3 chyba dokładnie ten model:
    Laptop ACER V3 i5-3210M 8/500G GT630 2G USB3 HDMI (3676096096) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. wątpie, że w tej cenie znajdziesz coś mocniejszego.

Miasto
    Scotland

Ilośc gb na dysku zależy od twoich preferencji, dużo ramy zawsze pomaga np w lightroom.

Każdego laptopa podłączy praktycznie jak stacjonarne do klawiatury i myszki i monitora.

Za cenę 2tys zł dostaniesz dobra stara używke albo plastikowego laptopa niższej klasy
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Proszę o radę w zakupie laptopa – używany do zdjęć i do pracy. Oczywiście najważniejszy monitor. Wybrałem 3 modele:
    Dell Inspiron 7537 – ma ekran IPS , ale błyszczący , dotykowy,
    Asus N550jv – piękny laptop z matowym IPS , ale słabe pokrycie sRGB - według testów
    Dell Inspiron 5537 – nowośc od Della , matowy FHD , na pewno nie IPS i nic więcej nie udało mi się dowiedzieć.
    Proszę o radę , który najlepszy do Lightrooma . Może ktoś ma jeden w wybranych modeli , proszę o opinię lub tez proszę o propozycje innych modeli. Nieprzekraczalny budżet to 5000 PLN , musi być 15’ ( często noszę laptop).

Strona 129 z 132 PierwszyPierwszy ... 2979119127128129130131 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów