Zapewne Anti Glare czyli po ludzku mówiąc matową :-)
Zapewne Anti Glare czyli po ludzku mówiąc matową :-)
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
Sorkidokładnie tak, ten AG to anti glare matt screen.
A tak przy okazji- wydaje mi się że delle XPS L702 nie mają matrycy IPS, jak to sprawdzić?
5Dmk3, 60D, 16-35L/4, 35L, 100L/2.8, 85/1.8, 50/1.4, 24-105L, 17-85, 580EX II
Bo prócz kilku modeli Lenovo i Hp (envy 15') to chyba żaden laptop nie ma matrycy IPS.
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
Ma to swoje zalety bo za pomocą przechyłu głowy można sobie regulować jasność/kontrast. Idealnie sprawdza się przy szparowaniu białego na białym![]()
![]()
Dzięki Tom01 za wskazówkę.
Jest normalnie "tn" góra ciemnieje , choć wciąż widać kolory które lekko zmieniają swą barwę np. żółty robi się pomarańczowy itp.
5Dmk3, 60D, 16-35L/4, 35L, 100L/2.8, 85/1.8, 50/1.4, 24-105L, 17-85, 580EX II
Po lewej IPS, po prawej TN
ja pracuję na Samsung rf511 - wydajnościowo daje radę, ale fakt, że matryca to nie jest lux... Ale szukając najlepszej opcji sprawdziłam wszystkie możliwości i cokolwiek z lepszą matrycą to była różnica na poziomie min.800-1000 zł przy mniejszej wydajności. Jeśli ktoś potrzebuje lapka do pracy to chyba lepiej kupić do niego po prostu stacjonarny monitor 24 cale porządny... zwłaszcza jeżeli pracuje się zwykle w jednym miejscu.
Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistośc /Henri Cartier - Bresson