Koledzy !:-):razz:
Pozwólcie, że po raz ostatni zajmę głos (to ja rozpocząłem temat z Imac-iem).

Po naszej dyskusji postanowiłem jednak nabyć Imaca-24` oraz laptopa Asus - wersja bambus i5 z dyskiem 640gb. sprzęt kupiłem w Berlinie.
Nie miałem wcześniej do czynienia z macami. system był po niemiecku. Po 15 minutach grzebania (bez instalacji) w trzech miejscach zmieniłem i mam j.polski. system to lion. Możecie nie dać wiary, ale już nie chcę PC. Jakość grafy, dźwięk nie ma konkurencji. System jest dziecinnie prosty, ale zaje... szybki i stabilny. Włączm imaca dotknięciem klawisza na klawiaturze i po 3-ch sekundach jest wpełni działający system. Mam go jeszcze krótko, ale twierdzę, że wydanie 650Euro było dobrym pociągnięciem.
Co innego laptop - padła grafika - na ekranie najpierw pojawiłay się paski, a później śnieg. Teraz muszę jechać do niemiec i reklamować, bo w Polsce nie przyjmują sprzętu zakupionego za granicą. Chętnie go zwrocę, bo ponoć we wszystkich nowych sprzętach jest z tym problem. Podobnie było w Xboxach360 (3-y diody).
Podsumowując, jeśli tak jak ja pracujecie nad grafiką, fotami to zalecam przesiadkę.
Jeszcze jedno, instalacja nowych programów to dosłownie chwileczka.