-
Czy się zdecydowałem?. Na to pytanie zadane przez Dzygit-Dublin odpowiem, że jeszcze nie. Zastanawiam się jak to ująć, aby nie wywołać niepotrzebnej dyskusji. Rozważam różne opcje. Jedno jest pewne, nie kupię stacjonarnego kompa, bo laptop jest dla mnie wygodniejszy i żadne argumenty tego nie zmienią. Natomiast rozważam czy kupić Dell XPS 17 L702 z podstawową matrycą (1600x900) i zastąpić już ją we własnym zakresie matrycą typu RGB LED (17,3" AU Optronics B173HW01 V.5 (1920x1080) LED Matowa). Sprawdzałem, będzie pasować, koszt ok. 560 zł. Inna wersja to Dell Vostro 3750. Ten także ma wyjście HDMI, wiec można podłączyć zew. Monitor i to wcale niekoniecznie pierwszy lepszy z MM. Mogę na to wszystko przeznaczyć 6-7 tyś. Czyli w każdym wariancie się wyrobię. Jeszcze jedno jak tu już ktoś słusznie napisał, każdy ma nieco inne poziomy wrażliwości i inne potrzeby i nie ma sensu porównywania amatora entuzjasty, jakim ja jestem z potrzebami profesjonalisty z pracowni graficznej. Pozostaje jeszcze do rozważenia marka Sony, jak się dowiedziałem w tym kwartale mają się pojawić nowe modele, laptopów oczywiście :-). Tak, że decyzja jest już blisko.
Uprawnienia umieszczania postów