Strona 56 z 147 PierwszyPierwszy ... 646545556575866106 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 551 do 560 z 1467

Wątek: Laptop do zdjęć..

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    tak, tylko ze Apple to taka firma ktora ci dyktuje ze np nie podlaczysz sobie odtwarzacza muzyki (iPoda) i nie wgrasz plikow w normalny cywilizowany sposob jak tylko poprzez synchronizacje.
    Większość rozwiązań w Apple działa tak, że podłączasz kabelek i reszta w czarodziejski sposób robi się sama. I to tak jak trzeba! Ja rozumiem że są ludzie którym bez zajrzenia pod maskę, tudzież bez ręcznego wyboru urządzeń i folderów to jest niekoszerne. Osobiście też nie lubię kiedy system wprowadza swoje filozofie i pokazuje na każdym kroku że wie lepiej, ale sposób ułatwiania życia w Apple ujął mnie swoją logiką i faktyczną pomocą w codziennych czynnościach. Zaryzykuję stwierdzenie, że Windows się wpierdziela wszędzie ze swoimi filozofiami, Linuksa trzeba ładnie poprosić aby zechciał zrobić, a OSX robi bez pytania od razu dobrze. Czary? Mógłbym długo wyliczać drobiazgi które po "odkryciu" w OSX wprawiały mnie w osłupienie na zasadzie: "Że też nikt wcześniej o tym nie pomyślał?".

Porównałbym to do automatycznej skrzyni biegów. Jak wiadomo ma swoich gorących zwolenników i przeciwników. Sam byłem wiele lat zatwardziałym przeciwnikiem. Dla bab, mniejsza kontrola itp standardowe argumenty. Tak było, dopóki nie przejechałem się autem z naprawdę dobrą skrzynią. Oczy mi się otworzyły. Skoro auto potrafi lepiej zrobić to co ja miałbym ręcznie to po cholerę to odrzucać? Od tej pory wszystkie moje auta mają ASB.

Idz sobie na innego kompa i sproboj dograc muzyke, nie ma szans bo inna baza itunes itp itd. Czy to jest wolnosc uzytkowania? To skazanie siebie na bycie niewolnikiem i tyle.
    Ja tam nie widzę problemu. Nie miałem jeszcze przypadku żebym czegoś nie mógł sobie dograć do telefonu albo z niego ściągnąć. Bez iTunes.

Mac jest na tyle specjalistyczny ze w zasadzie slynie z fotoszopa i dobrego zarzadzania kolorem? DTP czy cala reszte mozna robic na kazdym systemie, po prostu to jest cool jak sie ma jablko na biurku.
    Wręcz przeciwnie. OSX (bo nie Mac, Mac to komputer) jest najbardziej uniwersalnym systemem jaki na razie jest na rynku. Łączy zalety Linuxów i Windowsów oferując z nich najlepsze cechy. DTP robi się zarówno na OSX jak i Win. Zawodowcowi nie robi to różnicy. Przy czym to OSX ma CMS w całym systemie a amatorowi to różnica ogromna. Tu się uwidacznia uniwersalność. Nie ma pod OSX narzekania, że zdjęcie wygląda inaczej w przeglądarce i Photoshopie, abo cudacznych metod na czuja żeby opanować kolorystykę.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Domyślnie

Tom01, tak jak bym słyszał pracownika iSpota :-D
    Choć poniekąd, masz dużo racji.

Domyślnie

Wiecie co? chyba podjęłam decyzję - MBP 13".... zaryzykuję, bo coś czuję, ż ejka tego nie zrobię to będe żałować, jeszcze jedno co na pewno chcę zrobić przed zakupem to poorientować się jakie programy matematyczne oferowane są na Mac OS bo słyszałam ze sa jakies typu MathCad zeby cokolwiek miec pod ręką na OSX, a raz za czas nie będzie wtedy problemem skorzystac z windowsa - tak sądzę.
    40d | c18-55 IS | c24/2.8 stm

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Mathlab jest pod Windows/Linux i Google mówi że pod MacOSX.
    Jak Ci trzeba coś więcej to Python+NumPy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Mathlab jest pod Windows/Linux i Google mówi że pod MacOSX.
    Jak Ci trzeba coś więcej to Python+NumPy
    1. MathCAD != MATLAB !
    2. MathCADa nie ma, jest Mathematica (link)
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Chodziło mi o MatLaba

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Chodziło mi o MatLaba
    Wiem, MagdzieS chodziło o MathCADa / Mathematicę itp.
    zdRAWki
    Fotograf platoniczny

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

Tom01- masz w sumie duzo racji z punktu widzenia normalnego uzytkownika, widac ze uzywales wszystkich narzedzi i wybrales wlasnie OSX a nie inny system.
    Ktos kto nie lubi "tylko uzywac komputera do okreslonych zadan" zanudzil by sie OSX, tak samo jak windowsem. Sa ludzie ktorzy grzebia w samochodach, motorach, a niektorzy lubia grzebac w systemie, naczuc sie czegos itp itd

allXages - czytalem o virtualboxie wlasnie, tej nowej wersji, ciekawe jak to bedzie. Na moim thinkpadzie OSX chodzil ale tylko w ten sposob mozna byloby okreslic jego dzialanie - ze chodzil
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Ja tam nie widzę problemu. Nie miałem jeszcze przypadku żebym czegoś nie mógł sobie dograć do telefonu albo z niego ściągnąć. Bez iTunes.
    Z telefonów przerobiłem sporo, wszystkie Nokie, SE i motki chodzą bez problemów (trzeba ogarnąć tylko czy jest plugin do iSync). Problem jest z telefonami na Windows Mobile, ale tutaj sprawa jest podobna do komputerów - jak ktoś sobie lubi uprzykrzać życie problematycznym telefonem, musi i sobie na uprzykrzać życie z jego synchronizacją. Jest jakiś program, za 30-40 dolców, który to umożliwia.

Z aparatów, bo to tutaj nas bardziej interesuje, nie zauważyłem żadnych problemów z Canonami, Nikonami i lustrami Fuji. Irytuje wyskakujące iPhoto, ja je w jakiś sposób wyłączyłem (już nie pamiętam jak). Przydaje się czasem do prezentacji, czy robienia w i-aplikacjach (chyba w iDVD czy iWorku, ale da się to obejść)

Ja całkowicie ubóstwiam całą filozofię drag and drop - cały system w tym działa, naprawdę przyjemnie się z tym zarządza fotografiami

Aha, i odnośnie fotografii. Systemowy Mail nie radzi sobie z wysyłaniem obrazków przeciągniętych do okienka. Się znaczy, jeśli odbiorca ma Mac'a, odczyta to spokojnie, dla użytkowników Windowsów, trzeba paczki robić.

A, no i MZ, największa wada Mac'a to współpraca z paroma monitorami. Kto to wymyślił, że górna belka (czyli ta z poleceniami odnośnie programów, plik, edycja, widok, i inne bzdury), może znajdować się tylko na jednym ekranie. Moim zdaniem, porażka na całej linii.
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Uzależniony Awatar Handelson
    Miasto
    Piła

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez _igi Zobacz posta
    Aha, i odnośnie fotografii. Systemowy Mail nie radzi sobie z wysyłaniem obrazków przeciągniętych do okienka. Się znaczy, jeśli odbiorca ma Mac'a, odczyta to spokojnie, dla użytkowników Windowsów, trzeba paczki robić.
    Pierwsze słyszę... Wysyłam w ten sposób zdjęcia do znajomych i nikt nigdy nie miał problemów z odczytaniem czy systemowy Mail z wysłaniem.
    Naprawdę*nie wiem o czym piszesz (tak samo jak z Twoimi częstymi postami na temat wyginających się od ciepła MacBooków :-D).
    Co do wyskakującego iPhoto - jak sam napisałeś udało Ci się wyłączyć a więc tak naprawdę wszystko zależy od konfiguracji.
    No flame :-D
    EOS 5DMkII + BG-E6; C 14 L II; C 24 L II; C 50 1.4; C 85 1.8; C 135 L; C 580 EX II; Sherpa 450 R; Kata D-3N1-30; Crumpler Master Delhi 620 i drobiazgi...

Strona 56 z 147 PierwszyPierwszy ... 646545556575866106 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów