Cytat Zamieszczone przez krzysztofr Zobacz posta
Z chińską myślą techniczną, jesteś w błędzie. Lenovo kupiło dział laptopów od IBM.
Wiem o tym, i na serii T42 czy T43 skończyła się jakość IBM. Później po wygaśnięciu jakichś umów firma zaczęła próbować walczyć na rynku masowym i tak zostało. Ale proszę nie kontynuujmy bo to materiał na flame.

Metalowej obudowy nie traktowałbym jako wyznacznik solidności produktu. W szczególności, że metalowe MBP lubią się mocno grzać.
No, jakby Pan chciał strzelić większą głupotę to by się nie dało.

Akurat metalowa obudowa z racji lepszej przewodności cieplnej jest korzystniejsza w przypadku urządzeń grzejących się. O ile MBP by się grzał, co nie ma miejsca. Z MBP na kolanach można pracować godzinami, w przeciwieństwie do coniektórych wynalazków gotujących jajka na twardo. No, ale oczywiście można cokolwiek mówić o temperaturze MBP jak się takiego ma.

Za to pod względem designu nic ich nie przebije.
I niemalże jubilerskiego wykonania. Nie ma innych komputerów dak dopieszczonych pod względem wykonania zewnętrznego. W szczeliny nie sposób wetknąć szpilki.

Czy Autocad będzie dobrze działa poprzez Paralells(pod względem wydajności).
Nie testowałem, choć czytałem że działa całkiem normalnie. Co do wydajności nic nie stoi na przeszkodzie wydzielić więcej rdzeni, pamięci itd. Wersja na OSX jest pożądana, jest możliwe że będzie. Mac przeżywa od pewnego czasu wielki Come Back.