A ja dzisiaj miałam okazję pobawić się i poogladać na żywo w MM Macbooka pro 13" 15", co tej pory naqwet nie patrzyłam i nie myślałam o 13", obecnie mając 15" i w stacjonarnym 17" wydawała mi się ta 13" bardzo malutka, aż do dzisiaj. Po obejrzeniu na żywo jedna sprawa to, że jeszcze bardziej mi sie macbooki spodobały! wygląda to na żywo jeszcze lepiej niż na zdjęciach. W 13" baaardzo mi się spodobał rozmiar, wygodny do noszenia, leciutki a komfort pracy rzeczywiście nie jest dużo gorszy niż 15".
W związku z tym taki nowy pomysł mi wpadł czy nie lepiej kupić lepsza wersję Macbooka pro 13" (będzie miał wtedy te same parametry co słabsza 15", o której myslałam) a za jakiś czas pomyśleć o jakimś lepszym monitorze zewnętrznym. I tak poza domem raczej nie pracuję nad zdjęciami więc myślę, że nie odczułabym zbytnio braku tych 2".
A no i mam pytanie jak to jest z podpięcię Macbooka pro do zewnętrznego monitora tak aby pracowac na obu, czy monitor zewnętrzny musi spełniać jakieś wymagania? Rozumiem, że nie musi to być monitor apple?