Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1467

Wątek: Laptop do zdjęć..

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar _igi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Z tego co mi się wydaje, to użytkownikom Mac'ów po wpisaniu polskiego znaku automatycznie za tym znakiem tworzy się gwiazdka, którą po prostu trzeba później usunąć. Niektórzy są leniwi.

Vitez - a nie było to w regulaminie, że ortografii i innych tego typu rzeczy się nie czepiamy?
    Od jakiegoś czasu zawsze usuwam, ale jeśli coś dopiszę w ramach "postskriptum", to oczywiste jest, że trzeba to wyedytować wcześniej czy później.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Ja mam IBM z 15" ale o rozdzielczosci 1400x1050. Jakbym mial kupowac cos teraz to tez ekran o takim gabarycie zamiast wielkiej krowy, ale w pionie nie mniej niz te 1000px. Wtedy w pionie ladnie mieszcza mi sie wszystkie moje zakladki w PS czy DPP, a obok mam kwadratowa pole do zdjec pionowych jak i poziomych.
    W ogole coraz trudniej o kompa z ekranem o przyzwoitej pionowej rozdzielczosci.
    Jak dla mnie, 15" to taki laptopowy półśrodek. Moja dziewczyna ma macbook'a 13,3" - poza samą jakością ekranu, wielkość jest o wiele wygodniejsza do przenośnej pracy - komputerek można spokojnie przenieść gdziekolwiek się chce, a palety, etc. mieszczą się podobnie, jak na 15". Rozdzielczość koło 1300x800, więc całkiem nieźle. 15" ma większy ekran o dwa cale, pracuje się niewiele wygodniej, a do noszenia już więcej złomu jest. Co innego 17", różnica wagowa jest mała, szukanie toreb, czy plecaków jest upierdliwe, ale jak się rozstawi gada, to można sobie popracować. W makbukach, podobnie baterie pracują, obudowa jest podobnej sztywności, bebeszki, porty i jakieś duperele są lepsze w 17", tak więc, szczerze, to do mojej 15" nie jestem zbytnio przekonany - przy jakimś zastrzyku wymienię to na coś innego, wygodniejszego po prostu. I chyba właśnie 17", bo (w porównaniu do 13"), trzeba się przemęczyć, ale komfort pracy na miejscu (np. na działce, czy po plenerze, gdzieś daleko) jest tego wart.

Tak więc odnośnie wielkości notebook'ów - 13 cali do pracy w terenie jest idealne, 17" - do przenoszenia a 15" to niezbyt komfortowy półśrodek.
    Ostatnio edytowane przez _igi ; 17-01-2010 o 03:15 Powód: Automerged Doublepost
    5D4, 1D4, 1Ds3 + TS-E 17L, TS-E 24mk2L, 24L, 35L, 50L, 135L, 24-105L, 100-400L, + 6x manfrotto

Uprawnienia umieszczania postów