Strona 39 z 147 PierwszyPierwszy ... 2937383940414989139 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 381 do 390 z 1467

Wątek: Laptop do zdjęć..

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Przejściówka DVI-VGA jest dość tania. Za słabo szukasz tych lapków z DVI
    a możesz podać linka bo ja takiej nie widziałem?
    widziałem VGA>DVI a to różnica (najpierw podaje się w nazwach to co na wejściu potem "wyjście").. i czy możesz napisać po co nam taka przejściówka? i czy wiesz jak ona działa? bo chyba nie bardzo - otóż mam dokładnie taki kabelek (w laptopie wpinam do VGA a w monitorze do DVI) - i nie robi on nic innego jak tylko "zamienia wtyczki" czyli nie konwertuje sygnałów z analoga na cyfrę tylko do gniazda DVI - tego które posiada także piny "analogowe" przyłącza tylko sygnały ze złącza VGA - czyli sygnał cały czas jest analogowy..
    różnicy oprócz kabla nie ma..
    ale i tak obraz jest w mojej skromnej opinii rewelacyjny
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    W tym problem, że jeszcze nie spotkałem lapka ze złączem DVI :-| a przez VGA z tego co wiem to jest spora strata na jakości obrazu , a moje eizo niestety nie ma złącza VGA .
    u mnie nie jest taka spora - trzeba użyć dobrego kabla.. - a co do złącza to może na DVI masz też aktywne piny analogowe (sprawdź w instrukcji) i wtedy kabel VGA>DVI sprawę rozwiąże, ale ja składam tylko do zdjęć blaszaka (zastanawiam się też czy maka nie kupić zamiast peceta)
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 09-09-2009 o 23:13 Powód: Automerged Doublepost
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No ja podpinałem do lapka z wejściem DVI stary monitor CRT tą przejściówką o której mówię. I nie ma tam w środku raczej żadnej elektroniki. Ot tak, na sztywno pewnie jakieś połączenie. A teraz, jak mam EIZO, to mam obraz po DVI i jest gites

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez koraf Zobacz posta
    W tym problem, że jeszcze nie spotkałem lapka ze złączem DVI :-| a przez VGA z tego co wiem to jest spora strata na jakości obrazu , a moje eizo niestety nie ma złącza VGA .
    Ma, ma. Jedno z złącz jest DVI-I, z wejsciami cyfrowymi i analogowymi. W komplecie z monitorem jest kabel z jednej strony z DVI-I a z drugiej DSUB. Jeśli kabla nie ma, można do monitora wpiąć przejście DVI-I-DSUB, jakie dają za darmo z kartami graficznymi.

A laptopy z DVI są, choć to nie powszechne. Częściej zdarzają się z HDMI a z tego można przejść na DVI.

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    No ja podpinałem do lapka z wejściem DVI stary monitor CRT tą przejściówką o której mówię.
    Z wyjściem DVI, a konkretnie DVI-I (cyfrowo-analogowym), a nie wejściem.

Cytat Zamieszczone przez arturs Zobacz posta
    a możesz podać linka bo ja takiej nie widziałem?
    widziałem VGA>DVI a to różnica (najpierw podaje się w nazwach to co na wejściu potem "wyjście").. i czy możesz napisać po co nam taka przejściówka? i czy wiesz jak ona działa? bo chyba nie bardzo - otóż mam dokładnie taki kabelek (w laptopie wpinam do VGA a w monitorze do DVI) - i nie robi on nic innego jak tylko "zamienia wtyczki" czyli nie konwertuje sygnałów z analoga na cyfrę tylko do gniazda DVI
    I prawidłowo robi. Przejście VGA-DVI a poprawnie DSUB-DVI-I, lub odwornie, zależy z której strony patrzeć, przekazuje tylko tor analogowy. Aby skonwertować sygnał VGA na DVI potrzebny byłby scankonwerter. Obawiam się tylko że będzie ze 4x droższy niż pecet którego Pan ma zamiar zastosować do zasilania monitorka.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 10-09-2009 o 00:42 Powód: Automerged Doublepost
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Z wyjściem DVI, a konkretnie DVI-I (cyfrowo-analogowym), a nie wejściem.
    Sorki, z rozpędu napisałem.

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

odpowiem na pytanie odnosnie laptopa - mianowicie mam della d430, taka mala 12calowa maszynka, dosc mocna DVI ma w stacji dokujacej, ale.....
    laptop ma chipa zamiast karty grafiki - intela. W drugim kompie Thinkpadzie ktorego mam tez jest taki sam uklad zamiast grafiki ale jest wyraznie napisane ze nawet pomimo tego ze w stacji dokujacej do thinkpada jest DVI to nie ma prawa dzialac poniewaz nie ma grafiki tylko uklad intelowski zamiast tego.
    Zobilem test na dvi oraz vga i ja praktycznie nie widze zadnej roznicy w ostrosci, itp pomiedzy tymi sygnalami na zewnetrznym monitorze. Mam wrazenie ze to DVI w powiazaniu z ukladem intela zamiast grafiki to nie jest sygnal cyfrowy? Nie wiem, nie znam sie na elektronice wiec tylko zgaduje...
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Domyślnie

Planuję zakup nowego laptopa, w którym nie ma wyjścia DVI, natomiast jest HDMI, jak lepiej podłączyć go z monitorem: poprzez D-SUB, czy poprzez kabel HDMI-DVI? Teoretycznie nie powinno być spadku jakości na tym kablu HDMI-DVI, czy się jednak mylę?

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yasioo Zobacz posta
    Planuję zakup nowego laptopa, w którym nie ma wyjścia DVI, natomiast jest HDMI, jak lepiej podłączyć go z monitorem: poprzez D-SUB, czy poprzez kabel HDMI-DVI? Teoretycznie nie powinno być spadku jakości na tym kablu HDMI-DVI, czy się jednak mylę?
    Bezwzględnie HDMI->DVI.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Domyślnie

Nie będzie żadnych problemów z połączeniem (HDMI przenosi też dźwięk) oraz z rozdzielczością monitora? (nie korzystałem nigdy z wyjścia HDMI, mam nadzieję, że można manipulować rozdzielczością z poziomu ustawień karty graficznej, tak?)

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yasioo Zobacz posta
    Teoretycznie nie powinno być spadku jakości na tym kablu HDMI-DVI, czy się jednak mylę?
    HDMI i DVI to w sumie dokładnie to samo, ten sam standard, tylko inne "wtyczki"

i tak jak radzi kolega Tom01, ktory notabene zna sie o wiele lepiej ode mnie, podlaczaj przez HDMI

ja nie mam pojecia po co do laptopow ladują jeszcze D-SUB
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta

ja nie mam pojecia po co do laptopow ladują jeszcze D-SUB
    Do projektorów

Strona 39 z 147 PierwszyPierwszy ... 2937383940414989139 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów