Strona 32 z 147 PierwszyPierwszy ... 2230313233344282132 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 1467

Wątek: Laptop do zdjęć..

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez quail Zobacz posta
    To raz. Poza tym jest ciężki, ja bym go nie chciał targać na plecach. Jak ma być mobilny, to coś małego, np. X300. A w domu zawsze można podpiąć do dużego i porządnego monitora.
    Ja też się zastanawiam, komu taki smok się przyda - na swojej stronie wskazują wyraźnie na fotografów, więc się PT Kolegów pytam.
    X300/301 jest super, ale nie ma czytnika SD i nie można (póki co) zamiast DVD włożyć dodatkowego dysku.
    Ja się przymierzam do X200s - 1.2kg, 140DPI - może nie jest to koń, ale wołek roboczy będzie z niego na pewno
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

macbook lub macbook Pro... to najlepsze rozwiazanie... prawda jest taka ze jak ktos raz zaczal obrabiac fotki w srodowisku Mac OsX ciezko se wypisac mimo ze nigdy nie bylem "ideowcem" to rozwiazania Apple moge naprawde z czystym sumieniem polecic.. o ile ktos szuka maszyny do pracy a nie zabawy...
    komplementarnosc softu latwe przechodzenie z programu do programu i mozliwosc przeprowadzenia calkowitej postprodukcji zarowno fotograficznej jak i filmowej na oprogramowaniu ktore sie swietnie uzupelnia i nie wysypuje bez powodu daje naprawde ogromne poczucie komfortu pracy
    Ostatnio edytowane przez Skipper ; 28-12-2008 o 12:56
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Uzależniony

Domyślnie

jak dla mnie to zdecydowanie MBP (model early 2008 z multi touch'em i matrycą LED)
    mialem model z 2006 roku i różnica jest kosmiczna, a wyświetlacz w zwykłym macbooku jest do bani choć i tak bije na głowe większość laptopów
    Fotografia to pasja, moj Blog o fotografi, fotograficznie o wszystkim.

Początki nałogu Awatar hyzop
    Miasto
    Pasłęk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    macbook lub macbook Pro... to najlepsze rozwiązanie...
    Jak się wejdzie na forum macbookowców, to już takiej pewności nie ma a matryce to też nie jakiś cudowny wynalazek robiony w tajnych fabrykch na Księżcu, tylko chińska robota dla podwykonawcy z Korei.

Bywalec Awatar Tomek_P
    Miasto
    Wlkp.

Domyślnie

co nie zmienia faktu, że komputery od Apple są jednymi z najwyżej ocenianych i najbardziej niezawodnych. Nie tylko ze względu na system ale również budowę. Rysę stanowi tu defekt części Macbooków 13'' czyli pękająca obudowa Po zmaganiach z Windowsem ogromna liczba fotografów ucieka do konkurencji. Mnie to całkowicie przekonuje. I co z tego, że jest to chińska robota? Dużo to nie zmienia w popycie na te cacka. Dziś wystarczy 3,5 tysiąca żeby stać się posiadaczem Macbooka Pro w świetnym stanie.

Początki nałogu Awatar quail
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    X300/301 jest super, ale nie ma czytnika SD i nie można (póki co) zamiast DVD włożyć dodatkowego dysku.
    Nie sprecyzowałem... chodziło i o thinkpad X300 (lenovo). Ma zarówno czytnik SD jak i zamiast DVD można zapodać drugi dysk lub drugą baterię.

A z jeszcze mniejszych X61. Jest bajecznie mały i leciutki.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez quail Zobacz posta
    Nie sprecyzowałem... chodziło i o thinkpad X300 (lenovo). Ma zarówno czytnik SD jak i zamiast DVD można zapodać drugi dysk lub drugą baterię.

A z jeszcze mniejszych X61. Jest bajecznie mały i leciutki.
    Sprecyzowałeś
    X30x nie mają czytnika SD (nie mają też ExpressCard).
    A zamiast DVD można włożyć baterię (specjalną dla X30x), ale już dysku nie, ponieważ w X30x jest UltraBay Slim 7mm (być może w przyszłości pojawią się tacki na dyski 1.8'' lub na SSD, ale póki co - nie ma).
    Ta seria nie ma też dedykowanej stacji dokującej...

http://www.lenovo.com/psref/pdf/tabook.pdf - strona 121.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Początki nałogu Awatar quail
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Fakt, pomieszałem z T61, którego ostatnio oglądałem... miał zarówno czytnik SD jak i slot ExpressCard.
    Ale z drugiej strony, do podróży X300 jak znalazł, mobilność i długie życie na bateriach. Czytnik zawsze można podpiąć po USB i będzie nawet czytał karty CF

Pełne uzależnienie Awatar Skipper
    Miasto
    Niemcy a czasem inne kraje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hyzop Zobacz posta
    Jak się wejdzie na forum macbookowców, to już takiej pewności nie ma a matryce to też nie jakiś cudowny wynalazek robiony w tajnych fabrykch na Księżcu, tylko chińska robota dla podwykonawcy z Korei.
    jak sie wejdzie na forum canona to mozna dojsc do wnosku ze zaden obiektyw sie nie nadaje do robienia zdjec, w zadnej puszcze nie dziala AF i miliona innych rzeczy bo fora sa pelne malkontentow.. IMO forum Apple to swiatynia a nie forum.. tam sie oddaje hold stefanowi a nie rozsadnie rozmawia o sprzecie a szkoda... niestety to jedno z bardziej "ideowych" forow jakie znam..
    Apple ma swoje wady nie powiem ale tu chodzi o system operacyjny i oprogramowanie.. a jak Ci sie lezy matryca to mozesz podlaczyc zewnetrzny monitor i tak sie lepiej pracuje na dwoch jak na jednym... choc wykonanie tez nie jest tak zle jakby mozna pomyslec... mnie nic nie peklo a spadl mi kilka razy i to solidnie.. raz od upadku dysk siadl ale to i tak dopiero za 3 razem nie mniej jednak dzieki time machine nic nie stracilem.. dlatego ja sobie ten sprzet chwale.. choc nie twierdze ze to 8 cud swiata
    Ostatnio edytowane przez Skipper ; 28-12-2008 o 23:21
    fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności

EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple

Początki nałogu Awatar woyd
    Miasto
    Dębno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Skipper Zobacz posta
    jak sie wejdzie na forum canona to mozna dojsc do wnosku ze zaden obiekty sie nie nadaje do robienia zdjec, w zadnej puszcze nie dziala AF i miliona innych rzeczy [...]

Powinieneś dostać nobla za to określenie !!

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Strona 32 z 147 PierwszyPierwszy ... 2230313233344282132 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów