A wracając do IBM A31p tam siedzi matryca IPS, nie mam możliwości sprawdzić jaką przestrzeń kolorów oddaje ale na oko jest naprawdę nieźle, ktoś miał styczność z tym laptopem?
A wracając do IBM A31p tam siedzi matryca IPS, nie mam możliwości sprawdzić jaką przestrzeń kolorów oddaje ale na oko jest naprawdę nieźle, ktoś miał styczność z tym laptopem?
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
Wydaje mi się że Dell nie stosował w laptopach matryc IPS, sporo Delli przeszło przez moje ręce i żadnej IPS nie spotkałem. Póki co z Delli najlepszą matryce spotkałem w starym M50 1600x1200 ale i tak w IBM A31p jest lepsza, wolna ale kolory lepsze ;-)
PS. A31p to nie seria biurowa ;-) W starych dobrych czasach IBM montował dobre matryce zazwyczaj do serii p. Skończyło to się na modelu T60p i IBM przestał w ogóle takie matryce stosować.
Ostatnio edytowane przez milinet ; 15-10-2008 o 23:22
Stosował, ale nie powszechnie. Śledząc konfigurację ujawnianą po podaniu service tag, można było poznać model i producenta matrycy. Teraz ograniczają się tylko do "TrueLife" lub podobnego bzdetu.
Kiedy miałem więcej do czynienia z firmą, A producent klasyfikował jak najprostsze ogólne, rozróżniając w niej podserie oznaczane małą literką. Były jeszcze warsztatowo-terenowe R i flagowe T.
PS. W IBM w ogóle są dziwne zwyczaje. Lotusa skasowali, fabrykę dysków oddali Hitachi, notebooki sprzedali Lenovo. Z czego ta firma zamierza żyć?
Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 15-10-2008 o 23:42
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl