Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1467

Wątek: Laptop do zdjęć..

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar woyd
    Miasto
    Dębno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kompi Zobacz posta
    A mnie martwi w laptopie to że po obrobieniu fotek wyglądają idealnie jeśli chodzi o jasność. Przechodzę na zwykłego kompa z monitorem kineskopowym i lipa. wszystkie foty ciemne. Nie wiem czy wszystkie laptopy tak mają czy monitory LCD również. Albo na odwrót LCD są ok, a monitory sobie nie radzą.
    Chyba to jednak lapki podbijają trochę jasność itd. Sam od roku używam HP Pavillon searii dv66xx. Intel Core2Duo itp. Dałem za niego rok temu ok 850$ Niestety miałem ten sam problem: zdjęcia na laptopie super, a klienci skarżyli się czasami, że za ciemne. Więc rozjaśniałem - co na matrycy laptopa wyglądało na zbyt jasne, ale na typowych monitorach wyglądało ok. No i wkurzało mnie to łapanie kąta, pod którym obraz na laptopie wyglądał w miarę. Dlatego, gdy trafiły mi się poważniejsze zlecenia zainwestowałem w lepszy LCD i teraz podpinam laptopa pod EIZO S1932 - nie ma problemu ani z kątem LCD ani z wiarygodnością kolorów i jasności. I szczerze mówiąc to jest chyba jedyne rozwiązanie dla użytkowników przeciętnych (nie specjalistycznych) laptopów.

Ostatnio czytałem na Fotopolis.pl o nowej serii laptopów Sony Vaio oznaczonych symbolem AW. Przeznaczone właśnie do obróbki zdjęć i filmów. Od normalnego laptopa różni je min. jakość ekranu, który w przeciwieństwie do normalnego LCD ma być zasilany jakimiś lampami. Trochę więcej szczegółów na: http://fotopolis.pl/index.php?n=7812
    Ostatnio edytowane przez woyd ; 19-09-2008 o 12:28

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Uprawnienia umieszczania postów