Strona 12 z 147 PierwszyPierwszy ... 210111213142262112 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 1467

Wątek: Laptop do zdjęć..

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez emisiaczek Zobacz posta
    bo nie ma osx
    To jest argument.

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

@esteper

moge sobie pozwolic ale nie widze sensu przeplacania, jesli uwazasz ze mb za 4400 bedziesz szybszy niz rasowany tani notebook za 2,5k to sie nie zrozumiemy calkowicie, jedyne co moge zaproponowac to dowolna stone z testami sprzetu komputerowego

@obserwator

czemu bubel, bo ma brzydsza obudowe, bo nie ma osx, co z nim jest nie tak? Poza tym ze jest dwa razy tanszy i dwa razy szybszy
    Proponuję odpuścić sobie strony z testami, a osobiście sprawdzić szybkość pracy na kompach zaopatrzonych w OS X.
    Czy ja wiem czy zwykły laptop który śmiga na Windzie będzie szybszy dwa razy, śmiem wątpić. Spytasz czemu ? Bo nie musi się zajmować bezsensownymi procesami systemu, tak jak to ma miejsce w przypadku Windy.

DoMiNiQuE - święte zdanie
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Domyślnie

@esteper

bo ma brzydsza obudowe,
    ten jest nie mniej wazny przeciez to nie jest na forum o toczeniu srubek. ja bym nie mogl miec brzydkiego komputera
    pozdrawiam,
    zby

Uzależniony

Domyślnie

@DoMiNiQuE

ok osx jest dobrym systemem, ale windows naprawde nie jest tu jakos szczegolnie gorszy to naprawde nie czasy 95tki

@esteper

ktore to te bezensowne procesy, swiadomy czlowiek nie trzyma w autostarcie stu programow, jesli bede mial ochote to kupie macbooka ale po kontakcie z nim widze ze ma za slabe plastiki jak na przenosna maszyne, natomiast wersja pro jest juz dla mnie zaduza gabarytowo, innymi slowy czekam na malego macbook pro 13"

Początki nałogu Awatar don
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

a czemu Wy sie tak klocicie o tego MacBooka ?
    macie kase i uwazacie ze bardziej Wam sie przyda Mac to kupujcie, nie uwazacie tak to kupujcie normalnego laptopa i juz o co tu sie klocic ?:/ identycznie jest z samochodami.
    Moja CaroLina

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

glupia dyskusja, Mac jako system i komp jest fajnie promowany, wyglada niezle, ma lepszy system od windowsa wiec cala ta otoczka itp kosztuje sporo, moze jest szybszy, ale na pewno jest 3x drozszy od dobrych laptopow innych firm. Gdyby zrobili PS pod Linuxem na pewno mac by troche stracil, tymbardziej ze Mac OS to unix zmodyfikowany. OSobiscie nie podniecam sie macami - dobra promocja i ladny wyglad - na to stawiaja w Applu chyba

Z moich doswiadczen z lapami to matryce sa bardzo marne i mina lata zanim powstanie dobra matryca jakas. Ale z firm najlepsze wykonanie i stabilnosc - IBM Lenovo - jak dla mnie boskie lapy, nawet HP sie do nich nie umywa

pozdrawiam
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez esteper Zobacz posta
    Bo wyobraż sobie że jednak wiele osób woli mieć szybką maszynkę na której RAW będzie się wywoływał 2 sek. a nie 200 sek.
    200 sekund? Na jakim to sprzęcie takie czasy? Z tego co pamiętam, to u mnie na starym poczciwym celeronie 600MHz z 256MB RAM-u pod W2K wywołanie RAW-a z 20D tyle nie trwało.

A na laptopie Acera, wcale nie jakimś z górnej półki (C2D 1.66MHz 2GB, XP) zajmuje 2 sekundy (CS2). Czyżby MB potrafił to zrobić w 0.5 sek? Nawet jeżeli tak, to może ma to znaczenie przy wywoływaniu 10000 RAW-ów ale nie przy amatorskich zabawach. Po co przepłacać za MB. Znacznie lepiej zaoszczędzone pieniądze zainwestować w porządny zewnętrzny panel LCD. Więcej się na tym zyska podczas obróbki zdjęć.

philipe
    Ostatnio edytowane przez Philipe ; 03-11-2007 o 23:34

Domyślnie

Ci profotograferzy ze swiata to niezle osly, polecieli na wyglad i promocje.
    Jesli nie myla mnie reguly wnioskowania, te swietne lenovo mozna miec za 1/3 ceny maka? niezle
    pozdrawiam,
    zby

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie

zby a nie tak jest?
    znam sie na Linuxach nie od dzis, znam zalety systemow Unix, dlatego nie wiem czym sie podniecac w Macach? Nie jestem laikiem. Mysle ze tutaj wplyw na popularnosc tej platformy wsrod fotograferow ma oprogramowanie ktore ktos kiedys pod to napisal. Czyli wszystkieg pakiety graficzne a przede wszystkim Corel i Adobe. Kazdy Linux czy Unix jest szybszy od windowsa na tej samej maszynie, wiec sorry ale szybkosc w tych czasach to jak dla mnie marny argument.

ps: jesli chodzi o ceny to sie zapedzilem i tak drogie sa desktopy, myslalem o lapach napisalem o desktopach macach
    Ostatnio edytowane przez banan82 ; 03-11-2007 o 23:41
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    ale na pewno jest 3x drozszy od dobrych laptopow innych firm.
    Mogles sie zorientowac na rynku laptopow zanim sie wyglupiles :-)
    Poprosze notebooka 13" z parametrami Macbooka z systemem i pelnym oprogramowaniem w cenie nie 3 razy tanszej ale chociazby 2 razy.
    Dasz rade cos znalezc czy tylko sie przechwalasz?
    Gdyby zrobili PS pod Linuxem na pewno mac by troche stracil, tymbardziej ze Mac OS to unix zmodyfikowany.
    NIe licz na to. Linux to system dla entuzjastow a nie profesionalnych zastosowan.

OSobiscie nie podniecam sie macami - dobra promocja i ladny wyglad - na to stawiaja w Applu chyba
    Bo ich po prostu nie znasz.

Strona 12 z 147 PierwszyPierwszy ... 210111213142262112 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów