Oprofilować .
Oprofilować .
Ja używam Acera Aspire 1642 również z matryca crystal bright i jestem z niego zadowolony. Jest mi bardzo pomocny przy selekcji zdjęc i dośc dokładnej
obróbce. Uważm zakup laptopa jak najbarziej za słuszny. Mozna go wykorzystać w kazdym miejscu i o kazdej porze.
Używam go już dwa lata i nie wyobrazam sobie pracy bez niego.
a ja polecam moje rozwiązanie laptop + dobry lcedek (np. Eizo) i można w miarę normalnie pracować poza domem.
Powtórzę to co napisał westu - MacBook.
Piszesz że nie za tą kasę, powiem Ci tak, spróbuj obróbki na Mac'u a się do niego przekonasz.
Zrobiłem ostatnio porównanie, mój MB z C2D 2,16GHz; 2GB RAM, oraz kumpla Toshiba C2D 2,0GHz, 2GB RAM, zadanie było to samo, uruchomić Photoshopa (CS3) wywołanie 10 RAWów, zapis do dużego JPEG'a. Po pierwsze to zadanie szybciej wykonał MB, po drugie Toshiba po tym zadaniu się troszkę zmuliła.
Kupując MB, otrzymasz stabilność działania, lepsze zarządzanie pamięcią niż w przypadku Winzgrozy, co przełoży się na szybkość pracy.
Na prawdę polecam.
5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO
"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"
hmm jakoś się niewidze, że na każdy wyjazd bym brał notebooka i dodatkowo taszczył jeszcze pełnowymiarowego lcdeka.
Jeśli chodzi o maca to widziałem w sklepie te maszyny w akcji i nie powiem kopara mi opadła do samej ziemi, a już wyświetlacze to czysty hi-end. niestety ta cena nadal mnie troche rozwala no i potem co z kompatybilnością, bo w domu stoi PCet
5 D + 350 D + 17-40 L f4 + 70-200 L f4 + 50 f1,4 + 100 macro f2,8 + 430EX
Mac działa w sieci ze zwykłym PC. Poza tym na Mac'ach z procesorami Intel można instalować Winzgrozę, więc jak potrzebujesz czegoś typowo PC'towego to nie ma problemu.
Co do ceny zgodzę się, jest troszkę zaporowa. Ja zebrałem się i postawiłem na OS X, nie żałuję tego kroku.
Na temat Mac'ów możesz poczytać na forum, jest wątek im poświęcony
Na temat zwykłych notków niech wypowiedzą się inni![]()
5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO
"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"
przymierzam się do zakupu notebooka także do obróbki fotek. NArazie jestem zdecydowny na SONY VAIO VGN-FZ21M PL. Czy to dobry wybór jeżeli chodzi o odwzorowanie kolorów? W sklepie porównując do innych stojących obok wyświtlane na nim demo było znacznie lepsze. Czy jest możliwośc kalibrowania kolorów w tym notebooku?