Strona 4 z 147 PierwszyPierwszy ... 234561454104 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 1467

Wątek: Laptop do zdjęć..

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

najlepiej to kupic mocnego laptopa - matryca mniej wazna ;-) a pozniej dokupic sobie sam monitorek ... dowolnego rozmiaru producenta i klasy ;-)

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Z tego, co zrozumiałem, w zakupie laptopa chodzi o podręczność. Laptop z dołączonym CRT nie jest podręczny. To już na jedno w zasadzie wyjdzie, czy się zostanie przy piecu czy kupi laptopa.
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

no jesli ktos potrzebuje obrabiac zdjecia w terenie to tak - wtedy opcja z podlaczanym monitorem odpada... ale naogol obrabia sie fotki w jednym miejscu tam gdzie jest dobre oswietlenie (nie lampa w monitor), nia ma innych zrodel swiatla itp...

wiem to po sobie, laptopa glowie zabieram jak komus chce cos pokazac, albo do pracy, obrobka tylko w domu ;-)

Bywalec

Domyślnie

Może ktoś podrzucić jakiegoś linka lub info o notebookach z matrycami IPS lub przynajmniej *VA? Producenci coś nie chwalą się na swoich stronach typami matryc (pewnie dlatego, że większość to TN ).

Wie ktoś może jaki jest typ matrycy w Macbooku Pro?
    DSLRs & lenses

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie Zestaw (laptop+monitor LCD) jaki?

Mam budżet ok 6000 zł.

Założenia :
    Core 2 Duo
    2GB ramu
    zewnętrzna grafika (Ati lub Gforce) (pamięć najlepiej by było 256 mb)
    dysk ok 100 GB

+

monitor LCD 19 cali (mva/pva, ips s-ips) tylko nie tn

Moje propozycje :

notebook:

http://allegro.pl/item205958490_leno...b_ty0fepb.html
    + dołożony 1gb ramu

monitor:

http://allegro.pl/item210121129_lcd_...at_sklep_.html

i jeszcze jedno pytanko o zgranie monitora z notebookiem czy najlepszym wyjściem jest użycie wejścia dvi czy też można zastosować inne np d-sub. Swoją drogą mało jest laptopów w klasie cenowej (mojej) posiadające dvi.

Czy potrzebna jest jakaś inna rzecz jak stacja dokująca?

Proszę o opinię osób które w ostatnim czasie nabyły w ostatnim czasie zestaw laptop+monitor z jakiego zestawienia są zadowolone.

PS. Myślałem że Eizo są droższe

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lukas_78 Zobacz posta
    monitor LCD 19 cali (mva/pva, ips s-ips) tylko nie tn (...) allegro.pl/item210121129_lcd_eizo_19_s1911sh_slimedge_gw5lat_ f_vat_sklep_.html
    Model Eizo S1911 jest oparty właśnie o wyświetlacz TN! To sprzęt biurowy, do urzedów itp. Sensownym domowym modelem nadającym się do foto jest od Eizo S1921, Nec 1990SXi w górę.

Laptopy posiadające DVI to np Dell Inspiron. Da się takie kupić od około 4,5-5 tys zł. Odradzam łączenie tajwańskich komputerów z monitorem za pomocą łącza analogowego. W przypadku sprzętu firmowego często jest ok, ale na wynalazkach mogą być defekty ekranu. Nieostrość, cienie za literami, drżenie jednolitych powierzchni etc.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

chups
    Guest

Domyślnie

Moja propozycja, ktora sam posiadam czesciowo (czekam na laptopa)

Monitor: Samsung 215TW matryca SPVA, 21 cali 1650x1050px, PIVOT - cena w vobisie 1900 zl

Laptop - ASUS A8SC na Santa Rosa, Procesor C2DT700, matryca 14'' @ 1440x900px, GF8400G dx10, DVI, 5xUSB, kamera, Vista Home Premium, waga 2,39 kg

Cena w notebookipl - 4100 zl, + 1gb ramu = 4250

Niemal idealnie zmiescisz sie w 6000 zl. Zaleta tego rozwiazania jest lekki, poreczny laptop. Monitor - rewelacja

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez chups Zobacz posta
    Moja propozycja, ktora sam posiadam czesciowo (czekam na laptopa)
    Proszę o podanie obiektywnych danych przemawiających za ww propozycją, bo ja takich nie widzę. Monitor jest mierny, nie pozwala na sensowne skorygowanie charakterystyki gamma, z wąskimi zakresami regulacji. Typowa, ekonomicznie uzasadniona, implementacja poniekąd dobrego wyświetlacza. Notebook to zaledwie lekko powyżej słabej średniej jakościowej tajwańskich sprzętów. Ogólna ocena 3=.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 22-07-2007 o 11:26
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Dopiero zaczyna

Domyślnie

na pewno potrzebujesz zewnetrznego monitora? ja uzywam macbooka pro (ale koniecznie z matowa matryca) i na kolory nie narzekam, a sprzecik pierwszorzedny

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Odgrzeje trochę wątek.
    Zmieniam swojego blaszaka i bardzo kusi mnie kupno jakiegoś sensownego laptopa. Interesuje mnie jedno:

Czy jest możliwe aby w laptopie mieć obsługę 2 monitorów:
    Na wbudowanym LCD wyświetlam sobie toolboxa z PS a na dołączonym edytowane zdjęcie. Czy to możliwe? Jak wygląda sprawa z kalibracją tego dołączanego monitora. Czy ten dodatek od MS załatwia sprawę (przy założeniu 2-monitorowej obsługi):
    http://www.microsoft.com/downloads/d...displaylang=en
    Czy to tylko możliwe na jakiejś zewnętrznej karcie typu PCI Express?
    Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Strona 4 z 147 PierwszyPierwszy ... 234561454104 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów