Strona 3 z 147 PierwszyPierwszy 123451353103 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 1467

Wątek: Laptop do zdjęć..

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Przepraszam ze dopiero teraz odpisuje na ten post. NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!! PACKARD-BELL (czyli NEC). Ich laptopy maja srednio 20-30% mniej mocy niz wszystko inne (mialem duzo stycznosci). Kazdy nawet najgorszy jest o ok 20% szybszy od P-B. Prosze nie popelniaj tego bledu. Jesli mozesz to kup juz ACERa bedzie szybszy.

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Hmmm.Panowie nie straszcie.
    Sam mam zamiar pozbyć się desktopa i zakupić lepszego lapka niż mam(obawiam się, że jeśli chodzi o matrycę to ciężko będzie o lepszą- sony vaio X-black).
    Myślałem o Asusie lub Toshibie oba z błyszczącymi matrycami.
    Może ktoś się wypowie na ten temacik.Możnaby oprofilować matrycę i heja.
    Macie jakieś sugestie - czego nie kupować a na co zwrócić uwagę
    Jak się wkurzę albo mnie matryce wkurzą z w/w marek to gdzieś poza granicami naszego pięknego kraju kupię core 2 duo Soniaka z taką samą matryczką.
    Pozdrawiam i czekam na jakieś sensowne :wink: czytaj kreatywne podpowiedzi.
    Z góry uprzedzam, że nie mam zamiaru gapić się w żadne CRT bo można dostać takich oczu od tego.Obecnie mam LCD z matrycą PVA wiec wiem co to znaczy dobry obraz na LCD.
    5D + L

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borkomar Zobacz posta
    Myślałem o Asusie lub Toshibie oba z błyszczącymi matrycami.
    Tak jak juz pisalem wczesniej matryce glossy sprawiaja, ze obraz jest bardziej soczysty, ze tak powiem. Troszke przeklamuja kolory. Takze nad zastosowaniem takich matryc do obrybki zdjec to ja bym sie zastanowil.
    Nie zmienia to faktu, ze efekt tych matryc jest bardzo ciekawy

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

trzeba się nauczyć patrzeć na taką matryce, wiedzieć pod jakim kątem jest dobrze - praca trochę mniej wygodna , no i koniecznie kalibracja - ale to właściwie trzeba z każdym monitorem zrobić.

Początki nałogu Awatar perqsista
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czajna Zobacz posta
    Ja bym polecił coś tańszego:
    http://www.allegro.pl/item131918527_...klep_5101.html

Dokupić jeszcze RAMu i kwita... Za tą cenę nie ma lepszego...
    Dokładnie tak zrobiłem-dokupiłem jeszcze 512 RAM. Do pracy ze zdjęciami podpinam monitor CRT (chociaż czasemi mi się nie chce). Jestem jak narazie berdzo zadowolony-sprzet o wiele wydajniejszy od mojego leciwego komputera stac. (athlon XP1.8. Jakoś przekonałem się do laptrupów, szczególnie jak dokupiłem Access Pointa do WiFi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Wiesiek_TGT Zobacz posta
    Witam

Pisałem już o tym.
    matryce taka maja notebooki IBM/Lenovo, tylko serii T 15 cali z rozdzielczościa 1400x1050 lub 1600x1200
    Mam i używam, jest całkiem dobrze.
    Przykłady:
    http://www.allegro.pl/item131866410_...p_gw_fvat.html
    to jest okazja
    http://www.allegro.pl/item131722669_...fi_gw_vat.html
    Wiesiek
    Też mam i używam T43p z 1600x1200. Mam kalibrację na Kodaka i na papierze z labu K mam 100% tego, co na ekranie. Tylko, że kosztował w sklepie 50% drożej, niż na tej aukcji .

dazz
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Tak jak juz pisalem wczesniej matryce glossy sprawiaja, ze obraz jest bardziej soczysty, ze tak powiem. Troszke przeklamuja kolory. Takze nad zastosowaniem takich matryc do obrybki zdjec to ja bym sie zastanowil.
    Nie zmienia to faktu, ze efekt tych matryc jest bardzo ciekawy
    Nie wyobrażam sobie teraz pracy na lapie bez bright view/crystal view/glossy... Zupełnie inna bajka. Jednak podstawową wadą jest, że wszystko Ci sie odbija od ekranu.

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Kiedyś poprzyglądałem się laptopom. Swojemu i znajomych. Żaden z nich nie miał na tyle jednolitego podświetlenia i niewrażliwości na kąt patrzenia, żebym w ogóle myślał nad obróbką zdjęć. Przypominam, że mimo siedzenia sztywno jak kołek, to pod innymi kątami patrzymy na różne miejsca w monitorze.

Skalibrować sobie można, ale co z tego, jak w centrum jest inaczej, u góry inaczej, u dołu inaczej? Winda chyba nie daje rady profilować różnie różnych części monitora. Trzeba dokładnie poszukać modelu w którym taki efekt by nie występował. Pewnie najtańszy on nie będzie... :/
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piast9 Zobacz posta
    Skalibrować sobie można, ale co z tego, jak w centrum jest inaczej, u góry inaczej, u dołu inaczej? Winda chyba nie daje rady profilować różnie różnych części monitora. Trzeba dokładnie poszukać modelu w którym taki efekt by nie występował. Pewnie najtańszy on nie będzie... :/
    no to jest tylko pytanie czy zajmujesz sie grafika czy zdjeciami?
    jesli grafika to laptopy odpadaja, jesli zdjeciami i nie zmieniasz kolorystyki selektywnie to mozesz byc pewien ze jesli w centrum masz kolory ok to rowniez na krawedziach bedzie ok (mimo tego ze mozesz widziec ze lekko ucieka), poza tym lepiej miec skalibrowany nawet najtanszy monitor niz nieskalibrowany za kupe kasy ;-)

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Znacie matryce danych producentow Za czym najlepiej sie ogladacNapewno sa jakies roznice pomiedzy nimi - czy moze sie myle
    5D + L

Strona 3 z 147 PierwszyPierwszy 123451353103 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów