Strona 145 z 147 PierwszyPierwszy ... 4595135143144145146147 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 441 do 1 450 z 1467

Wątek: Laptop do zdjęć..

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Domyślnie Odp: Laptop do zdjęć..

za 2 tys to nie poszalejesz. Poparz na jakies lenovo i delle w tej kwocie, kazdy praktycznie bedzie dobry, duzo ramu, duzo dysku i po sprawie.
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Pełne uzależnienie Awatar salas
    Miasto
    KIELCE

na innym forum szukaliśmy jakiegoś wydajnego lapa właśnie do 2k to doszliśmy do acera v3 chyba dokładnie ten model:
    Laptop ACER V3 i5-3210M 8/500G GT630 2G USB3 HDMI (3676096096) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. wątpie, że w tej cenie znajdziesz coś mocniejszego.

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    za 2 tys to nie poszalejesz. Poparz na jakies lenovo i delle w tej kwocie, kazdy praktycznie bedzie dobry, duzo ramu, duzo dysku i po sprawie.
    Czyli priorytetem jest dużo ramu i duży dysk ? Najchętniej kupił bym stacjonarnego ale czasem muszę obrabiać zdjęcia w dwóch różnych lokalizacjach a nie chcę wozić całej puchy. Oczywiście nie będzie problemu podłączyć laptopa do monitora + mysz i klawiatura żeby działał na zasadzie stacjonarnej puszki ?

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Ilośc gb na dysku zależy od twoich preferencji, dużo ramy zawsze pomaga np w lightroom.

Każdego laptopa podłączy praktycznie jak stacjonarne do klawiatury i myszki i monitora.

Za cenę 2tys zł dostaniesz dobra stara używke albo plastikowego laptopa niższej klasy
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Proszę o radę w zakupie laptopa – używany do zdjęć i do pracy. Oczywiście najważniejszy monitor. Wybrałem 3 modele:
    Dell Inspiron 7537 – ma ekran IPS , ale błyszczący , dotykowy,
    Asus N550jv – piękny laptop z matowym IPS , ale słabe pokrycie sRGB - według testów
    Dell Inspiron 5537 – nowośc od Della , matowy FHD , na pewno nie IPS i nic więcej nie udało mi się dowiedzieć.
    Proszę o radę , który najlepszy do Lightrooma . Może ktoś ma jeden w wybranych modeli , proszę o opinię lub tez proszę o propozycje innych modeli. Nieprzekraczalny budżet to 5000 PLN , musi być 15’ ( często noszę laptop).

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Bartek Zobacz posta
    Proszę o radę w zakupie laptopa – używany do zdjęć i do pracy. Oczywiście najważniejszy monitor.
    Jaki jest maksymalny budżet?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Jak napisałem max 5000 PLN

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Jak napisałem max 5000 PLN
    Przepraszam, uciekło mi. Gdybyś miał do wydania niższą kwotę, fajną opcją byłby DELL Precision M4500.
    Nowy dostępny w cenie 2599,00 + konieczna rozbudowa pamięci RAM i ewentualnie dysk SSD. Model ten nie dysponuje jednak matrycą IPS choć wyraźnie lepszą niż te, dostępne w wielu innych komputerach przenośnych. Z testów na notebookcheck.pl wynika, że matryca pokrywa niemal całą przestrzeń sRGB.

Rozumiem, że nie posiadasz zewnętrznego monitora? Wówczas można by iść w kierunku MacBook'a Pro 13,3" na Retinie. Niewielki, lekki i dość szybki. Niestety ale 13,3" jako podstawowa przekątna ekranu do pracy to trochę mało choć rozdzielczość imponująca, nie powiem.

Możesz zwrócić również uwagę na DELL Precision M4700. Można nabyć w cenie ok. 5000,00 zł, jedna z aukcji tego modelu.
    Ostatnio edytowane przez digital.photography ; 29-01-2014 o 22:20

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Poznań

Niestety , 13 za mało . W czasie pracy pracuję głównie Excelem ,mały monitor nie pomaga . macBook oczywiście mi syę marzy , znalazłem dzis 15 w Polsce za 7199 , ale jednak to chyba przesada. Zewnętrzny monitor odpada ze względów lokalowych. A moje "typy"

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

A moje "typy"
    Kolega kupił ostatnio Asus'a N550JV, jest zadowolony. Laptop służył będzie jednak do multimediów, nie pracy przy fotografii. Matryca IPS ma dość duże szerokie kąty widzenia jednak pokrycie przestrzeni sRGB czy Adobe RGB jest w oparciu o testy na notebookcheck.pl - bardzo średnie.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez digital.photography Zobacz posta
    Dell Inspiron 7537 – ma ekran IPS , ale błyszczący , dotykowy,
    Przez kilka lat pracuję na błyszczącej matrycy 1920x1200px 17" i nigdy nie powtórzę tego błędu. Problem jest istotny szczególnie gdy będziesz używał sprzętu w niesprzyjających warunkach, na zewnątrz lub gdzieś gdzie nie masz kontroli nad oświetleniem otoczenia. Nie jest łatwo poprzez refleksy i odbicia, oczywiście z mojego punktu widzenia. Mój kolejny notebook z pewnością będzie wyposażony w matową matrycę. Słyszałem jednak, że Retiny wypadają pod tym względem lepiej w porównaniu do innych błyszczących matryc.
    Ostatnio edytowane przez digital.photography ; 29-01-2014 o 22:37

Strona 145 z 147 PierwszyPierwszy ... 4595135143144145146147 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów