Strona 143 z 147 PierwszyPierwszy ... 4393133141142143144145 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 421 do 1 430 z 1467

Wątek: Laptop do zdjęć..

Bywalec Awatar fhumargo
    Miasto
    Łódź

Domyślnie Odp: Laptop do zdjęć..

Nie nie ja nie polecam kupować Apple chociażby ze względu na wysoka cenę
    Mnie tez na niego nie stać
    Ale uważam ze można kupić gorszy laptop - używać go jako mobilny sprzęt a za oszczędzono kasę monitor stacjonarny podpinany w domu do lapka.
    To moje skromne zdanie
    7D,EX600,70-200/2,8IS,17-55/2,8,10-22/3,5-4,5

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez fhumargo Zobacz posta
    Ale uważam ze można kupić gorszy laptop - używać go jako mobilny sprzęt a za oszczędzono kasę monitor stacjonarny podpinany w domu do lapka.
    Dlatego wspomniałem o monitorze NEC'a. Mój laptop ma już swoje lata i przy zaawansowanej obróbce coraz większych plików potrafi się zbuntować. Myśląc o jego wymianie na nowszy, w pierwszej kolejności zdecydowanie zakupię monitor zewnętrzny, później pomyślę o nowym notebooku. Skupmy się jednak na problemie autora postu, inna sprawa gdyby zmienił zdanie.

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez decznik Zobacz posta
    poszukuję laptopa do obróbki zdjęć. Oprócz planuję na nim pracę w programach typu Autocad. Obróbka zdjęć głównie na wyjazdach (rajdy/mecze), w domu na komputerze stacjonarnym lub podpinając zewnętrzny monitor. Praca w Autocadzie głównie na uczelni. Wstępnie rozważam zakup Lenovo e531 (i5-3230M, 16 GB RAM, nVidia 740M, 500 GB SATA 7200 obr.)
    Niedawno szukałem czegoś podobnego.Kupiłem acer V3 i5,571G,12GB RAM ,nvidia 730,FHD matowa IPS.Cena bardzo przyzwoita.Zapewne sa lepsze ale ja jestem bardzo zadowolony ,szczególnie z ekranu.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Pełne uzależnienie

Jak to jest z wymiana matryc w typowym "domowym" laptopie na lepsze pod wzgledem obrobki foto? Mam toshibe Satellite L505 - matryca byla jakas standardowa 1366x768 i zastanawia mnie czy mozna kupic jakas lepsza, z dobrymi kątami i przyzwoita jakoscia pod kątem obrobki foto? Jest sporo matryc na allegro, ale ciezko ocenic je pod w/w wzgledem.

Miasto
    Piaseczno

Maniakiem koloru nie jestem. Przynajmniej jeszcze nie teraz. Stąd właśnie wynikają moje rozterki - czy amator jest w stanie zauważyć różnicę rzędu 20-30 cd/m2 oraz różnicę w pokryciu sRGB?

zysk
    , tym acerem trochę zadałeś mi ćwieka. Trochę poczytałem i mam pytanie - jak sprawuje się od strony wykonania (plastik, brud) oraz jak wygląda temat chłodzenia?
    Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez decznik Zobacz posta
    acerem trochę zadałeś mi ćwieka. Trochę poczytałem i mam pytanie - jak sprawuje się od strony wykonania (plastik, brud) oraz jak wygląda temat chłodzenia?
    Jakość wykonania bardzo dobra,wentylatora nie słychać,optycznie wygląda bardzo ładnie,a nie jak delowski ponton,klawiatura świetnie chodzi.W realu jest fajniejszy niż na zdjęciach .Ponownie podkreślę :EKRAN matowa matyca IPS Full HD.W każdych warunkach świetnie widać i niemal tak samo.(Pomijam ostre słońce).Więcej opinii nie napiszę ,bo mam go krótko ale nie mam niedosytu .
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Początki nałogu Awatar merida

Ostatnio rozeznałem się w nowych komputerach szukając dla znajomej czegoś z wyższej półki. Stwierdziłem po pewnym czasie, że nic lepszego od Macbooków dalej nie wymyślili. Samsungi ultra fajne, poza tym może Vaio. Jednak po użytkowaniu pro13 ok roku, czego nie dotknę, to odczuwam braki względem innych komputerów pod względem: jakości wykonania, funkcjonalności multipada, podświetlanej klawiatury, świetnych głośników, bardzo dobrego wyświetlacza o świetnych kątach widzenia, płynności i stabilności systemu, wtyczki, której nie da się*przypadkowo wyrwać, wydajnej baterii, braku wirusów. Wiadomo różne komputery posiadają wiele z tych cech, ale żaden inny wszystkiego na raz. Cena...no owszem, ale jak dla mnie komputer i łóżko to przedmioty z których za dużo korzystam by iść*w półśrodki Oczywiście nikomu nie polecam obróbki masowej na takim małym ekranie, ale sporadycznie, na wakacjach nie potrzeba nic więcej

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Cytat Zamieszczone przez merida Zobacz posta
    Ostatnio rozeznałem się w nowych komputerach szukając dla znajomej czegoś z wyższej półki. Stwierdziłem po pewnym czasie, że nic lepszego od Macbooków dalej nie wymyślili. Samsungi ultra fajne, poza tym może Vaio. Jednak po użytkowaniu pro13 ok roku, czego nie dotknę, to odczuwam braki względem innych komputerów pod względem: jakości wykonania, funkcjonalności multipada, podświetlanej klawiatury, świetnych głośników, bardzo dobrego wyświetlacza o świetnych kątach widzenia, płynności i stabilności systemu, wtyczki, której nie da się*przypadkowo wyrwać, wydajnej baterii, braku wirusów. Wiadomo różne komputery posiadają wiele z tych cech, ale żaden inny wszystkiego na raz. Cena...no owszem, ale jak dla mnie komputer i łóżko to przedmioty z których za dużo korzystam by iść*w półśrodki Oczywiście nikomu nie polecam obróbki masowej na takim małym ekranie, ale sporadycznie, na wakacjach nie potrzeba nic więcej
    Dobrze powiedziane Tez mysle ze nie ma sensu wydawac pieniedzy na polsrodki. Mozna dosc tanio wyrwac maka np. uzywanego, argument ceny juz nie jest taki dobry, porownujac dobra specyfikacje della czy lenovo z obecnymi macbookami.

Byla juz kiedys na ten temat dyskusja ze Streederem. Tutaj jakosc wykonania bije na glowe wiekszosc plastikowych laptopow. Wszystko jest uzaleznione od tego czy ktos chce wydac troche wiecej pieniedzy na komputer i pracowac na czyms innym jak Windows.
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    Tutaj jakosc wykonania bije na glowe wiekszosc plastikowych laptopow.
    Tyle że w tej cenie większość laptopów już nie jest plastikowa .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    Tutaj jakosc wykonania bije na glowe wiekszosc plastikowych laptopow. Wszystko jest uzaleznione od tego czy ktos chce wydac troche wiecej pieniedzy na komputer i pracowac na czyms innym jak Windows.
    Chrzanić jakość wykonania - matryca w Retinie jest naprawdę obłędna, im dłużej używam rMBP13 tym bardziej jestem zachwycony tym skubańcem.

Strona 143 z 147 PierwszyPierwszy ... 4393133141142143144145 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów