Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1467

Wątek: Laptop do zdjęć..

Widok wątkowy

Zasłużeni Awatar czornyj
    Miasto
    Kraków

Domyślnie Odp: Laptop do zdjęć..

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Marcinie, przecież ja nie jestem przeciwnikiem Apple'a jako firmy dostarczającej dobry sprzęt i nie chcę być ustawiany na takiej pozycji. Zgadzam się ze wszystkim co mówisz - przede wszystkim ze stwierdzeniem, że jest to forma podporządkowana funkcji. To jest naprawdę wyjątkowe w branży podejście do tematu, niemniej należy pamiętać o wszystkich ułomnościach tej platformy, które zresztą sam wymieniłeś. Dyskutuję natomiast z postawą widoczną u wielu użytkowników tych komputerów, że są najlepsze na świecie, a cena nie ma znaczenia, bo ego rośnie razem z rachunkiem - jak to często wygląda - co powoduje powstawanie i narastanie wielu mitów, jak choćby te, które tutaj obaliliśmy o rzekomej wyższości platformy Mac w rozwiązaniach graficznych. Takie moje dziennikarskie przyzwyczajenie, żeby prostować powtarzane bzdury.
    Absolutnie się zgodzę, że Apple obrosło mitologią mającą swe źródła w realiach sprzed >10 lat, ale też*nie jest do końca tak, że za niższą*cenę można kupić dokładny, funkcjonalny odpowiednik Macbooka, stąd pozwoliłem sobie nieco polemizować z Twoim wywodem, gdzie mimo wszystko trochę porównujesz jabłka z pomarańczami

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    co do mitu ze sa to przeplacone komputery, mysle ze w zestawieniu ktore pokazalem pare postow wczsniej widac wyraznie ze roznica w cenach nie jest taka wielka, majac ekran IPS, 16GB ramu oraz dysk SSD.
    Różnica w cenie jest, mz. jest ona uzasadniona wartością dodaną w postaci lepiej dopracowanych niuansów, które sumarycznie dają wygodny komputer przenośny. Tylko zamiast parametrów warto pogadać o samoczyszczącej nanopowłoce obudowy, magnetycznej wtyczce ładowarki, niezrównanym gładziku, sprytnie rozwiązanej wentylacji, integralności - która może być poczytywana za wadę, a w kontekście przenośnego sprzętu odbieram ją jako zaletę, wysmakowanym designie i takich tam nieistotnych duperelach.
    Ostatnio edytowane przez czornyj ; 07-02-2013 o 12:04

Uprawnienia umieszczania postów