Strona 131 z 147 PierwszyPierwszy ... 3181121129130131132133141 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 301 do 1 310 z 1467

Wątek: Laptop do zdjęć..

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Laptop do zdjęć..

Cytat Zamieszczone przez banan82 Zobacz posta
    no do internetu tak srednio bo trzeba instalowac dziesiatki anty wirusow, defenderow i ciul wie czego zeby sobie systemu nie zasyfic tylko od przegladania internetu

na unixowych systemach jest duzo lepiej w tej kwestii, mozna rzec ze problem nie istnieje nie pamietam kiedys ostatni raz uzywalem antywirusa jakiegos
    Ciekawe bo ja używam obecnie trzech kompów do netu i na żadnym nie mam problemów. Antywir i po sprawie. Nie pamiętam kiedy miałem jakiś problem .

BTW: tu się podpisuję rękami i nogami pod tym co napisał Marcin. Nie ma jedynie słusznych rozwiązań jest jedynie kwestia dostosowania ich do własnych potrzeb, przyzwyczajeń etc.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 06-02-2013 o 16:03
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Ciekawe bo ja używam obecnie trzech kompów do netu i na żadnym nie mam problemów. Antywir i po sprawie. Nie pamiętam kiedy miałem jakiś problem .

BTW: tu się podpisuję rękami i nogami pod tym co napisał Marcin. Nie ma jedynie słusznych rozwiązań jest jedynie kwestia dostosowania ich do własnych potrzeb, przyzwyczajeń etc.
    to prawda, niestety fakt jest faktem ze tego antywira potrzeba zeby system funkcjonowal, wg mnie to spory minus, no ale co tam Cena popularnosci, dzieki temu systemy ktore sa mniej popularne nie maja takich problemow.
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Pełne uzależnienie

to prawda, niestety fakt jest faktem ze tego antywira potrzeba zeby system funkcjonowal, wg mnie to spory minus, no ale co tam Cena popularnosci, dzieki temu systemy ktore sa mniej popularne nie maja takich problemow.
    Jak podliczyć koszt 10-letniej subskrypcji takiego NOD-a lub innego programu i doliczyć do ceny całego systemu pecetowego, to ciągle jest mniej od porównywalnego systemu makowego :-) Zresztą taki argument jest bezpodstawny, Photoshopa też trzeba zainstalować, żeby móc coś zrobić ze zdjęciami na komputerze i to przecież nie jest problem.

Miasto
    Scotland

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Jak podliczyć koszt 10-letniej subskrypcji takiego NOD-a lub innego programu i doliczyć do ceny całego systemu pecetowego, to ciągle jest mniej od porównywalnego systemu makowego :-) Zresztą taki argument jest bezpodstawny, Photoshopa też trzeba zainstalować, żeby móc coś zrobić ze zdjęciami na komputerze i to przecież nie jest problem.
    zaczyna sie robic dyskusja w stylu pierwsza byla kura czy jajko
    jako podsumowanie mozemy stwierdzic chyba ze na kazdej platformie (PC czy Mac) fotograf moze znalezc dla siebie interesujace laptopy, jakie, to juz zalezy od portfela i tego czego oczekujemy od workflow'u.

wydaje mi sie ze przedstawilismy juz mase argumentow za i przeciw dla obu systemow
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Dla mnie kolejnym minusem produktow apla jest rok gwarancji tylko.
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Miasto
    Scotland

to jest troche lipa, dokupujac apple care masz cale 3 lata gwarancji. serwisy gwarancyjne sa jedne z najlepszych wsrod producentow sprzetu komputerowego.
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Miasto
    Chełmno

Ale ja nie chce nic ekstra doplacac do juz drogiego sprzetu

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

wydaje mi sie ze przedstawilismy juz mase argumentow za i przeciw dla obu systemow
    Ja jestem tego nawet pewien . Może w związku z tym zakończmy tego flejma
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    Scotland

crazy - placisz wiecej za drogie materialy, obudowe w calosci z aluminium, stylistyke, lepszy ekran itp itd.

moze iZabawki sa troche drogie, ale macbooki sa w porownywalnych cenach do mocniejszych laptopow Sony, Dell, HP czy Lenovo. argument wysokiej ceny nie jest do konca mocnym argumentem w tej kwestii.
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Miasto
    Chełmno

Niech Ci bedzie z fanatykiem nie ma co dyskutowac :-)

Strona 131 z 147 PierwszyPierwszy ... 3181121129130131132133141 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów