Strona 118 z 147 PierwszyPierwszy ... 1868108116117118119120128 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 171 do 1 180 z 1467

Wątek: Laptop do zdjęć..

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Jest i Retina czytaj: 220 ppi
    http://www.apple.com/pl/macbook-pro/specs/
    the silence is deafening

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaroslaw.majcher Zobacz posta
    wiec po co Ci taka rozdzielczość w 15,6"?
    Przecież w takim windowsie i dajmy na to PS nie zostanie przeskalowana np paleta narzędzi...
    No właśnie. W apple będzie to fajne, bo chyba wszystko tam się poskaluje i będzie obraz miód malina, ale niestety na 1080p w 15,6 cala trzeba porwiększać czcionkę w przeglądarce, nie mówiąc już o 1440p na 27calach, jest dokładnie tak samo. Jedyna zaleta jest taka, że nie musze już LR odpaać na 2 monitorach.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    No właśnie. Jedyna zaleta jest taka, że nie musze już LR odpaać na 2 monitorach.
    W tym wątku dyskutujemy właśnie o lapku do zdjęć, do (mobilnego) netu wystarczy netbook/tablet/smartfon.
    the silence is deafening

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Na iMac'u 27'' mam mniejsza rozdzielczosc niz ten nowy MacBook Pro

Ale tu raczej chodzi o zageszczenie pixeli ekranu, a nie sam rozmiar 'tapety' Na kazdy pixel przypadac beda 4, dzieki czemu wszystko bedzie o wiele bardziej czytelne. Mozna oczywiscie ustawic wyzsza rozdzielczosc, ale wtedy faktycznie potrzeba bedzie lupy. Standardowo obszar pracy bedzie taki sam jak przy obecnie dostepnych rozdzielczosciach, roznica bedzie w ilosci detali wyswietlanego obrazu.

Apple wypuszcza łatki do swoich programow aby wykorzystac dobrodziejstwa Retiny. Adobe zapowiedzialo ze zrobi update Photoshopa ... informacje o LR sie nie doczytalem narazie.

Tak czy siak mozliwosci ekranu robia wrazenie - na 15.4'' ekranie odpalamy FinalCut'a i oprocz tego ze mamy wyswietlone panele narzedzi obraz w podgladzie wyswietlany jest w natywnych 1080p

http://www.youtube.com/watch?v=Ell0S0d174Q
    Ostatnio edytowane przez Czacha ; 12-06-2012 o 11:13

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    do (mobilnego) netu wystarczy netbook/tablet/smartfon.
    A to do wrzucenia zdjęć do portfolio na www będę potrzebował już innego komputera?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha Zobacz posta
    Pojawila sie analiza nowego ekranu
    Pojawiła się też pl-cena - 11 tysięcy "w golasie". To ja sobie grzecznie posiedzę na de przez te 12 miesięcy i poczekam na Asusa za 3-4 tys., być może nawet dadzą to w IPS'ie.
    W międzyczasie cała karawana wszelkiej maści Adobe'ów dogoni Lidera dojenia dając oficjalne wsparcie dla "Retina".
    the silence is deafening

fotograf Awatar Czacha
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Ja tam widze cene 10.199zl, co daje 8291zł netto. Mysle ze nie ma tragedii. Tym bardziej ze po 2-3 latach odsprzedasz go za nie mniej niz 6tys, dolozysz 2-3tys i znow kupisz nowego

Obecnie ceny wszelkiego rodzaju elektroniki zabija niska wartosc PLN. W hameryce mozna go dostac za 7.5tys zl wiec zostaje jeszcze na bilet w dwie strony i zwiedzanie 'raju za oceanem' jesli wezmiemy pod uwage cene brutto
    Ostatnio edytowane przez Czacha ; 12-06-2012 o 14:31

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Ten zenbook wypada dobrze - mam nadzieję że nie ma to nic wspólnego z tą kupą jaką daje jako wyświetlacze Asus w niższych modelach.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 118 z 147 PierwszyPierwszy ... 1868108116117118119120128 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów