Strona 114 z 147 PierwszyPierwszy ... 1464104112113114115116124 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 131 do 1 140 z 1467

Wątek: Laptop do zdjęć..

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Opa_Apo Zobacz posta
    Poprawka ograniczeniem jest 1920x1200, a nie fullHD i to przy zalozeniu, ze mamy monitor graficzny zdolny wyswietlic z glebia 36 albo 48 bit. (Zakladam, ze wszystkie urzadenia dostaja juz v1.3 conajmniej) http://en.wikipedia.org/wiki/HDMI#Version_comparison. Sam bym wolal DP, bo moj monitor ma DP i DVI, no ale niestety. Poza tym, ile jest monitorow majacych wiecej niz 1920x1200? Tak, bedzie ich coraz wiecej, ale nie spodziewalbym sie tego zbyt szybko.

Przepraszam za brak polskich znakow, nie moj komputer.
    Dziękuję za sprostowanie. A co do monitorów większych niż 1920x1200 to pewnie większość 27" i większe.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaroslaw.majcher Zobacz posta
    Dziękuję za sprostowanie. A co do monitorów większych niż 1920x1200 to pewnie większość 27" i większe.
    To miałem na myśli - niewiele, tylko nieludzko drogie 27, 30 itd
    Z ciekawości, są takie monitory jak 25" lub 26"? Z 26 znalazłem tylko jakiegoś Benqu. To chyba nie są zbyt popularne formaty. Wie ktoś dlaczego?
    Offtop paskudny i powinno być w sumie wątku o monitorach.
    Wracając do tematu, ja bym brał asus'a, nie dell'a. Argument: Według moich odczuć, dużo więcej awarii w kręgu znajomych zaliczają dell'e.

Domyślnie

Ja mam DELLa 7 lat i działa bez problemu fakt... matryce trzeba by wymienić bo kolory już nie takie jak na początku, ale nie ma co narzekać.
    było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej

Dopiero zaczyna Awatar Martine
    Miasto
    raDom / lublin

Domyślnie

po przeanalizowaniu wszelkich za i przeciw, przeczytaniu mnóstwa różnych opinii i zrobieniu sobie z głowy jeszcze większego kisielu wybór padł ostatecznie na Asusa... jak się z nim zapoznam nieco bardziej szczegółowo, postaram się w miarę możliwości napisać coś więcej. dzięki za pomoc i opinie
    Always look on the bright side of life...

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Opa_Apo Zobacz posta
    przy zalozeniu, ze mamy monitor graficzny zdolny wyswietlic z glebia 36 albo 48 bit.
    Monitory graficzne mają wyświetlanie w znakomitej większości 24 bitowe (3x8 bitów) i kilka rodzynków, co je można policzyć na palcach jednej ręki, 30 bitowe (3x10 bitów).
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Coś już napisał Awatar skylight

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tomdz Zobacz posta
    Dokładnie, sam tak mam RF511 na i7, 8GB + Dell 2209WA + i1display2. Fajny zestaw budżetowy dla hobbysty. Matryca traaaagiczna, ale z monitorem jest naprawdę przyzwoicie. Szybko i cicho - lapek się mocno nie grzeje.
    no bez przesady z tą traaaagicznością, "monitor do pracy" to to nie jest, ale generalnie dobrze się na to patrzy, przeciętna matryca lapkowa Bardziej mi przeszkadza, że nie jest matowa, no ale wybór lapków z non-glare jest bardzo mały :/
    Fotografować to znaczy wstrzymać oddech, uruchamiając wszystkie nasze zdolności w obliczu ulotnej rzeczywistośc /Henri Cartier - Bresson

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Żeby obrabiać tylko i wyłącznie na laptopie... Hmm.. No to jak już pisałem chłodzenie musi być dobre i matryca musi się dać w miarę oprofilować. Mam aktualnie jeszcze tego Asusa i Sony i powiem tak - jeden idealny do pracy na 2 monitorach (Asus, bo się nie grzeje) a drugi idealny do pracy na ...2 komputerach (Sony, do pokazywania zdjęć, a PC do obróbki)

Sony jest fajne do przeglądania zdjęć, pokazywania klientom i ew. do jakiejś sporadycznej obróbki mobilnej. Przy dłuższej pracy w LR się trochę grzeje, bo chłodzenie mało wydajne i przez to nie ma takiego komfortu pracy, bo masz wrażenie, że zarzynasz sprzęt bo mu wiatrak ciągle wyje

Czy ten SE1 jest głośny w stopniu zniechęcającym do pracy z LE ?
    Czy nie żałujesz tego zakupu ?
    Pytam, bo sam się do tego lapka przymierzam.
    Czy go polecasz ?
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Domyślnie

Sony ma jedną wadę... 1/3 ceny płacisz za markę - jak nie więcej. Dla tego nie ma sensu przepłacać.

PS.
    A który laptop się nie grzeje podczas dłuższej pracy ?? Chyba jeszcze takiego nie wynaleźli
    Ostatnio edytowane przez Morfii ; 17-03-2012 o 12:12
    było.. C550D, C7D, C28, T17-50VC, Takumar 50SMC, Zenitar 16, S8, S14. Teraz jest tylko lepiej

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Morfii Zobacz posta
    Sony ma jedną wadę... 1/3 ceny płacisz za markę - jak nie więcej.
    To popularny pogląd ludzi którzy szukają usprawiedliwienia kupując "chińszczyznę". Prawda jest taka, że dobre i tanie to mit.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Prawda jest taka, że dobre i tanie to mit.

Do tej oczywistej prawdy każdy dochodzi z czasem, niekiedy znacznym kosztem nietrafionych zakupów, które trzeba ze stratą odsprzedać.

Inna sprawa, że niektóre firmy tę znaną prawdę cynicznie wykorzystują do nadmiernego windowania ceny.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Strona 114 z 147 PierwszyPierwszy ... 1464104112113114115116124 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów