Ostatnio edytowane przez Cichy ; 20-01-2012 o 20:49 Powód: Automerged Doublepost
O obiektywach wiem prawie wszystko
które Sony mają podobną matryce co SE1E1E
30D | 17-50/2.8 | 50/1.8 | Sunpak 42PX | 2x YH460m2
Niestety kiepska sprawa. Wysłałem zapytanie do Sony to dostałem odpowiedź, że całą seria S i F ma te same panele, ale guzik prawda.
Z serii S cała reszta ma TN, a seria F jest dziwna, niby wszystkie mają Vaio Premium, ale jak oglądałem w Sony Centre to miały TN, choć z dość szerokimi kątami, a jak oglądałem w MMarkcie to miał chyba też IPS, bo w pionie ładnie trzymał kąty. Ale Sony jest cwane, bo ładują do tego samego modelu różne panele, więc kupując na odległość nigdy nie wiesz, co dostaniesz tak naprawdę.
Ostatnio edytowane przez Cichy ; 21-01-2012 o 18:21
Troszkę już poobcowałem z lapkiem i jestem bardzo zadowolony z zakupu, ale o jakąś szerszą recenzję pokuszę się po jakimś dłuższym okresie użytkowania
Jeśli chodzi zaś o same matryce - cóż, strzał w dziesiątkę. Za te pieniądze, ba za każde pieniądze, to jeden z najlepszych paneli laptopowych. Takich kątów nie ma nawet MacBook Pro.
Po lewo Sony, po prawo Asus ze skądinąd bardzo dobrą jak na laptop matrycą fullHD RGB Led. Obydwa panele po kalibracji CMunkiDisplay.
I jak tam użytkowanie Sonego? Wszystko działa jak należy?Mam pytanie czy trzeba kalibrować matrycę specjalnie czy można poradzić sobie bez tego?
czy ktoś może się wypowiedzieć na temat ASUSów i ich matryc?
znalazłam coś takiego http://allegro.pl/asus-n53sv-i7-3-1g...171709020.html
Komputera potrzebuję do obróbki zdjęć oczywiście. Chcę, żeby śmigały mi na nim dwa programy graficzne równolegle z całym mnóstwem otworzonych wielkich RAWów. 15", Full HD, dobra matryca... polećcie coś, proszę
Always look on the bright side of life...
Matryca jak matryca, ale mizerne chłodzenie w nim (mały wylot z boku). Przy 2 programach do obróbki się zagrzeje.