"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
To prawda. Tyle, że odbiór może być dwojaki. Ta druga strona to, jeśli się coś z makówką (sprzetem/systemem) stanie to jest taka rzadkość, że aż niewiarygodna.
Przynajmniej odpadnie jeden jęczący, że zdjęcia w PS i Irfanie czy Galerii systemu Windows wyglądają inaczej.![]()
Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 18-01-2012 o 17:36
Masz problem z kolorem, wal śmiało!
e-mail: color@mastiff.pl
Ale za to może dojść jeden jęczący, że Enter nie wchodzi do katalogu tylko zmienia jego nazwę :-)
Ostatnio edytowane przez dziobolek ; 18-01-2012 o 19:11
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
50D; SIGMA 17-50 f/2.8; TAMRON 70-200 f/2.8; Peleng 8mm / E-400; ZD17,5-45; ZD40-150
tylko... czy to jest ważne??? "Galeria - zapraszam."
A w ogóle to dobrze, że tu jesteś Tomku.
Mógłbyś się wypowiedzieć, jako znawca tej dziedziny na temat Thunderbolt Display i czy jest coś co usprawiedliwia jego cenę? Zupełnie na poważnie.
Thunderboltem się urządzenia jedno za drugim. Coś jak SCSI. Rozgałęźników na razie brak a w komputerach jest tylko 1 szt. Jedynie co przemawia to przepustowość. Spokojnie umożliwia postawienie obok np macierzy. Do monitorów nie ma znaczenia bo to jest kompatybilne z DP.
Bardziej miałem na myśli Thunderbolt Display jako monitor a nie część systemu interfejsu Thunderbolt. Jakość wyświetlania itp. Bodaj jest w nim ta sama matryca co w Cinema Display.
Toteż właśnie. Ja odkąd się przesiadłem na stacjonarkę na lapka patrzeć nie mogę bo już samo to mnie denerwuje i zastanawia jak mogłem na tym pracować(sam sprzęt odnośnie bebechów i szybkości pracy, bo monitor mam od początku osobny) ale jednak brakuje czegoś takie mobilnego - na spotkanie, do łóżka na wieczór itd. Ceny niektórych fajnych tabletów są na poziomie laptopa więc wg. mnie to jednak bez sensu.
Chciałem kupić Kindle Fire i go hackować, ale odpuściłem bo na CESie Asusu pokazał tablet z matrycą IPS HD, nową Tegrą 3, ICS i obiecał, że nie przekroczy 250$. Tak więc czekam już z niecierpliwością na drugi kwartał![]()
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk