Strona 90 z 147 PierwszyPierwszy ... 40808889909192100140 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 891 do 900 z 1467

Wątek: Laptop do zdjęć..

Domyślnie

Witam
    Regis i na co sie zdecydowales ???

tu jest podglad na della można wyrwać juz za 4200 zl jak ktos mniejszy budżet.
    myślałem ze 900p będzie gorsze ale wcale źle nie wygląda, ciekawe jak w realu.
    http://www.youtube.com/watch?v=vcAzXjC4Ngo

Darek
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Gorzej jak wyjdzie, że laptop ma ładniejszy obraz niż Nec ;-)
    o widzisz, zapomniałem napisać..
    zrobiłem tak że teoretycznie "oprofilowałem" laptoka - tzn. dołączonym do eyeone programem zrobiłem profil, profil się załadował prawidłowo - i to samo zdjęcie wyświetliłem sobie na NECu i laptopie - dopóki nie zobaczyłem jaka jest różnica (najlepiej to widać jak jest pół zdjęcia na jednym ekranie a drugie pół na drugim) to myślałem sobie że co tam.. pewnie różnica będzie nieduża..
    różnica jest KOLOSALNA. Fotki robiłem na laptopie z przypiętym NECem - potem poszły do labu na papier - oczywiście bez żadnych korekcji w labie (na pewno bo to zaprzyjaźniony lab) - odbitka prawie identyczna z ekranem monitora. a to co na laptopie w porównaniu do monitora zewnętrznego to tragedia - powiem szczerze że nie zdawałem sobie sprawy że te matryce dzieli przepaść - mimo że neca mam już prawie 2 lata to jakoś nie wpadłem na to żeby taki test zrobić.. i potem odwrotnie zrobiłem - tzn. fotki "obrobiłem" na laptopie i zobaczyłem co mi wyszło podłączając nec'a (ustawionego tak że obraz na nim = obraz na odbitce).. - wynik.. nie będę przytaczał co sobie pomyślałem jakbym zrobił to w labie bez korekty to bym pewnie laboranta zjechał na czym świat stoi i oskarżył o wszelkie zło tego świata.. - ekran laptopa i dobry skalibrowany monitor dzieli przepaść i tyle wniosków... sprawdzone na HP elitebook 8440p i NEC 2190 UXi - potem jeszcze podłączyłem na chwilę laptopa ASUS X71 - wynik taki sam - brrr.. czyli laptop za około 6 tysięcy wyświetla taki sam badziewny obraz jak ten za 1500 zł..
    Ostatnio edytowane przez arturs ; 12-05-2011 o 00:11
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Z moich doświadczeń to niestety matryca w asusie mojej małżowinki to wyjątkowa qpa. Kolory jak z orwo do tego podświetlenie takie, że albo jara po oczach albo obraz jest szary - brrrr...
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Czy się zdecydowałem?. Na to pytanie zadane przez Dzygit-Dublin odpowiem, że jeszcze nie. Zastanawiam się jak to ująć, aby nie wywołać niepotrzebnej dyskusji. Rozważam różne opcje. Jedno jest pewne, nie kupię stacjonarnego kompa, bo laptop jest dla mnie wygodniejszy i żadne argumenty tego nie zmienią. Natomiast rozważam czy kupić Dell XPS 17 L702 z podstawową matrycą (1600x900) i zastąpić już ją we własnym zakresie matrycą typu RGB LED (17,3" AU Optronics B173HW01 V.5 (1920x1080) LED Matowa). Sprawdzałem, będzie pasować, koszt ok. 560 zł. Inna wersja to Dell Vostro 3750. Ten także ma wyjście HDMI, wiec można podłączyć zew. Monitor i to wcale niekoniecznie pierwszy lepszy z MM. Mogę na to wszystko przeznaczyć 6-7 tyś. Czyli w każdym wariancie się wyrobię. Jeszcze jedno jak tu już ktoś słusznie napisał, każdy ma nieco inne poziomy wrażliwości i inne potrzeby i nie ma sensu porównywania amatora entuzjasty, jakim ja jestem z potrzebami profesjonalisty z pracowni graficznej. Pozostaje jeszcze do rozważenia marka Sony, jak się dowiedziałem w tym kwartale mają się pojawić nowe modele, laptopów oczywiście :-). Tak, że decyzja jest już blisko.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    127.0.0.1

Domyślnie

Linknę z innego wątka, może komuś się przyda: http://canon-board.info/showpost.php...postcount=3304
    .

Domyślnie

Regis ja mecze l702x z 900p, matryca średnia powiem ze minimum warto dołożyć do full hd to juz widzę jak masz budżet na to, lap śmiga ma sluzyc mi jako "przeglądarka zdjęć" po rajdzie wiec za dużych wymagań nie miałem co do lcd.
    Dell ma nie płakać ani nie jęczeć jak mu przerzucam parę gigsow fot w ciagu sekundy na lcd - wiec patrzyłem na to co w środku a nie to i jak sie na nim obrabia do tego mam pc w domu.
    Właśnie instaluje system świeży bo to co dale dell a raczego tam nie ma to inna historia.
    Dzieki za namiary co do LCD może zmienię jak nie sprzedam go, dam mu pare dni

Darek
    pare sloikow i jedno body ......... ostatnio uzywane 9 lat temu czas nanowo zaczac przygode ....

Coś już napisał Awatar fafinek

Domyślnie

Witam. Jestem, przynajmniej mam taką nadzieję, przyszłym studentem. W związku z tym chciałbym kupić laptopa, gdyż nie będę już w domu, zatem od razu wspomnę, że w grę nie wchodzi komp stacjonarny. Zajmuję się również fotografią cyfrową, kiedy tylko czas pozwoli Posiadam C550D, pare szkiełek i kilka innych przydatnych gratów. Z zamiarem kupna laptopa noszę się już jakiś czas, chciałbym aby spełniał on moje wymagania co do fotografii i ewentualnie filmu oraz w ramach studiów. Nie będę raczej na uczelni ścisłej, typu politechnika ani na architekturze. Myślę, że to też pomoże w wyborze, staram się jak najbardziej sprecyzować moje wymagania. Cena jaką mogę przeznaczyć na ten cel to 3000-3500zł. Chciałbym aby lapek obsługiwał full hd i nie było problemu z szybkim przeglądaniem fotek jpg, raw oraz obróbką. Sprawa monitora i odwzorowania kolorów na razie mnie nie obchodzi, gdyż w razie potrzeby podłącze osobny LCD. Chociaż byłoby super, gdyby miał co najmniej te 15,4". Chciałbym co najmniej 4gb ramu, co do proca i karty graf nie wiem jak sprawa wygląda, proszę zatem o rady w tym kierunku, wydaje mi się, że po prostu jak najlepsza i najwydajniejsza w tej cenie po prostu, podobnie z procem-najszybszy. Najlepiej byłoby, gdyby trafił się jakiś Asus bądź Dell. Lapek musi mieć obowiązkowo czytnik kart SDHC/XC oraz gniazda HDMI i eSATA, by podłączyć ew. monitor i zewnętrzny dysk, no i oczywiście puszkę Canona.. ale chyba USB 2.0 mamy już w dzisiejszych czasach w standardzie, prawda?

Serdecznie pozdrawiam i proszę o propozycje

Domyślnie

Szybkie pytanko: czy jest jakiś laptop tańszy od MacBooka Pro z lepszą (w kontekście obróbki foto) od niego matrycą?

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kontomen Zobacz posta
    Szybkie pytanko: czy jest jakiś laptop tańszy od MacBooka Pro z lepszą (w kontekście obróbki foto) od niego matrycą?
    Nie ma. Z dwóch powodów. Co najwyżej podobne, wszak wszystko to TN. Istnieje tylko niebezpieczeństwo zestrojenia podświetlenia na silnie niebieskie, co w MBP nie występuje.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Domyślnie

A drugi powód? Rozumiem, że pierwszy to ten niebieski zafarb.

Strona 90 z 147 PierwszyPierwszy ... 40808889909192100140 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów