Strona 6 z 132 PierwszyPierwszy ... 456781656106 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 1467

Wątek: Laptop do zdjęć..

Mieszany widok

Domyślnie

Z chińską myślą techniczną, jesteś w błędzie. Lenovo kupiło dział laptopów od IBM.
    Do chińskich produktów na 100% należą wynalazki takie jak ideapad, seria sl,w,n.
    Seria T i X o której piszę to kontynuacja udanej konstrukcji firmy IBM.
    Metalowej obudowy nie traktowałbym jako wyznacznik solidności produktu. W szczególności, że metalowe MBP lubią się mocno grzać. Za to pod względem designu nic ich nie przebije.
    Czy Autocad będzie dobrze działa poprzez Paralells(pod względem wydajności). Niestety ma on ogromne wymagania sprzętowe (w szczególności gdy pracujemy z dużymi plikami).
    Choć podobno ma być też wersja na maca.

Btw też nie mam zamiaru toczyć wojny

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysztofr Zobacz posta
    Z chińską myślą techniczną, jesteś w błędzie. Lenovo kupiło dział laptopów od IBM.
    Wiem o tym, i na serii T42 czy T43 skończyła się jakość IBM. Później po wygaśnięciu jakichś umów firma zaczęła próbować walczyć na rynku masowym i tak zostało. Ale proszę nie kontynuujmy bo to materiał na flame.

Metalowej obudowy nie traktowałbym jako wyznacznik solidności produktu. W szczególności, że metalowe MBP lubią się mocno grzać.
    No, jakby Pan chciał strzelić większą głupotę to by się nie dało.

Akurat metalowa obudowa z racji lepszej przewodności cieplnej jest korzystniejsza w przypadku urządzeń grzejących się. O ile MBP by się grzał, co nie ma miejsca. Z MBP na kolanach można pracować godzinami, w przeciwieństwie do coniektórych wynalazków gotujących jajka na twardo. No, ale oczywiście można cokolwiek mówić o temperaturze MBP jak się takiego ma.

Za to pod względem designu nic ich nie przebije.
    I niemalże jubilerskiego wykonania. Nie ma innych komputerów dak dopieszczonych pod względem wykonania zewnętrznego. W szczeliny nie sposób wetknąć szpilki.

Czy Autocad będzie dobrze działa poprzez Paralells(pod względem wydajności).
    Nie testowałem, choć czytałem że działa całkiem normalnie. Co do wydajności nic nie stoi na przeszkodzie wydzielić więcej rdzeni, pamięci itd. Wersja na OSX jest pożądana, jest możliwe że będzie. Mac przeżywa od pewnego czasu wielki Come Back.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Spoko ze jest - jesli masz (a masz napewno - wszystkie nowe laptopy ttak maja [moge sie mylic]) dodatkowe wyjscie - to podlaczasz monitori i do boju. Ja mam 2 dell'e oraz 1 asusa i wszystko smiga sam podlaczam sobie 19" LCD pod laptopa i lightroom simiaga na 2 tak samo jak DPP reszta na 1wszym. Spoko - nie masz si o co martwic. Kalibrujesz tesz 2 na 2 wyjsciu i po sprawie. Potem tylko w profilu 2 monitora podajesz profil i koniec
    Ostatnio edytowane przez mor_feusz ; 18-10-2007 o 17:53

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Z laptopami i foto to jest tak:

czerwony - dobry drogi laptop
    niebieski - przeciętny tani monitor

1. Reprodukowana przestrzeń barwna, jak widać z wykresów jest skąpa.
    2. Wewnątrz zakresu są błędy jak stodoła. Dla przytoczonego egzemplarza (przypominam, dobry i drogi, pow 10 tys zł) dE>20.
    3. Nie ma żadnego sposobu na wybadanie wyświetlacza. Ten sam model może być równolegle sprzedawany z trzema różnymi typami, modelami lub/i producentami matryc. Poza tym od wyświetlacza ważniejsze jest jego poprawne wysterowanie.
    4. Błyszcząca powierzchnia ekranu wygląda dobrze dzięki prostemu złudzeniu optycznemu. Wbrew stylizacji producentów, niczego nie poprawia. Praca przy takiej wymaga szukania miejsca bez jakichkolwiek jasnych elementów za plecami.

Reasumując: Pracować z foto na laptoku można, ale trzeba bardzo uważać, bo można sobie popsuć fotki.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bytom

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    ...Reasumując: Pracować z foto na laptoku można, ale trzeba bardzo uważać, bo można sobie popsuć fotki.
    Ale ja zakładam ekran lcd w laptopie tylko na narzedzia szopa a dodatkowy, skalibrowany monitor na wyświetlanie edytowanego zdjęcia.
    Canon 20d + Tamron 28-75/2.8 + Canon 70-200/4L + Speedlite 550ex

Uzależniony Awatar comatus
    Miasto
    Wybrzeże Pucyfiku

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Reasumując: Pracować z foto na laptoku można, ale trzeba bardzo uważać, bo można sobie popsuć fotki.
    Tu muszę przyznać rację. U mnie wygląda to tak, że na laptopie jaest w miarę ok, ale jak ostatnio oglądałem swoje zdjęcia na crt to okazało się, że żółty na moich zdjęciac jest czasami za żółty ??: Ale ogólnie jak wywołuję to nie mam jakich przykrych niespodzianek. Ostatnio tylko się trafił jeden taki babol. Wschód słońca, ładne przejście niebieskiego w żółty, a na zdjęciu jeszcze wyszło trochę zielonego
    Ale coraz lepiej mi idzie

Domyślnie

mam nadzieję, że nie będzie tak źle z zestawem latop + LCD.
    Właśnie zmieniam PC-ta na MacBook Pro i mam zamiar dodatkowo podpinać Eizo FlexScan L568. Liczę, że będzie wydajnie i dobrze kolorystycznie.
    Dwa lata temu bałem się LCD-ka i koniecznie szukałem CRT, ale teraz nie żałuje. Oczy nie wychodzą z orbit a i kolory są ok. Nie ma też problemów z katami i jednolitym podświetleniem, ale może to zasługa Eizo

Uzależniony Awatar MaciekH
    Miasto
    Londyn

Domyślnie

Dobrze miec i lcd (w laptopie) i crt (na biurku), na lcdekach mozna sprawdzic dokladnosc obrobki bo bardzo ladnie widac wszystkie niedociagniecia, zwlaszcza jesli mamy nie skalibrowanego w 100% monitka, sam czasem jestem w szoku...
    20D+BG-E2 | 28-105/3.5-4.5 | 70-200/2.8 | 50/1.4 | 580EXII | EF-430 | Naneu | 600R

Coś już napisał
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

przymierzam się do zakupu notebooka także do obróbki fotek. NArazie jestem zdecydowny na SONY VAIO VGN-FZ21M PL. Czy to dobry wybór jeżeli chodzi o odwzorowanie kolorów? W sklepie porównując do innych stojących obok wyświtlane na nim demo było znacznie lepsze. Czy jest możliwośc kalibrowania kolorów w tym notebooku?

Pełne uzależnienie Awatar DoMiNiQuE
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez piotrwzk Zobacz posta
    przymierzam się do zakupu notebooka także do obróbki fotek. NArazie jestem zdecydowny na SONY VAIO VGN-FZ21M PL.
    Rozdzielczoscia ekranu to on nie powala. 1280xXXX jak na 15,4 to zdecydowanie za malo. Bedziesz sie "meczyl" jak na 13"

Strona 6 z 132 PierwszyPierwszy ... 456781656106 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów