Strona 36 z 132 PierwszyPierwszy ... 2634353637384686 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 1467

Wątek: Laptop do zdjęć..

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yasioo Zobacz posta
    Planuję zakup nowego laptopa, w którym nie ma wyjścia DVI, natomiast jest HDMI, jak lepiej podłączyć go z monitorem: poprzez D-SUB, czy poprzez kabel HDMI-DVI? Teoretycznie nie powinno być spadku jakości na tym kablu HDMI-DVI, czy się jednak mylę?
    Bezwzględnie HDMI->DVI.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yasioo Zobacz posta
    Teoretycznie nie powinno być spadku jakości na tym kablu HDMI-DVI, czy się jednak mylę?
    HDMI i DVI to w sumie dokładnie to samo, ten sam standard, tylko inne "wtyczki"

i tak jak radzi kolega Tom01, ktory notabene zna sie o wiele lepiej ode mnie, podlaczaj przez HDMI

ja nie mam pojecia po co do laptopow ladują jeszcze D-SUB
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Uzależniony Awatar tom517

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta

ja nie mam pojecia po co do laptopow ladują jeszcze D-SUB
    Do projektorów

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tom517 Zobacz posta
    Do projektorów
    przejsciowka DVI - D-Sub zalatwila by sprawe,
    no i S-Video jeszcze jest

a tak mojego laptopa nie moge podlaczyc do mojego monitora zewnetrznego niestety
    Moje wątki na forum: sport | fashion
    | R5 | 5D3 | 16-35L II | Sigma 24 Art | Sigma 50 Art | Sigma 105 Art | Sigma 120-300 2.8 OS |

Domyślnie

Nie będzie żadnych problemów z połączeniem (HDMI przenosi też dźwięk) oraz z rozdzielczością monitora? (nie korzystałem nigdy z wyjścia HDMI, mam nadzieję, że można manipulować rozdzielczością z poziomu ustawień karty graficznej, tak?)

Początki nałogu Awatar woyd
    Miasto
    Dębno

Domyślnie

Czołem

planuje zmianę laptopa na nowszy i upatrzyłem sobie Sony Vaio. Zdjęcia i tak obrabiam finalnie na podpiętym EIZO, ale ogólnie chciałbym trochę odmłodzić "park maszynowy". Czytałem kiedyś na Fotopolis, że seria AW jest podobno adresowana do fotografów, ale planuje zakupić coś z serii FW - mam wrażenie, że parametry podobne a cena za to różna. Myślę na przykład o:

Sony VAIO VGN-FW51MF/H
    Core 2 Duo P8700 | ATI HD 4650 | RAM: 6GB | HDD: 500GB | Blu-Ray Combo | Windows 7 HP

W opisie jest "X-black LCD with multiple lamp" to ta chwalona wielolampowość, która daje na ekranie laptopa w miarę fajny obraz ?? Czy ktoś z posiadaczy Vaio tej serii mógłby coś na temat tego sprzętu i tego "multilamp" napisać ?? Przeszukałem wątek, ale nic konkretnego na ten temat nie znalazłem.

Z góry dzięki
    Woyd

Ps. Jeśli uważacie, że jest coś innego wartego polecenia do obróbki zdjęć w okolicach 5tys. zł to czekam na sugestie. Mac odpada na starcie.

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez woyd Zobacz posta
    W opisie jest "X-black LCD with multiple lamp" (...)
    Ps. Jeśli uważacie, że jest coś innego wartego polecenia do obróbki zdjęć w okolicach 5tys. zł to czekam na sugestie. Mac odpada na starcie.
    Wszystkie laptopy obecnie w produkcji są wyposażane w z definicji kiepskie ekrany TN. Najlepsze są w MBP, wyższych seriach Dell'a, Sony też niezłe. Proponuję jednak przymykać jedno oko na wszelkie marketingowe X-Blacki, SuperBrighty i tym podobne głupoty, bo to nic innego jak robienie wody z mózgu.

PS. "FullHD" też nie ma nic wspólnego z ekranami laptopów. Termin dobrze brzmi i jest solidnie umocowany w umysłach konsumentów więc idealnie nadaje się jako element reklamy.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Wszystkie laptopy obecnie w produkcji są wyposażane w z definicji kiepskie ekrany TN. ....

Pan to już raz ładnie nazwał "wyrób monitoropodobny" co mi się bardzo podoba bo doskonale oddaje jakość tego wyświetlacza do Worda czy Excela.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Uzależniony Awatar jac+

Domyślnie

Jeden z kolegów kupił właśnie VAIO ze wspomnianą przez Ciebie matrycą. Nawet nie wiedziałem dotychczas o istnieniu X-Black. Gdy zobaczyłem jakiej jakości obraz daje ta matryca byłem w szoku i zacząłem szukać w Internecie co za piekielny ekran wsadziło Sony do swojej maszyny. Takiego oddania kolorów nie widziałem nigdy w żadnym laptopie, a kilkanaście już miałem "na warsztacie". To jedyny typ matrycy na jakim bym się zdecydował na obróbkę zdjęć. Szczere gratulacje dla Sony. Dla jasności: matryca jaką oglądałem to 16,4" z rozdzielczością Full HD.
    Mała spiżarnia: duża puszka, mniejsza puszka, pudełko sardynek, 5 słoików i naleśnik na deser

Początki nałogu Awatar woyd
    Miasto
    Dębno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jac+ Zobacz posta
    Jeden z kolegów kupił właśnie VAIO ze wspomnianą przez Ciebie matrycą. Nawet nie wiedziałem dotychczas o istnieniu X-Black. Gdy zobaczyłem jakiej jakości obraz daje ta matryca byłem w szoku i zacząłem szukać w Internecie co za piekielny ekran wsadziło Sony do swojej maszyny. Takiego oddania kolorów nie widziałem nigdy w żadnym laptopie, a kilkanaście już miałem "na warsztacie". To jedyny typ matrycy na jakim bym się zdecydował na obróbkę zdjęć. Szczere gratulacje dla Sony.Dla jasności: matryca jaką oglądałem to 16,4" z rozdzielczością Full HD.
    Jac - kojarzysz może jaka to była seria Vaio ?? AW czy FW ??

Z góry dzięki
    Woyd

Canon 5DmII + 40D + 24-70 f2.8 L + 17-40 L + 85 f1.2 L + 35mm f1.4 L + 70-200 f2.8 L + Tamron 28-75 + EF 50 f/1,4 II || Canon 580EX II + studyjne błyskotki 3000W || Blog || digart

Strona 36 z 132 PierwszyPierwszy ... 2634353637384686 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów