Strona 27 z 132 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777127 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 261 do 270 z 1467

Wątek: Laptop do zdjęć..

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar tom170
    Miasto
    Gogolin/Opole

Domyślnie

Ja mam sony fw11e i jak narazie chwale sobie... co do matrycy to rozdzialka 1600x900 przy 16,4" waga 3.1kg wiec nie tak tragicznie... szkoda ze to nie dual lamp ale do pracy w pomieszczeniach w zupelnosci wystarczy z tym ze na dole ekranu widac troche ze swieci jasniej ogolnie nie jest zla matryca a nawet niektorzy uwazaja ze bardzo dobra... recenzja na http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Sony-Vaio-VGN-FW11M.11945.0.html akurat niedawno sie pojawila..

reszta danych:
    C2Duo P8400 2.26GHz
    250GB HDD SAMSUNG 5400obr. (najslabszy element procz grafiki ale nie mam go do gier )
    3GB RAM DDR2-800 (vista home premium 32bit i tak tylko 3GB obsluzy)
    Radeon 3470 512MB

Ogólnie nawet na viscie smiga fajnie ale dopiero jak sie uruchomi.. samo uruchamianie troche trwa ok 1min 10-20sek z Macaffe i zajebanym systemem roznymi programami typu baza mysql framework .net 3.5 visual studio c# mcaffe antyvir i jakies *******y od SONY ogolnie wlaczajac visual studio 2008 express + aptana studio (do stronek) + jakies wordy + przegladanie stron jednoczesnie czuje sie pelen komfort uzytkowania nawet na viscie. Wiec mysle ze i z PSem sobie poradzi bardzo fajnie. Mysle nad wymiana dysku na segate 320 7200obr i bedzie napewno bardzo dobrze sluzyl.

a i we wrocku w spaceone jest za ok 3200-300 zl
    EOS 400D + KIT + 50mm f1.8 + 70-300mm F4-5.6 SIGMA APO DG MACRO + MiniTrekkerAW + Sherpa 600R no i 4GB karta

Coś już napisał Awatar pattom
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ja znalazłem takiego laptopa:
    http://www.allegro.pl/item467259946_...a_gw36_fv.html

Zastanawiam się nad jeszcze inną konfiguracją. Chodzi mi po głowie matryca LEDowa, ale nie wiem czy to ma sens? Ktoś ma jakieś doświadczenia?
    Ostatnio edytowane przez pattom ; 30-10-2008 o 07:36
    pattom

Uzależniony Awatar ErnestPierwszy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pattom Zobacz posta
    Ja znalazłem takiego laptopa:
    http://www.allegro.pl/item467259946_...a_gw36_fv.html

Zastanawiam się nad jeszcze inną konfiguracją. Chodzi mi po głowie matryca LEDowa, ale nie wiem czy to ma sens? Ktoś ma jakieś doświadczenia?
    Nie wiem jak to będzie z nowym CS4, ale może warto kupić lapka z grafiką nVidia? - ten Dell ma Radeona. Jak CS4 wspiera nVidię to chyba warto.

Oglądałem Samsunga r560 http://www.allegro.pl/item469454043_...0gt_vista.html
    W media markt za 3649 zł. Bardzo szybki, bawiłem się nim trochę i szybkość robi wrażenie. Nie wiem po co dają 4GB w lapkach, Vista widzi tylko 3GB, chyba że ktoś ma wersję 64 bitową.
    Ale ekran jakiś taki bardzo jasny, może da się go podciągnąć, zakładka nVidii miała sporo ustawień ekranu, koloru itp.

W Saturnie widziałem też starsze modele SONY - AR51M - podwójna lampa, gf9400gt i core2duo 7260 - cena 3700 zł
    Ostatnio edytowane przez ErnestPierwszy ; 30-10-2008 o 18:32

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ErnestPierwszy Zobacz posta
    Ale ekran jakiś taki bardzo jasny, może da się go podciągnąć, zakładka nVidii miała sporo ustawień ekranu, koloru itp.
    Które w kontekście zbyt jaskrawego, marketingowo poprawnego ekranu, zdadzą się psu na budę.
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Bywalec Awatar macgaw
    Miasto
    Piła

Domyślnie czy ten temat mozna jeszcze odkopac ?

przesiedzialem 4h czytajac posty na owym forum i nie tylko. wiadomo ze z czasem wszystko sie starzeje, a moc komputerow jednak idzie do przodu.....

od polowy tego watku pojawila sie ostra dyskusja na temat samych matryc.... uwazam ze slusznie, aczkolwiek bardzo malo jest poswiecone innym parametrom.....
    z tymi laptopami widze ze jest cos w stylu "cos za cos"
    jak jest dobry procesor, to karta grafiki bleee i odwrotnie
    i na co tu sie zdecdowac

po linkach widze ze proponujecie laptpoy dla "rzadu",a co z nami zwyklymi szaraczkami??

sam jestem szaraczkiem potrzebuje laptopa zeby wrzucic sobie w koszty firmy i musze cos jeszcze kupic w tym roku.... planuje wydac 3500 zl.

moze zaproppnujecie cos do tej kwoty??
    w gry nie gram ... no moze po za fm 2009........
    raczej bedzie stal w domu, bedzie obrobka ps i bedzie podpiety pod monitor
    6D, Sigma 24 mm f/1.4 Art, Canon 100 mm f/2.8 IS USML, Canon 70-200 f/2.8 IS II

Coś już napisał Awatar pattom
    Miasto
    Wrocław
    pattom

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Podkarpacie

Domyślnie

Może to nie jest bezpośrednio odpowiedź na pytanie, ale obrabiam wszystkie zdjęcia na laptopie. Drukuję w zależności czy chcę szybciej czy taniej w trzech różnych zakładach. Zawsze z zaznaczeniem, że bez korekcji. Zawsze mam to co chciałem a jak nie mam, to okazuje się że w zakładzie coś się rozkalibrowało. I napiszę jeszcze, że podpinam czasami pod niego eizo jak chcę się pobawić, ale rzadko. Nie znam się na wykresach i parametrach matryc, nie interesuje mnie to, bo mam inne sprawy na głowie. No ale jest mały problem - na tym laptopie pisze MacBook Pro a to podobno kupują wariaci albo snoby.

Początki nałogu Awatar photographus
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Na jednym z moich laptopów też jest napis MacBook Pro , co nie zmienia faktu, że przy wyświetlaniu zdjęć zauważalnie ustępuje on Eizo FlexScan S1931.
    Wszystko zależy od tego czego oczekujemy od urządzenia. Jeden lubi rybki (wtedy robi foty na laptopie), drugi akwarium (używa oddzielnego monitora).
    Najważniejsze jednak jest aby nie zabić radości płynącej z fotografowania i późniejszej obróbki zdjęć.
    Pozdrawiam
    regulamin pkt 8

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Podkarpacie

Domyślnie

Radość z fotografowania i późniejszej obróbki zdjęć zabija nieco fakt, że muszę z tego utrzymać czwórkę dzieci. A mój Eizo FlexScan S1931 za mocno podbija kolory (jak na mój gust). Ale przyznam Ci rację, że gdyby nie ta radość, pewnie robiłbym coś innego.

Pełne uzależnienie Awatar Tom01
    Miasto
    Białystok-Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez solmark Zobacz posta
    Radość z fotografowania i późniejszej obróbki zdjęć zabija nieco fakt, że muszę z tego utrzymać czwórkę dzieci.
    Tym bardziej efektywność i jakość pracy wzrasta, jeśli na etapie postprocessingu widać to co ma być. Znam człowieka, który wywołuje 16 odbitek, każda z nieco inną korekcją, wybiera najlepszą i taką zakłada dalej. Jak któraś z następnych jest skopana, to znów 16. Itd... Nie wiem czy z czegoś takiego można czerpać radość twórczą.

Cytat Zamieszczone przez solmark Zobacz posta
    A mój Eizo FlexScan S1931 za mocno podbija kolory (jak na mój gust).
    Trza go wyregulować, skorygować tor video. W skrajnym przypadku zmnieszyć nasycenie z 5% w zarządzeniu kolorem w PS. Ten monitor da się ustawić tak, że to co na monitorze i na odbitce, wizualnie, jest bardzo zbliżone.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 30-10-2008 o 16:28
    Masz problem z kolorem, wal śmiało!
    e-mail: color@mastiff.pl

Strona 27 z 132 PierwszyPierwszy ... 1725262728293777127 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów