Strona 141 z 147 PierwszyPierwszy ... 4191131139140141142143 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 401 do 1 410 z 1467

Wątek: Laptop do zdjęć..

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie Odp: Laptop do zdjęć..

Cytat Zamieszczone przez marcinstanczak Zobacz posta
    Co ile? Co 2-3 miesiące formatuje komputer, mimo tego, że nie ściągam syfu, używam jedynie przeglądarki, spotify, ps, lr, żadnej gry, żadnych innych programów... Po 2 - 3 miesiącach mam odczuwalny spadek wydajności komputera... Z godziny wywoływania rawów (około 1000 sztuk) schodzi mi do 3 godzin... Co lepsze po formacie znów wchodzę na godzinę wołania... Co lepsze szwagier ma macbooka i od początku jak zainstalował osx'a nie miał z nim problemów i chodzi tak samo jak na początku... Dziwne prawda? Może to ja nie umiem używać komputera...
    Na to wyglaąda .
    Argumenty o nudności lepiej pominąć
    ze względu na ładunek merytoryczny jaki zawierają .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

a może iMac 27"? większa wydajność większy monitor a cena podobna!

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Co ile? Co 2-3 miesiące formatuje komputer, mimo tego, że nie ściągam syfu, używam jedynie przeglądarki, spotify, ps, lr, żadnej gry, żadnych innych programów... Po 2 - 3 miesiącach mam odczuwalny spadek wydajności komputera... Z godziny wywoływania rawów (około 1000 sztuk) schodzi mi do 3 godzin... Co lepsze po formacie znów wchodzę na godzinę wołania... Co lepsze szwagier ma macbooka i od początku jak zainstalował osx'a nie miał z nim problemów i chodzi tak samo jak na początku... Dziwne prawda? Może to ja nie umiem używać komputera...
    Może już czas na upgrade Windowsa 98 do czegoś współczesnego?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Początki nałogu Awatar Adam71
    Miasto
    Pruszków

W sumie to IMHO do laptopa możesz podłączyć porządny monitor zewnętrzny i nie ma w ogóle problemu . I to jak z obiektywem. Ważniejszy od body = tańszy laptop + droższy monitor da lepszy efekt niż najdroższy laptop.

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Powinno byc ok. W samej windzie masz opcje powiekszenia wszystkiego do 125 lub 150%.
    Nie no raczej za 670f aira ani pro nie dostane. Stary air nie mial za dobrego ekranu chyba.

Co do formatowania kompa na windzie to nie wiem czy masz cos nie tak ale ja mam system na i5-2550k z 4gb ramu, dwoma ssdkami i innymi *******ami i od kad zainstalowalem system nie widze zadnej znacznej roznicy w szybkosci dzialania. Kompa formatuje moze raz w roku i to przewaznie wtedy jak zmieniam system lub np zmieniam cos w kompie.
    Formatowanie co 2-3 miesiace to jakis kosmos a spowolnienie systemu ktore powoduje wydluzenie obrobki z godziny do trzech to juz wogole wydaje sie jakies ekstermalne. Definitywnie to nie jest normalne.

--- Kolejny post ---

Powinno byc ok. W samej windzie masz opcje powiekszenia wszystkiego do 125 lub 150%.
    Nie no raczej za 670f aira ani pro nie dostane. Stary air nie mial za dobrego ekranu chyba.

Co do formatowania kompa na windzie to nie wiem czy masz cos nie tak ale ja mam system na i5-2550k z 4gb ramu, dwoma ssdkami i innymi *******ami i od kad zainstalowalem system nie widze zadnej znacznej roznicy w szybkosci dzialania. Kompa formatuje moze raz w roku i to przewaznie wtedy jak zmieniam system lub np zmieniam cos w kompie.
    Formatowanie co 2-3 miesiace to jakis kosmos a spowolnienie systemu ktore powoduje wydluzenie obrobki z godziny do trzech to juz wogole wydaje sie jakies ekstermalne. Definitywnie to nie jest normalne.

--- Kolejny post ---

Cytat Zamieszczone przez jaroz Zobacz posta
    a może iMac 27"? większa wydajność większy monitor a cena podobna!
    Cena raczej nie podobna bo to juz 1400f a nie 670! Po drogie ja mam juz 27" monitor do obrobki ktory bede podpinal pod ultrabooka.

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Czy taki laptop samsung NP535U3C-A02PL nada się do selekcji, ew. obrabiania rawów z 5dmkII? Samo wywołanie mogłoby się odbywać na innym stacjonarnym pc (mam i7, 8GB ramu). Oczywiście z podpiętym monitorem zewnętrznym. Potrzebuję dodatkowego mobilnego kompa. Jeśli takie ultrabooki są za cienkie sprzętowo rozważę postawienie kolejnego pc a do mobilność może lepiej tablet? Macie doświadczenia z 5dmkII i prockiem AMD A6? Z tego co wyczytałem jest pomiędzy i3 i i5. RAM można ew. rozszerzyć a dysk wymienić na ssd. Znajomy dołożył do podobnego kompa dysk ssd zamiast dvd. Co myślicie?
    Ostatnio edytowane przez jinks ; 13-09-2013 o 09:05
    Miłego dnia
    moja www

Coś już napisał Awatar Hadrian
    Miasto
    Wawa

Ciekawa logika...

Pełne uzależnienie Awatar jinks
    Miasto
    Kielce

Cytat Zamieszczone przez Hadrian Zobacz posta
    Ciekawa logika...
    coś nie tak?
    Miłego dnia
    moja www

Pełne uzależnienie Awatar banan82
    Miasto
    Scotland

Wydajnosc to w obecnych czasach nie jest problem w zasadzie, ale ultrabooki moga byc troche slabsze, pozatym procek AMD to na chwile obecna rzadkosc.
    5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
    Crazy Apple Fanboy
    Ex Linux User

Cytat Zamieszczone przez jinks Zobacz posta
    dysk ssd zamiast dvd. Co myślicie?
    Jeśli SSD to tylko jako dysk systemowy plus programy i ewentualnie podręczny magazyn na którym aktualnie pracujesz.

Strona 141 z 147 PierwszyPierwszy ... 4191131139140141142143 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów