"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
a może iMac 27"? większa wydajność większy monitor a cena podobna!
W sumie to IMHO do laptopa możesz podłączyć porządny monitor zewnętrzny i nie ma w ogóle problemu . I to jak z obiektywem. Ważniejszy od body = tańszy laptop + droższy monitor da lepszy efekt niż najdroższy laptop.
Powinno byc ok. W samej windzie masz opcje powiekszenia wszystkiego do 125 lub 150%.
Nie no raczej za 670f aira ani pro nie dostane. Stary air nie mial za dobrego ekranu chyba.
Co do formatowania kompa na windzie to nie wiem czy masz cos nie tak ale ja mam system na i5-2550k z 4gb ramu, dwoma ssdkami i innymi *******ami i od kad zainstalowalem system nie widze zadnej znacznej roznicy w szybkosci dzialania. Kompa formatuje moze raz w roku i to przewaznie wtedy jak zmieniam system lub np zmieniam cos w kompie.
Formatowanie co 2-3 miesiace to jakis kosmos a spowolnienie systemu ktore powoduje wydluzenie obrobki z godziny do trzech to juz wogole wydaje sie jakies ekstermalne. Definitywnie to nie jest normalne.
--- Kolejny post ---
Powinno byc ok. W samej windzie masz opcje powiekszenia wszystkiego do 125 lub 150%.
Nie no raczej za 670f aira ani pro nie dostane. Stary air nie mial za dobrego ekranu chyba.
Co do formatowania kompa na windzie to nie wiem czy masz cos nie tak ale ja mam system na i5-2550k z 4gb ramu, dwoma ssdkami i innymi *******ami i od kad zainstalowalem system nie widze zadnej znacznej roznicy w szybkosci dzialania. Kompa formatuje moze raz w roku i to przewaznie wtedy jak zmieniam system lub np zmieniam cos w kompie.
Formatowanie co 2-3 miesiace to jakis kosmos a spowolnienie systemu ktore powoduje wydluzenie obrobki z godziny do trzech to juz wogole wydaje sie jakies ekstermalne. Definitywnie to nie jest normalne.
--- Kolejny post ---
Cena raczej nie podobna bo to juz 1400f a nie 670! Po drogie ja mam juz 27" monitor do obrobki ktory bede podpinal pod ultrabooka.
5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
Google: Precious-moment photography UK
Czy taki laptop samsung NP535U3C-A02PL nada się do selekcji, ew. obrabiania rawów z 5dmkII? Samo wywołanie mogłoby się odbywać na innym stacjonarnym pc (mam i7, 8GB ramu). Oczywiście z podpiętym monitorem zewnętrznym. Potrzebuję dodatkowego mobilnego kompa. Jeśli takie ultrabooki są za cienkie sprzętowo rozważę postawienie kolejnego pc a do mobilność może lepiej tablet? Macie doświadczenia z 5dmkII i prockiem AMD A6? Z tego co wyczytałem jest pomiędzy i3 i i5. RAM można ew. rozszerzyć a dysk wymienić na ssd. Znajomy dołożył do podobnego kompa dysk ssd zamiast dvd. Co myślicie?
Ostatnio edytowane przez jinks ; 13-09-2013 o 09:05
Miłego dniamoja www
Miłego dniamoja www
Wydajnosc to w obecnych czasach nie jest problem w zasadzie, ale ultrabooki moga byc troche slabsze, pozatym procek AMD to na chwile obecna rzadkosc.
5Dmk3 + 1Dsmk2 + Fuji X-T1
Crazy Apple Fanboy
Ex Linux User