Strona 127 z 132 PierwszyPierwszy ... 2777117125126127128129 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 261 do 1 270 z 1467

Wątek: Laptop do zdjęć..

Mieszany widok

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Odp: Laptop do zdjęć..

W miarę dobrze wydaje się świecić matryca notebooka HP ProBook 6570b w wersji z ekranem HD+ choć sugeruję się tylko informacjami zamieszczonymi w sieci. Nic jednak nie zastąpi osobistej wizyty w sklepie/salonie i zapoznania się z jakością matrycy bo to ona wg mnie jest jednym z najistotniejszych elementów. RAM i dysk twardy można zmodyfikować. Z procesorem czy grafiką byłoby ciężko ale matryca to podstawa przy zabawie z fotografią na komputerze przenośnym. Podsumowując, ciężko będzie z dobrym odwzorowaniem barw i kątami widzenia w sprzęcie mobilnym i w kwocie do 4000,00 pln.

Recenzja HP ProBook 6570b - Notebookcheck.pl

Pomyślałem również o notebooku DELL Precision jednak 4000,00 pln okazuje się być kwotą niewystarczającą.
    Ostatnio edytowane przez digital.photography ; 31-10-2013 o 15:01

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Cytat Zamieszczone przez digital.photography Zobacz posta
    Pomyślałem również o notebooku DELL Precision jednak 4000,00 pln okazuje się być kwotą niewystarczającą.
    Dobrze pomyślałeś ale 4000 to nawet za używkę maławo .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Dobrze pomyślałeś ale 4000 to nawet za używkę maławo .
    Zgadza się, co najwyżej jakiś "refurbished"

Bywalec Awatar fhumargo
    Miasto
    Łódź

Powiem tak
    Żaden nawet nalepszy laptop nie zastąpi typowego monitora.
    Według mojej oceny najlepiej nadaje się sprzęt apple jeśli chodzi o matrycę.
    NIe żebym sugerował bo tez go nie posiadam ale mają znajomi i porównanie z moim lapkiem wypada blado dla mojego lampka.
    Ja mam następującą konfigurację i dla mnie jest to optymalne rozwiązanie
    dell latitude 14 cali, stacja dokująca posiadająca 2 wyjścia monitorowe oraz pełne wyposazenie gniazd jak w stacjonalnym PC do tego klawiatura i mysz
    podpięte dwa monitory 24 cale jeden eizo drugi dell
    laptopa używam jak przenosny sprzet do pracy, przychodzę do domu wpinam w stacje dokującą w ciągu 1 sekundy i mam dobry obraz na 2 monitorach
    i to mi wystarcza
    7D,EX600,70-200/2,8IS,17-55/2,8,10-22/3,5-4,5

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez fhumargo Zobacz posta
    Żaden nawet nalepszy laptop nie zastąpi typowego monitora.
    Zakładamy, że każdy z nas, włącznie z autorem wątku, doskonale jest tego świadom. Kolega decznik chciałby zainwestować jednak w notebook więc rozwiązaniem jego problemu byłby najlepszy kompromis pomiędzy jakością matrycy, a mobilnością co zapewnia ów laptop. Całkiem dobry monitor NEC można kupić w cenie ok. 2500,00 zł, pozostałe 1500,00 zł z sumy 4000,00 może nie wystarczyć na zakup sensownego komputera przenośnego.

Osobiście również jestem mocno zżyty i związany z moim notebookiem, z ręką na sercu przyznam, że nigdy nie zamienię tej wygody i komfortu na sprzęt stacjonarny. Kolega decznik, podejrzewam również ceni sobie te zalety próbując pogodzić je z "akceptowalną" jakością wyświetlanego obrazu. Notebooki Apple rzeczywiście mają wysoką jakość obrazu tylko znów powraca problem ceny, ciężko będzie zmieścić się w 4000,00 zł.
    Ostatnio edytowane przez digital.photography ; 31-10-2013 o 20:54

Bywalec Awatar fhumargo
    Miasto
    Łódź

Nie nie ja nie polecam kupować Apple chociażby ze względu na wysoka cenę
    Mnie tez na niego nie stać
    Ale uważam ze można kupić gorszy laptop - używać go jako mobilny sprzęt a za oszczędzono kasę monitor stacjonarny podpinany w domu do lapka.
    To moje skromne zdanie
    7D,EX600,70-200/2,8IS,17-55/2,8,10-22/3,5-4,5

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Cytat Zamieszczone przez fhumargo Zobacz posta
    Ale uważam ze można kupić gorszy laptop - używać go jako mobilny sprzęt a za oszczędzono kasę monitor stacjonarny podpinany w domu do lapka.
    Dlatego wspomniałem o monitorze NEC'a. Mój laptop ma już swoje lata i przy zaawansowanej obróbce coraz większych plików potrafi się zbuntować. Myśląc o jego wymianie na nowszy, w pierwszej kolejności zdecydowanie zakupię monitor zewnętrzny, później pomyślę o nowym notebooku. Skupmy się jednak na problemie autora postu, inna sprawa gdyby zmienił zdanie.

Pełne uzależnienie Awatar zysk

Cytat Zamieszczone przez decznik Zobacz posta
    poszukuję laptopa do obróbki zdjęć. Oprócz planuję na nim pracę w programach typu Autocad. Obróbka zdjęć głównie na wyjazdach (rajdy/mecze), w domu na komputerze stacjonarnym lub podpinając zewnętrzny monitor. Praca w Autocadzie głównie na uczelni. Wstępnie rozważam zakup Lenovo e531 (i5-3230M, 16 GB RAM, nVidia 740M, 500 GB SATA 7200 obr.)
    Niedawno szukałem czegoś podobnego.Kupiłem acer V3 i5,571G,12GB RAM ,nvidia 730,FHD matowa IPS.Cena bardzo przyzwoita.Zapewne sa lepsze ale ja jestem bardzo zadowolony ,szczególnie z ekranu.
    "http://www.canon-board.info/galerie-uzytkownikow-15/zysk-auto-moto-speed-i-inne-95489/"]galeria na CB[/URL]
    7D2/10-640/2,8-5,6+YN568EXII

Pełne uzależnienie

Jak to jest z wymiana matryc w typowym "domowym" laptopie na lepsze pod wzgledem obrobki foto? Mam toshibe Satellite L505 - matryca byla jakas standardowa 1366x768 i zastanawia mnie czy mozna kupic jakas lepsza, z dobrymi kątami i przyzwoita jakoscia pod kątem obrobki foto? Jest sporo matryc na allegro, ale ciezko ocenic je pod w/w wzgledem.

Miasto
    Piaseczno

Maniakiem koloru nie jestem. Przynajmniej jeszcze nie teraz. Stąd właśnie wynikają moje rozterki - czy amator jest w stanie zauważyć różnicę rzędu 20-30 cd/m2 oraz różnicę w pokryciu sRGB?

zysk
    , tym acerem trochę zadałeś mi ćwieka. Trochę poczytałem i mam pytanie - jak sprawuje się od strony wykonania (plastik, brud) oraz jak wygląda temat chłodzenia?
    Pozdrawiam

Strona 127 z 132 PierwszyPierwszy ... 2777117125126127128129 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów