Witam
Za półtorej miesiąca wybieram się w podróż życia do Indii :-) na około 4 miesiące w związku z tym mam zamiar również pobawić sie troche w fotografie. Moje body to eos 33 do tego mam kitowy obiektyw z eosa 300 (ten canon 28-90) z tym że coś sie zacina przy pewnych parametrach i nie mam zamiaru ryzykować jego branie a naprawa jest raczej bezsensowna, poza tym posiadam jeszcze obiektyw canon 50mm 1,8. W związku z powyższym musze jakoś zastąpić tego kita bo latanie z samym 50mm raczej odpada. Jeżeli chodzi o interesujące mnie tematy to: krajobraz i ludzie, architektura również ale raczej jako takie uzupełnienie a nie główny punkt mego zaineresowania. Po gruntownej analizie forum(żeby nie było) stanęło między Sigmą 18-125 a Tamronem 28-75. Cena jaką jestem w stanie wydać to max 1200zł (i tak już troszeczkę mało na tego Tamrona). Tak więc proszę o jakieś wskazówki szczególnie od braci podróżniczej :-) ale nie tylko i ewentualnie wskazanie jakiegoś innego rozwiązania, choć raczej już jestem zdecydowany na jeden z wymienionych obiektywów. Dodam tylko że strasznie mnie kusi ta rozpiętość sigmy co niestety ponoć nie idzie z jakością w stosunku do Tamrona. Czy ten Tamron wystarczy na fotografowanie ludzi na ulicy bo tego najbardziej się obawiam? Poza tym czy ma jakiś sens po zakupie jednego z tch zoomów brać ze sobą te 50mm? I jeszcze jedno ale teraz już strikte do podróżników a mianowicie czy są jakieś ograniczenia z wwożeniem filmów w moim przypadku do Indii i czy ewentualnie ktoś zaopatrywał się w Indiach w Fuji Reale bo właśnie na tym filmie robie zdjęcia.
Dziękuje bardzo za każdą wskazówkę
pozdrawiam