Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 40

Wątek: program do tworzenia prezntacji DVD??

Coś już napisał Awatar kazper
    Miasto
    Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez -Wolf- Zobacz posta
    W NeroVision Express można zrobić prezentację ze zdjęć i dodać podkład dźwiękowy.
    Owszem ale w mojej wersji Nero 7.0 można wgrać tylko 99 zdjęć do jednej prezentacji.
    kazper

Początki nałogu Awatar shaqi
    Miasto
    Wodzisław Śl.

Domyślnie

moim zdaniem nero kazdy prawie ma a w pakiecie jest nero vision expres
    dobry szybki i za darmo
    Amator. Minolta 7+akcesoria, Canon 20D+ EF-S 18-55 II USM, EF-S 17-85IS, EF 50 1.8, M42 System+ Speedlights580EX. Dodatkowo 3lampy studyjne 200Ws.
    Moje gnioty http://www.fotopozytyw.prv.pl
    A tu mój główny profil działalności http://www.mepia.pl

Miasto
    Poland

Domyślnie

Jak duże prezentacje (ilość zdjęć) udało wam się zrobić w ProShow Gold ?? Moja supermaszyna odmawia współpracy po około 500 zdjęciach.
    kazper

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kazper Zobacz posta
    Jak duże prezentacje (ilość zdjęć) udało wam się zrobić w ProShow Gold ?? Moja supermaszyna odmawia współpracy po około 500 zdjęciach.
    A kogo chcesz zanudzic na smierc prezentacja dluzsza niz te ok 500 zdjec?
    Jak sadzisz przy ktorym zdjeciu widzowie przestana ogladac zdjecia a zaczna myslec "rety, kiedy to sie skonczy" ?

Miasto
    Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez Zobacz posta
    A kogo chcesz zanudzic na smierc prezentacja dluzsza niz te ok 500 zdjec?
    Na początku siebie a potem się zobaczy.
    kazper

Pełne uzależnienie Awatar Zielony
    Miasto
    przystanek Warszawa

Domyślnie

Wg mnie ~100 zdjęć max. Sam tak robię. Wychodzi mi tego circa 10-12 minut.
    To styka. Później to już ino ziewy na sali

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

A jakby przypadkiem byli na sali użytkownicy systemów innych niż jedyne słuszne, to ja ostatnio odkryłem coś takiego: http://dvd-slideshow.sourceforge.net/wiki/Main_Page :-D Co prawda beta i "work in progress", ale generalnie działa, jest proste jak drut i efekty z moich pierwszych prób całkiem całkiem. I napisane (uwaga, uwaga) w shellu

Początki nałogu
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

co do długości pokazu to wg mnie 100 to też max żeby opowiedzieć 1 historię a zawsze mozna tworzyć kilka pokazów i łączyć je razem -tak że twożymy do tego menu i jest łatwiej wybrać co sięchce obejżeć

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez muflon Zobacz posta
    I napisane (uwaga, uwaga) w shellu
    A w ilu linijkach?

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Wlasnie jestem po dluzszych testach roznistego softu do robienia slideshow.... Generalnie ProShow Gold zmiata wszystko inne. Latwosc obslugi, piekne przejscia, "record mode", gdzie mozna synchronizowac czasy slajdow do muzyki jak na klawiaturze pianina no po prostu miod! Konkurencja daleko w tyle.

...Z jednym malym wyjatkiem: jakosc outputu W exe jest OK, wrecz bardzo OK jak sie ma szybki sprzet. Natomiast generowane pliki video... Ogladane jako DVD od biedy moze byc - widac co prawda artefakty przy kenburnsach na wyostrzonych zdjeciach, ale niech juz bedzie. Natomiast eksport do pliku MPG to porazka. Ograniczenia rozdzielczosci, framerate, nie mozna wylaczyc interlace (praktycznie zabija to wszelkie proby np. przejechania kenburnsem z lewej do prawej po startujacym samolocie). No po prostu kicha

Po porownaniu jakosci filmikow z ProShow i dvd-slideshow o ktorym pisalem, widac wyraznie roznice miedzy podejsciem "generujemy video" a "generujemy klatki" - ten drugi uzywa calej potegi ImageMagicka, zeby zachowac jakosc w najdrobniejszych szczegolach.

Ale fakt, ze wygoda obslugi powala. Zastanawialem sie przez moment wrecz nad napisaniem konwertera z formatu ProShow na dvd-slideshow ;-) No chyba, ze mi ktos powie jak z tego pierwszego wygenerowac MPEG4, 1024x768, 30fps, bez interlace i z maksymalna mozliwa jakoscia. Nie musi byc szybko ;-)

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów