Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 45 z 45

Wątek: 100 000 cykli migawki w 30D

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotorep_ublika Zobacz posta
    tys cykli. I w tym momencie na moje rozumowanie taki aparat powinni nam wymienić na inny model. Jezeli wchodzi w grę tylko serwisowanie na Żytniej trzeba ich postraszyć rzecznikiem praw konsumenta. Większość z nas wie z własnego lub znajomych doswiadczenia, ze druga migwaka - wlożona w serwisie wytrzyma nie 100 tys tylko już niestety o połowę mniej. Dlatego dziwie się ze uzytkownicy felernych modeli nie postanowili krzyczeć o nowe body.
    Zdaje się, że nie masz argumentów do straszenia tych na Żytniej czymkolwiek. To jest zewnętrzna firma, która tylko naprawia graty canona, ale nie jest ich właśnością (niestety - może wtedy byłoby lepiej).
    Jarek

fotorep_ublika
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Zdaje się, że nie masz argumentów do straszenia tych na Żytniej czymkolwiek. To jest zewnętrzna firma, która tylko naprawia graty canona, ale nie jest ich właśnością (niestety - może wtedy byłoby lepiej).

Ale absolutnie nie chodzi o straszenie serwisu na Żytniej. Trzeba w tym wypadku najpierw skontaktować się z Canonem - to on daje gwarancję 100 tys cykli na body 30d. A 7 tys, czy 16 tys to nie 100 tys, nie?

Cytat Zamieszczone przez Bagnet007 Zobacz posta
    Ale dlaczego wymieniona migawka ma wytrzymać mniej ? Przecież to jest taka sama jak ta która jest montowana w fabryce. A może wytrzyma więcej ?

Migawka włożona w serwisie na Żytniej wytrzymuje znacznie mniej niż ta która jest włożona w nowym aparacie - wiem o tym z autopsji i z wrażeń znajomych - dwa przykłady z dwoma konkretnymi modelami - 20d:
    Pierwszy 20d - po 90 tys przebiegu druga migawka zrobiła ok 45 tys
    Drugi 20d - po 75 tys przebiegu druga migawka zrobiła ok 40 tys

Moja 20ka zrobiła 68500 zdjęć (od lutego do pazdziernika 2006) - postanowiłem kupić drugie body - nie chcę się rozczarować padnięciem drugiej migawki 20d przy ok 30 tys zdjęć...

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Pierwszy 20d - po 90 tys przebiegu druga migawka zrobiła ok 45 tys
    Drugi 20d - po 75 tys przebiegu druga migawka zrobiła ok 40 tys
    Źle do tego podchodzisz. Po prostu te pierwsze migawki zrobiły 2x za dużo zdjęć. Teraz chyba powinieneś wystosować oficjalne podziękowania dla Canona.
    BTW, co Ty robisz tymi aparatami, że masz aż taki przerób?
    Jarek

fotorep_ublika
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    Źle do tego podchodzisz. Po prostu te pierwsze migawki zrobiły 2x za dużo zdjęć. Teraz chyba powinieneś wystosować oficjalne podziękowania dla Canona.
    BTW, co Ty robisz tymi aparatami, że masz aż taki przerób?
    ;-) Wielki Canonie - dziękujemy ;-)
    BTW mam nadzieję że z moim 30d będzie tak jak z tą jedną 20d (90 tys zdjęć - a podobno ma gwarancję na 50 tys) - i zamiast 100 tys trzydziestka zrobi ok 180 tys...

Robię śluby, współpracuję z pewną gazetką i dodatkowo jeszcze parę spraw nimi załatwiam :-)

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

;-) Wielki Canonie - dziękujemy ;-)
    BTW mam nadzieję że z moim 30d będzie tak jak z tą jedną 20d (90 tys zdjęć - a podobno ma gwarancję na 50 tys) - i zamiast 100 tys trzydziestka zrobi ok 180 tys...

Robię śluby, współpracuję z pewną gazetką i dodatkowo jeszcze parę spraw nimi załatwiam :-)
    I wszystko jasne, oby służyły Ci jak najdłużej..
    Nie przejmuj się tak tą migawką, szczególnie, że masz 2 puchy. W 5D na przykład potrafi się wysypać elektronika, aparat zasypia i bez serwisu ani rusz :-? A prócz tego migawka teżmoże oczywiścei paść.
    Niestety tak to już jest, myślisz, że Nikony czy Sonolty nie mają podobnie?
    Jarek

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów