Pokaż wyniki od 1 do 10 z 108

Wątek: Tanie Paliwo !

Widok wątkowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez DoMiNiQuE Zobacz posta
    Panowie, zawsze mozna zalozyc instalacje LPG. Problemow z tym w cholere, ale jednak jakby taniej

Nie powiedziałbym. Czytałem niedawno dokładne porównanie kosztów eksploatacji diesla(na samym oleju napędowym) i benzyniaka na gazie LPG.. Wynik kosztów był per saldo porównywalny(wliczając wszystkie koszty obsługi tych silników).
    W wersji diesla na oleju rzepakowym masz jeszcze tańsze paliwo, a w benzyniaku dochodzi koszt samej instalacji gazowej, koszt przeglądów i napraw tej instalacji, wzrost żuzycia paliwa na gazie o jakieś 20-30% (benzynowe silniki zużywają jakieś 40% więcej paliwa od diesli, a jeszcze dodaj owe 30%, ze na gazie)
    Wg mnie kosztów diesla na dwoch olejach 50/50, albo jeszcze lepiej, nic nie pobije
    Ostatnio edytowane przez jazzY ; 06-10-2006 o 11:03
    moje digarty
    EOS 30D, Canon EF-s 10-22mm f/3,5-4,5 USM, Canon EF 50mm/1.4 USM, Canon EF 85mm/1.8 USM, Pretec 2GB Cheetah 80x, Hoya UV SuperHMC, Lowepro Slingshot 200 AW.....&.....Sony_DSC-F717, MemoryStickPRO ULTRA II 512mb, Hoya Polar HMC, Hakuba Skylight 1B MC, torba Jeep-bagM, statyw Velbon Ultra Lux iF.

Uprawnienia umieszczania postów