To,ze CR smierdza bardziej od starych dieseli to fakt - nie porownywac prosze do starych typu Sierra 15letnia na opale:wink: .Mam na mysli np mercedesa 190D ktory do tej pory jezdzi i jesli jest zadbany nie smierdzi i nie kopci no ale ma chyba 75km z 2.0 a nie 150 jak teraz.
Smrod siarki - czy czegos kwasnego wydobywajacy sie z nowych diesli tez mnie strasznie drazni.
Jesli chodzi natomiast o osiagi (czytaj normalna jazda a nie StreetRacing - sa wyjatki po modach nieosiagalne dla wielu benzyniakow)Diesle moim zdaniem jest ciekawszy, gdzy zeby osiganac jego poziom elastycznosci i ciagu od poczatkau obr trzeba miec minimum V6.Tylko ta ekonomia.Dieselek spali 6-7L w szybkiej trasie a benzyna zeby mu dorownac spali 2x tyle.
nastepna sprawa to exploatacja - kupujac diesla w naszym Kraju trzeba bardzo uwazac czy nie smigal na oranzadziebo klopoty moga z tym byc powazne - szczegolnie w nowych konstrukcjach.
Nie kocham tez diesli ale mnie wkurzaja jak mi odchodza po trasie podczas normalnej jazdy - moment obr.