Strona 8 z 11 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 108

Wątek: Tanie Paliwo !

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

To,ze CR smierdza bardziej od starych dieseli to fakt - nie porownywac prosze do starych typu Sierra 15letnia na opale :wink: .Mam na mysli np mercedesa 190D ktory do tej pory jezdzi i jesli jest zadbany nie smierdzi i nie kopci no ale ma chyba 75km z 2.0 a nie 150 jak teraz.
    Smrod siarki - czy czegos kwasnego wydobywajacy sie z nowych diesli tez mnie strasznie drazni .
    Jesli chodzi natomiast o osiagi (czytaj normalna jazda a nie StreetRacing - sa wyjatki po modach nieosiagalne dla wielu benzyniakow)Diesle moim zdaniem jest ciekawszy, gdzy zeby osiganac jego poziom elastycznosci i ciagu od poczatkau obr trzeba miec minimum V6.Tylko ta ekonomia.Dieselek spali 6-7L w szybkiej trasie a benzyna zeby mu dorownac spali 2x tyle.
    nastepna sprawa to exploatacja - kupujac diesla w naszym Kraju trzeba bardzo uwazac czy nie smigal na oranzadzie bo klopoty moga z tym byc powazne - szczegolnie w nowych konstrukcjach.
    Nie kocham tez diesli ale mnie wkurzaja jak mi odchodza po trasie podczas normalnej jazdy - moment obr.
    5D + L

Pełne uzależnienie Awatar KuchateK
    Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    Jakie to szczescie, ze u nas nie ma diesli.
    Bo ropa jest tak kiepska, ze wiekszosc samochodow nie jest w stanie przejsc testow na zanieczyszczenia na tym. A nie oplaca sie sprowadzac samochodow legalnych tylko w kilku stanach.

Maja byc. Od przyszlego roku planuja wprowadzic ON wyzszej jakosci, co umozliwi europejskim i japonskim ropniakom przechodzenie norm spalin, co za tym idzie producenci beda w stanie importowac pojazdy z takimi silnikami i beda one legalne (zdaje sie ze nawet w CA tez). Generalnie w USA z informacji ktore do mnie dotarly szykuje sie od przyszlego roku maly atak diesli.

Zreszta VW juz w tym roku zaczal sprzedawac jette 1.9TDI. Niestety tylko 100HP. Ale benzyna jest tu jeszcze na tyle tania ze 2.0FSI Turbo nie jest jakies bardzo ciezkie w utrzymaniu
    ...

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez liquidsound Zobacz posta
    Zigi ale ciezko podorwynwac doladowanego 2litrowego diesla z 1,6 benzyny. To tylko ewidetnie pokazuje ze silniki benzynowe sa duzo mocniejsze
    Z diesli 1,8t potrafią wydusić i 150 koni....
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Miasto
    USA

Domyślnie

Co jest nadal znacznie mniejsza liczba jak typowe 100hp/litr z przecietnej benzyny T prosto od dilera. Nie mowiac o czyms ponad 100ps spotykanym np. w subaru.
    ...

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder Zobacz posta
    to kuriozum typu Touareg V10, nadal na szczescie
    w najpiekniejszym stanie zakazany.
    Jak to zakazany ?

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Z diesli 1,8t potrafią wydusić i 150 koni....
    Ehhh to czemu nie leja ON do formuly 1?? Jak sie maja te 150KM po super tuningu i szlifowaniu tlokow, chipowaniu i innych cudach do seryjnego silnika 1,8T z A3 ktory ma 180km??
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Miasto
    USA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo Zobacz posta
    Jak to zakazany ?
    W USA jest tak kiepska ropa (benzyna tez, dlatego taka tania ), ze praktycznie zaden z diesli popularnych w reszcie swiata nie jest w stanie na tym przejsc testow spalin. A dodatkowo kilka stanow (w tym kalifornia wiodaca prym ekologii motoryzacyjnej) ma ostrzejsze przepisy dotyczace emisji zanieczyszczen, wiec sporo pojazdow sprzedawanych w innych stanach jest tam "nielegalnych" NY tez jest na liscie nieprzyjaznych dieslom stanow.

Snowboarder pewnie mnie poprawi jesli sie myle. Zdaje sie ze ograniczenie dotyczy jedynie mozliwosci rejestrowania takich "nielegalnych" wynalazkow, a nie poruszania sie nimi po drogach.
    ...

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KuchateK Zobacz posta
    Co jest nadal znacznie mniejsza liczba jak typowe 100hp/litr z przecietnej benzyny T prosto od dilera. Nie mowiac o czyms ponad 100ps spotykanym np. w subaru.
    150 koni to też jak najbadziej seryjne silniki!!!
    Tak czy siak wydawało mi się iż piszemy o "samochodach dla ludzi" a nie dla sportowców z zasobnym portfelem na paliwo.
    A co do formuły to gdzieś ostatnio czytałem iż właśnie jest przygotowywany taki silnik - za diabła nie pamiętam gdzie to było
    Ostatnio edytowane przez Zigi ; 11-10-2006 o 18:12
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zigi Zobacz posta
    150 koni to też jak najbadziej seryjne silniki!!!
    Tak czy siak wydawało mi się iż piszemy o "samochodach dla ludzi" a nie dla sportowców z zasobnym portfelem na paliwo.
    A co do formuły to gdzieś ostatnio czytałem iż właśnie jest przygotowywany taki silnik - za diabła nie pamiętam gdzie to było
    O Temu Panu Polac - dobrze prawi :wink:
    5D + L

Miasto
    USA

Domyślnie

Zdaje sie ze 1.9TDI od VW doszlo dopiero do 140ps. 150 juz w nim nie bedzie seryjne i to nadal jakies 25 koni mniej jak typowe 100hp/litr jesli chodzi o porownywanie ich do benzyny.

Jetta GLI (w europie to 2.0FSI Turbo) w stanach jest tansza jak diesel i nie pali jakichs niebotycznych ilosci benzyny w porownaniu do wszystkiego innego co jezdzi tu po drogach wiec nie wiem skad tu koniecznosc zasobnego portfela.

Fakt ze jak porownywac do wynalazkow typu yaris 1.5 (najmniejsza pojemnosc nie liczac wankla w rx8 jaka mozna kupic w stanach) albo co lepiej 1.1-1.3 popularnych w europie to nagle z tego sie robi kto wie jaki samochod sportowy, ale to jeden z dwoch oferowanych tu silnikow benzynowych w tym modelu zaraz obok nieuturbionego 2.5.
    ...

Strona 8 z 11 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów