robisz tyle portretów, że BP potrzebujesz?, czy lubisz duże aparaty :wink:Zamieszczone przez sal
robisz tyle portretów, że BP potrzebujesz?, czy lubisz duże aparaty :wink:Zamieszczone przez sal
20Dset
maj łeb...
Trzecia Wojna GripowaZamieszczone przez Tytus
Fight
![]()
![]()
Both. Czy taka odpowiedź Cię zadowala?Zamieszczone przez Tytus
cholera 300D jest mniejsze od 20D ktore dla mnie jest niewygodne do trzymania nawet w pozycji tradycyjnej. Brakuje mi z prawej strony na dole body jakies 1,5 - 2 cm aby "oprzec" malego palca- rece mam wymiarowe (przynajmniej tak mi sie wydaje)
ja sie przesiadlem na dobre wlasciwie dzisiaj i juz na wstepie powiem, ze nie zaluje
ne teraz tyle - jestem pod wrazeniem 10-ki![]()
przepraszam, proszę o wyrażanie się, Panowie mówicie o BP, nie gripie, Panowie jeszcze gripa w swoim zyciu nie widzieli, zapewniamZamieszczone przez muflon
[ Dodano: 8 Grudzień 2004 ]
tak, choć podejrzewam przewagę drugiego, zauważyłem, że to tu powszechneZamieszczone przez sal
[ Dodano: 8 Grudzień 2004 ]
do wygodnego trzymania to jest grip, nie mylić z BPZamieszczone przez Chris
by uprzedzić pytania
to jest grip
ukochana przeze mnie rzecz w EOS 100, minimum formy, maksimum treści, zero bajeru, czysty funkcjonalizm, niestety, Canon stwierdził, że woli ludziom BP zamiast tego za 10krotność wciskać...
20Dset
maj łeb...
Moment, moment... Wiekszosc Canonowskich BP to w rzeczywistosci nie BP (podlaczane pojemniki z zasilaniem), ale wlasnie Battery Gripy - ot takie hybrydy. Tradycyjne gripy albo sluzyly 'tylko' jako wygodne chwytadlo, albo dodatkowo pelnily funkcje Speed Gripu, tj. 'upgradeowaly' szybkostrzelnosc lustrzanek.
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
No to Cię rozczaruję. Aktualnie główny powód, to ten pierwszy (aczkolwiek tak - nie wyobrażam sobie używania 300D choćby z lampą błyskową bez gripa [bo aparat nie jest wtedy dobrze wyważony])Zamieszczone przez Tytus
Czepiasz sięZamieszczone przez Tytus
Poza tym zapewniam Cię, że widziałem. Niestety nie mam fotek, bo w muzeum wolałem robić zdjęcia "nieco" starszym aparatom
![]()
zwal jak zwal ... w kazdym razie aby sie wygodnie trzymalo 20D to BP jest niezbedny
...ale do jasnej (jakies f1.4 ? :wink: ) cholery dlaczego on taki drogi ? prawie 2 razy drozszy od tego do 300D - tu juz C przegial... ale co zrobic trza bedzie kupic
![]()
...az nie chce sie wierzyc ze jakies inne firmy nie robia takiego gripo-chwytadla ?