10D, to ja na pewno od Ciebie nie kupięZamieszczone przez muflon
Po co mam potem o serwisie pisać...
![]()
10D, to ja na pewno od Ciebie nie kupięZamieszczone przez muflon
Po co mam potem o serwisie pisać...
![]()
Ode mnie moze kupisz... za rok albo dwa ?Zamieszczone przez sal
![]()
biorąc pod uwagę, że poza wyposażeniem standardowym coś warty jest właściwie tylko BP to cena stanowczo jest o co najmniej 500zł za wysoka...
20Dset
maj łeb...
@Tytus przeciez Tobie nie sprzedaje
bo i po co - zebys narzekal jakie to byle co ten 300D![]()
![]()
![]()
a chetni juz sie znalezli![]()
Ja tam sobie ten pragmatyczny stosunek Tytusa bardzo szanuję i nawet trochę mu go zazdroszczę! Ale przechodząc do rzeczy - taki 'gupi' Olympus potrafi potrząsać ultradźwiękami matrycą, a Canon tego nie zastosował nawet w najnowszym modelu! WstydZamieszczone przez Auwo
![]()
nie no @Tytus - to jest wporzo koles
![]()
szkoda biedaków...Zamieszczone przez Auwo
[ Dodano: 7 Grudzień 2004 ]
nie no, lejesz miód na moje serceZamieszczone przez Jurek Plieth
czasami ludzie za ten mój pragmatyzm to by mnie powiesili![]()
niejednego onanistę na ziemię sprowadziłem![]()
![]()
![]()
Canon to powoli dla mnie firmą mało wiarygodną i przewidywalną się stajeZamieszczone przez Jurek Plieth
np EC, czemu tego nie ma w ogóle w cyfrach??? diabli raczą wiedzieć,
potknięcia typu FF/BF, kiepski AF, mydło zamiast zdjęć, to takiej firmie po prostu nie powinno się przytrafiać...
20Dset
maj łeb...
Hmmm. No i po zorientowaniu się wyszło mi, że przy oddawaniu 300D tipom/firmom (300D+grip+kit) dostałby za niego maksymalnie 2500-2700, czyli musiałbym dopłacić do 10D jakieś 1.5kCo czyni całą imprezę zupełnie nieopłacalną. Na sprzedaż tego 300D na Allegro za więcej niż 3.2 bym nie liczył, więc to nadal zostaje 1k do dopłaty, a do tego nie miałbym ani gripa, ani standard zooma (pomijając już to, że kita i tak użyłem może ze 3 razy). Za to według różnych źródeł 10D się już kończą i do końca roku pojawią się ostatnie 2-3 partie w hurtowniach, a potem koniec
No to chyba jednak zostanę przy 'zbieraniu' na 70-200/4 lub 17-40.
I to jest słuszna koncepcjaNo to chyba jednak zostanę przy 'zbieraniu' na 70-200/4 lub 17-40.
Zastanawiałem sie równiez nad zmiana 300d, ale oprócz aspektów finansowych boje się jednej rzeczy - BF/FF nowego body z moimi szkłami. Drugą sprawą jest, że ja mam jakis wyjątkowo dobry egzemplarz 300D, i tak naprawdę doszedłem do wniosku, ze najbardziej to mnie wkurza AF (dokładny jest tylko centralny) i gówniany wygląd. Podjąłem więc decyzje, że kupuje lepsze szkła, a body zostaje
.
Pentax K-5 II, Leica M9
No ja w sumie taką decyzję podjąłem już dawno temu. Ale w 300D wkurza mnie: brak AI Servo, brak na stałe definiowanego pomiaru punktowego, mała szybkostrzelność i ilość zdjęć w serii, brak definiowanego balansu bieli w K (chociaż to akurat jest pikuś, bo ostatnio i tak prawie tylko w RAW robię). No i jednak korpus jest ciut za lekki (nawet z gripem)Zamieszczone przez Arkan
Ale teraz chyba tak czy siak nie warto robić upgradu. Mam za to świadomość, że kiedyś jeśli już, to będę mógł tylko na 20D (bo 10D za chwilę nie będzie).