Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: likwidacja cieni w PS CS2

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar marekb
    Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie likwidacja cieni w PS CS2

jestem cieniutki w PS poza i najprostszymi funkcjami nic prawie nie umiem. Mam przed kosciołem kilkanascie fotek młodych i prawie wszystkie z cieniami gosci na asfalcie i nie podoba mi sie to bardzo. Prosba o szybką metode ich usuniecia ale tak krok po kroku ewentualnie linka jakis.

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

to może chociaż jakiś link??:-(

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    to może chociaż jakiś link??:-(
    A Clone Stamp nie wystarczy? Taka "pieczątka" na pasku narzędzi. Mychą na "źródło" (czyli skąd pobierasz sampla) - wciskasz alt + lewy mychą i potem jeżdzisz po cieniach trzymając lewy klawisz myszki. U góry ekranu masz Opacity i Flow - żeby "zatrzeć" krawędzie.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    A Clone Stamp nie wystarczy? Taka "pieczątka" na pasku narzędzi. Mychą na "źródło" (czyli skąd pobierasz sampla) - wciskasz alt + lewy mychą i potem jeżdzisz po cieniach trzymając lewy klawisz myszki. U góry ekranu masz Opacity i Flow - żeby "zatrzeć" krawędzie.
    ale tu troche szczegółów jest np. płytki i cienie zachodzą na spodnie i suknie młodych

Moderator Awatar Janusz Body
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekb Zobacz posta
    ale tu troche szczegółów jest np. płytki i cienie zachodzą na spodnie i suknie młodych
    Jakiejś cudownej metody, żeby to poprawić to raczej nie ma - tak samo clone stamp - tylko, ze to trochę dużo pracy. Ewentualnie można w miejsce chodnika/asfaltu wkleić cały nowy fragment a bawić się tylko z cieniami na młodych.

Janusz,
    Old enough to know better - but I do it anyway.

Miasto
    Wadowice,Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Janusz Body Zobacz posta
    Jakiejś cudownej metody, żeby to poprawić to raczej nie ma - tak samo clone stamp - tylko, ze to trochę dużo pracy. Ewentualnie można w miejsce chodnika/asfaltu wkleić cały nowy fragment a bawić się tylko z cieniami na młodych.
    a nie ma mozna zaznaczyć np magiczną różczką całych elementów cienia np na kopii warstwy wyciąć rozjasnic i wlkeić?? jesli tak to jak to zrobić??

Uprawnienia umieszczania postów