Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Czy ktoś pomoże uratować kilka zdjęć?

gmil
    Guest

Domyślnie Czy ktoś pomoże uratować kilka zdjęć?

Niedawno robilem zdjecia na ślubie koleżanki. Chciałem tylko popróbować jako drugi fotograf, ale w koncu wyszlo że byłem jako jedyny...:/
    Cóż, nie popisalem sie, w dodatku sprzęt zawiódł w najważniejszym momencie. Złośliwość rzeczy martwytch, bo pozostałe zdjęcia są akceptowalne (daleko im do ideału).

Czy ktoś nie podjąłby się pomóc mi obrobić tych kilka zdjęć do postaci znośniej (czyt. dającej się oglądać)

Podejrzewam, że w kolorze nic z tego nie wyjdzie, więc chodzi mi naprawde o uratowanie zdjęcia...

Nawet nie pytajcie dlaczego część jest w JPG, bo mi się do teraz wnętrzności na samą myśl skręcaja

Pliki ze zdjęciami spakowałem rarem i umieściłem po adresem:
    http://voila.pl/b8m0u

hasło to: gmil

Powinny być 4 rary zawierające zdjęcia:
    CRW_0477; CRW_0478; CRW_0479; CRW_0545; CRW_0512; IMG_0480

Gdyby ktoś umiał i chciał mi jakkolwiek pomóc, proszę o kontakt
    super_ccc@wp.pl

Z góry dziękuję!

fotoholik
    Guest

Domyślnie

otworzylem sobie pierwsze zdjecie ....zabraklo mi skali +4EV i nadal czarne ;(

Nawet w wersji czarno-bialej bedzie tylko czarne. Potraktuj to doswiadczenie jako lekcje.

Uzależniony

Domyślnie

ufff - to jest chyba przyklad jak NIE NALEZY ROBIC ZDJEC - po +4EV Full Light na 100 oraz shadow contrast na 50 wygladaja jak z przemyslowej kamery VGA, a mysle ze i kamera przemyslowa da sie zrobic lepsze :/
    EOS x2, sloik x5, blyskotki x6

Początki nałogu Awatar tomaj_2
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Powiem po czesku
    To se ne da pane Hawranek
    Te 2 pierwsze są nie do odzyskania, podobnie 5
    Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego +Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
    Moje wypociny

gmil
    Guest

Domyślnie

Ehh, to że jest to spaprane to wiem... Że nie ma skali, no cóż.. nie da się ukryć. W Shreku był tekst w stylu "jest tylko jeden taki szpenio, co weźmie ta chryja na warsztat".
    Może jednak znajdzie się taki "szpenio"... Ja jestem nawet wstanie za tą przysługe zapłacić...
    Sam próbowałem, ale macie racje - za wiele mi nie wyszło... No chyba żeby udawać, iż to taka nowoczesna forma wyrazu Dla Państwa Młodych to jednak czarny humor...

Może jeszcze ktoś spróbuje...?

Początki nałogu
    Miasto
    Ostrów Wlkp.

Domyślnie

no tu to nawet copperfield by nie pomógł serdecznie współczuje bo wiem co ja myślałem o fotografie który spieprzył moje zdjęcia ślubne

gmil
    Guest

Domyślnie

Ja kilka razy mówiłem Młodym o tym, że jestem kiepskim amatorem i zdjęć robić nie umiem, a co dopiero na ślubie, w stresie i kościele ciemnym jak mysia dziura... Radziłem, żeby wzięli kogoś innego. Oczywiście lampa odmówiła mi poszłuszeństwa właśnie w tym "najważniejszym" momencie...
    Drugi raz tych semych błędów (mam nadzieje) że nie powtórze, a te mi się już śnią po nocy :/

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Tu nikt nie pomoże, bo po prostu brak informacji. Jasność da się wyciągnąć, ale szum jest jaśniejszy od sukienki.

PS. Żebyś miał wyobrażenie, jak to wygląda: http://img92.imageshack.us/my.php?image=yru0.jpg - lepiej nie umiem.

http://img244.imageshack.us/my.php?i...ilteredjb8.jpg
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

2 to prawie jak punktualizm...
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Jak tyś to chłopie zrobił? Niestety tu nawet najlepszy talent nie pomoże. Przykro mi.
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów