Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Wątek: Canon + Sigma

Domyślnie Canon + Sigma

Może któryś z kolegów pomoże mi zrozumieć zawiłość w oznaczeniach sigmy a dokładnie chodzi o Obiektywy DC
    Seria obiektywów specjalnie zaprojektowana z myślą o użytkownikach aparatów cyfrowych z nie pełno wymiarową matrycą APS-C. Charakteryzują się zwartą obudową, niewielką wagą i dobrymi osiągami.
    Czyli w moim pojęciu te obiektywy o oznaczeniu DC nie będą współpracowały z aparatami takimi jak Canon 5D i w wzwyż. Jeżeli się mylę to proszę mnie poprawić.
    Drugie moje pytanie dotyczy współpracy pomiędzy obiektywami Sigmy a body Canona, było wiele testów ale wszystkie robione zazwyczaj na 350D lub 20D mnie ciekawi czy coś się zmieniło w tym fakcie po wpięci do 5D ( na przykład ) może ktoś ma jakieś doświadczenia z body wyższej półki i obiektywami Sigmy i zechciałby się nimi podzielić.
    Chodzi mi głównie o szybkość i precyzyjność AF czy lepsze body rozwiązuje problem ????

Początki nałogu Awatar tomaj_2
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KOKO74 Zobacz posta
    Czyli w moim pojęciu te obiektywy o oznaczeniu DC nie będą współpracowały z aparatami takimi jak Canon 5D i w wzwyż. Jeżeli się mylę to proszę mnie poprawić.
    Nie mylisz się - z technicznego punktu widzenia zadziałają - ale na każdym zdjęciu będzie wielkie czarne koło (mega winieta)
    Siódemka była...odjąłem jedną cyfrę od niego +Canon24-105 f/4L+Canon70-200 f/4L+Sigma17-35HSM+550EX+ ... hehe Zenit 12XP
    Moje wypociny

Coś już napisał Awatar Sorcerer
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Ale nie wszystkie Sigmy mają oznaczenie DC! ;-)
    20D || Sigma 18-50/2.8 EX DC || Sigma 70-300/4-5.6 APO DG MACRO
    Minolta 700si || Minolta 28-105/3.5-4.5 || Sigma 70-300/4-5.6 APO MACRO
    Moje fotki: onephoto, plfoto, obiektywni, trekearth

Uprawnienia umieszczania postów