Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 76

Wątek: [Bartłomiej Ramza] - moda, portret

Początki nałogu Awatar Błajo
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Ramza ziooom nie daj sie ! :P Bron swojego :] Ja tam lubie Twoj styl... a najbardziej luzackie auto sesje :]
    Sprzęt: Canon + wymienne obiektywy + zewnętrzna lampa błyskowa

ramza
    Guest

Domyślnie

@Błajo...

Początki nałogu Awatar perqsista
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Przejrzałem wszystko co było do przejrzenia na tej stronie-niestety dopiero po przeczytaniu tej burzliwej dyskucji
    Muszę przyznać, że jestem bardzo mile zaskoczony. Akurat zdjęcia modowe i beauty są z zasady dalekie od mojego (upośledzonego) poczucia estetyki -wypowiadanie się przeze mnie na ten temat byłoby bez sensu.
    Reszta portfolio, co do której odważę się wypowiedzieć IMHO udawadnia, że autor ma bardzo dużo do powiedzenia. Moje szczere gratulacje, jeszcze ważniejsze jest dla mnie to, że Bartek poświęcił się bezkompromisowo swojej pasji czego mu bardzo zazdroszczę W pewnym stopniu na pozytywny odbiór tych prac wpływa fakt, że przypominają mi trochę duchem i charakterem(luzackim) zdjęcia Piotra Archie Połoczańskiego, które także bardzo cenię.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zielony Zobacz posta
    Wolę nic nie pisać, niż posłużyć się tekstem rodem z postu #17
    ok. specjalnie dla kolegi rozwinę temat.
    zdjęcia umieszczone w p_folio p. ramzy (mam nadz., że dobrze zapamiętalem nazwisko) podobają mi się z technicznego punktu widzenia. na_prwadę. powiem więcej, sa "śliczne", estetycznie wykonane, zgrane i zgrabne. wręcz sterylne. widać w nich masę włożonej pracy i trochę doświadczenia. niemniej pod wzdlędem emocjonalnym są nijakie. wykastrowane z prawdziwej zmysłowości, sztuczne, fałszują mi pojęcie piękna ludzkiego ciała i jedyne o czym myślę patrząc na te fotografie to to, czy modelkom i modelom nie było za zimno podczas sesji w offowym studiu p. ramzy.
    i nie chodzi o to czy się znam czy się nie znam. chodzi o moje odczucia subiektywne i o to, że drugi raz nie obejrzałbym tych zdjęć. tak to właśnie czuję.
    pozdrawiam
    slick

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez slick Zobacz posta
    wykastrowane z prawdziwej zmysłowości, sztuczne, fałszują mi pojęcie piękna ludzkiego ciała
    Gruuuubo Wykastrowane ?! Matko, chlopie skad ty bierzesz te slowa...?
    Wow. Naprawde warte zapamietania.
    A tak ze szczegolami, to myslisz, ze gdzie ramza je kastrowal...? Znaczy w ktorym miejscu nastapiło ciecie

Aaaaaa - Jac jesli ja juz przekorczy;em meritorycznosc to skasuj post

Hihi... naprawde mocne Do pamietnika.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Dobra, dosyc tego dobrego
    - przenosze do "Galerie uzytkownikow"
    - lacze ze starym watkiem
    - pozwalam sobie zachowac "nowy" tytul, bo jakos te 'de beginning' nie pasuje do fotek ;-)
    - Ramza, jesli chcesz tu zrobic porzadek, to daj znac na PM dokladnie co i jak - w tym watku Ty jestes szefem
    - ... w szczegolnosci jesli nie chcesz, zeby tu w takim stylu roztrzasac Twoje motywacje, umiejetnosci i "zaangazowanie duchowe" (i wcale by mnie to nie zdziwilo)... jedno slowo i rach-ciach-ciach

A zdjecia... Doskonale technicznie, widac wklad pracy, sporo doswiadczenia (duzy "szacun" za to, ze zdobytego w tak krotkim czasie) i uzytych srodkow... no po prostu full profi.

... ale i tak mi sie nie podobaja Albo raczej: nie robia na mnie wrazenia (innego niz techniczne) ani na plus ani na minus. W sumie to chyba znaczy ze niezle, bo 50% fotek z tego gatunku wrzucam z niesmakiem do szufladki p.t. "rozowe swinki" ;-) a tu takiego odruchu nie mialem...

ramza
    Guest

Domyślnie

@muflon... zero ciecia niech jada po maxie w koncu to wolnosc slowa panuje i mi to nie przeszkadza, czasem nawet smieszy wiec niech dzieciaki jada po maxie

Domyślnie

Fajne zdjecia, do tego widac, ze sie przy tym dobrze bawicie - tym lepiej.
    Ciekaw jestem tego zaplecza, o ktorym sie tu tyle mowi.

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pito Zobacz posta
    Ciekaw jestem tego zaplecza, o ktorym sie tu tyle mowi.
    Tak ,tak ramza dawaj backstage'y. Bezwzględnie dużo backstage'ów. Poważnie mówię
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ramza Zobacz posta
    @muflon... zero ciecia niech jada po maxie w koncu to wolnosc slowa panuje i mi to nie przeszkadza, czasem nawet smieszy wiec niech dzieciaki jada po maxie
    wolnosc slowa - tak
    ale jakis poziom trzeba zachowac - dzieciaku ;-)
    nie moglem sie powsztrymac - ramza wiecej luzu nie deprocjonuj ludzi nazywajac ich dzieciakmi - bo to do niczego nie doprowadzi dobrego

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów