Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 76

Wątek: [Bartłomiej Ramza] - moda, portret

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ramza Zobacz posta
    ale co ja moge wam napisac? to proste bierzecie ladna modelke, do tego typowe ustawienie swiatel i troszke podstawy wygladzania i juz kazdy moze strzelic takie foto
    ramza.. chyba się zgodzisz, ze sztuka to nie jest, a "tylko" świetne rzemiosło.. a więc masz rację i zgadzam się w 100%, że co porawda nie każdy, ale bardzo wielu poświecajac tyle czasu, uwagi, zangazowania i mając takie wyposażenie studia jak Ty.. po takim czasie nauki i szlifowania warsztatu do taki rezultatów mogłoby dojść.... Ramza, szczerze.. mylę się?

Poza tym mam taką refleksję.. mając ten potencjał jaki posiadasz, mogłbyś robić naprawdę świetne foty (niech bedzie nawet komercja) mające przede wszystkim duszę i charakter i to coś co powoduje, że o takich zdjęciach dlugo myslimy. Ja tu widzę dobre rzemiosło (chociaz obróbka jest totalnie przegięta..za dużo plastiku), ale tez dostrzegam coś, co rzuca się w oczy na kazdym kroku.. dążenie do totalnej i taniej komercji. I jedynie do tego dążenie...
    Nie potępiam komercyjnych fotografii... ale wydaje mi się, ze dobra fotografia komercyjna powinna mieć jeszcze to "COŚ" w sobie.. coś wyrażać ponad to co pokazuje.

razma... w pamięci mam Twoje sporo wczesniejsze zdjecia prezentowane na CF (samotny spacer itp).. i niech tak pozostanie.

Życzę powodzenia i.. hm, wiekszego zaangazowania duchowego .. Wiesz o co mi chodzi. Pozdrawiam :cool:
    Ostatnio edytowane przez jazzY ; 03-10-2006 o 17:52
    moje digarty
    EOS 30D, Canon EF-s 10-22mm f/3,5-4,5 USM, Canon EF 50mm/1.4 USM, Canon EF 85mm/1.8 USM, Pretec 2GB Cheetah 80x, Hoya UV SuperHMC, Lowepro Slingshot 200 AW.....&.....Sony_DSC-F717, MemoryStickPRO ULTRA II 512mb, Hoya Polar HMC, Hakuba Skylight 1B MC, torba Jeep-bagM, statyw Velbon Ultra Lux iF.

ramza
    Guest

Domyślnie

O rany co forum to to samo, naprawde nic nowego do dyskusji nie wniesliscie .

Uwielbiam robic komercyjne zdjecia , uwielbiam magazynowe fotki i kocham panie z okladek, nic na to nie poradze, chce robic takie zdjecia i temu pragne sie poswiecic. Jasne, ze casem odrywam sie od tego ide na spacer i stzrele robala oczywiste jest tez, ze w swoim dorobku posiadam jeszcze inne zdjecia, ktorych nie umieszczam na stronie z czysto zawodowych przyczyn sami rozumiecie

Duzo osob, wytyka mi , ze z takim zapleczem sprzetowym tokazdy cwaniak by dobre zdjecie zrobil nic bardziej mylnego. Po pierwsze to zaczynalem od zera i ciezko pracowalem na to zeby teraz moc zaswiecic lampa flashowa przeznaczona do pracy w studio a nie folio z Obi lub lapka do roweru, a takie patenty tez robilem

Po drugie, bardzo czesto zapraszam rozne osoby domnie do mojego malego offowego studia i bawimy sie w robienie roznych glupich zdjec i o dziwo jakos nie kazdy jest wstanie zrobic choc zblizone zdjecia do moich a przeciez takie to proste

Na zakonczenie napisze tylko, ze fotografia stala sie moim zyciowym celem, to dla niej olalem studia przed obrona dyplomu to dla niej zarywam noce i siedze nad aparatem do rana i dokladnie wiem dokad zmierzam i co mam dalej robic, co do poprzeczek to wiem na jakiej wysokosci ma byc i sam sobie radze z wlasna ambicja dzieki temu nie zwracam uwagi na czasem nie sluszne uwagi co do mojej pracy.

@Kalina... przejzalem twoja strone bo chcialem sie przekonac czy naprawde az tak zemna zle jednak niczym specjalnym sie nie poczestowalem z twoich serwowanych deserow z reszta domyslalem sie tego. Nie zrozum mnie tez zle nie jest to proba odparcia ataku poprzez dogryzanie, jednak juz galeria AKT powiedzila mi wszystko to co chialem wiedziec o jej autorze lub autorce
    Lubie ludzi, ktorzy podnosza mi poprzeczke ale ty nie jestes wstanie podniesc jej nawet na wysokosc dywanu, przykro mi.

Domyślnie

Yeah.... zaczelo sie ciekawie. Admina prosze o zamkniecie wątku. Chyba brniemy za daleko pozdro dla uczestników

Pełne uzależnienie Awatar Jac
    Miasto
    W-wa/Bielany

Domyślnie

ee spokojnie ;-) forum nie sluzy do zamykania watkow - swobodna dyskusja do poki jest kulturalna jest OK, z kazdej wypowiedzi mozna wyciagnac wnioski - jesli bedzie ostro to traficie do pralni z tymi postami ;-) albo sie to gdzies przeniesie ;-)

Pasja ponad wszytko a prawdziwa cnota krytyki sie nie boi ;-)

Uzależniony Awatar mungo
    Miasto
    A, A

Domyślnie

Takich stronek więcej Już widzę, że to będzie mój portretowy guru
    No i zbiera się chmura. Czarna. Canon/Velbon DF 50/Svierdlovsk 4/Lubitel 166B/Ami 66/Zorka 5
    Mówcie, bo kiedyś będę robił takie zdjęcia i takie, i takie, i takie, i takie, a to wszystko tylko kwestia czasu, bo póki co robię takie zdjęcia.
    Zaczątek portfolio: link

Domyślnie

O rany co forum to to samo, naprawde nic nowego do dyskusji nie wniesliscie .
    Jesli masz takie sygnaly z wielu stron, to może jednak warto poświecić im choć małą chwilę i pomyśleć o nich... nie sądzisz? No chyba, ze wszycy wg Ciebie to ignoranci.. (czego nie zakładam).

Na zakonczenie napisze tylko, ze fotografia stala sie moim zyciowym celem, to dla niej olalem studia przed obrona dyplomu to dla niej zarywam noce i siedze nad aparatem do rana
    Jesli TYLE poswieciłeś fotografii.. to staraj się robić zdjęcia KOMERCYJNE i REKLAMOWE, ktore są naprawde tego warte.. bo inaczej traci sens to poświęcenie.

..i dokladnie wiem dokad zmierzam i co mam dalej robic, co do poprzeczek to wiem na jakiej wysokosci ma byc i sam sobie radze z wlasna ambicja dzieki temu nie zwracam uwagi na czasem nie sluszne uwagi co do mojej pracy.
    Przynajmniej fajnie, ze jesteś zadowolony.

Życze powodzenia i trzymam kciuki za rozwój Twojej kariery :smile:
    Ostatnio edytowane przez jazzY ; 03-10-2006 o 21:07
    moje digarty
    EOS 30D, Canon EF-s 10-22mm f/3,5-4,5 USM, Canon EF 50mm/1.4 USM, Canon EF 85mm/1.8 USM, Pretec 2GB Cheetah 80x, Hoya UV SuperHMC, Lowepro Slingshot 200 AW.....&.....Sony_DSC-F717, MemoryStickPRO ULTRA II 512mb, Hoya Polar HMC, Hakuba Skylight 1B MC, torba Jeep-bagM, statyw Velbon Ultra Lux iF.

Bywalec Awatar mancat
    Miasto
    Śląsk

Domyślnie

jazzY nie rozumiem po co tak nalegasz aby Ramza nadal myślał nad swoją fotografią i robił zdjecia naprawdę czegoś warte???? Przecież gosciu dośc wyczerpująco wypowiedział się na ten temat. Widać, że ma wszystko przemyślane i podąża własną dróżką. Ja nie martwię się ani o Jego ambicje ani rozwój. Za to chętnie przeczytałbym o tym jak pracuje... Bartoszu... napisz Nam jakiś tekst... na dobranoc ;-)

Domyślnie

mancat, może mnie żle zrozumiałeś.. Podobają mi się bardzo fotografie ramzy, ale... własnie o to niby małe "ale" mi chodzi :-)
    Oceniam razmę z poziomu, do którego pretenduje..a poprzeczka nie jest ustawiona nisko, więc i wymagania są niemałe. Tyle.

P.S. Chętnie tez poczytam i wiele się naucze od kolegi ramzy. Ja raczkujący jestem. Co nie znaczy, że odezwac się i swoich poglądów mieć nie mogę...prawda? :-) Dzięki
    Ostatnio edytowane przez jazzY ; 03-10-2006 o 21:41
    moje digarty

Pełne uzależnienie Awatar kami74
    Miasto
    Piaseczno

Domyślnie

Dyskusje, dyskusje, dyskusja nad gustami z samej definicji stają się od razu i na poczatku pozbawione jakiegokolwiek sensu. Ja bardzo lubie Big Mac'a i tatara z łososia. Dwa rodzaje jedzenia totalnie rózne a oba smakują wybornie. I tak samo jest z foto: ramza i Kalina. Dwa zupełnie rózne podejścia a efekt ? W obu przypadkach zdarzają się kąski smakujące wybornie i te troszke mniej wykwintne. To tyle idę zjeść kolację.
    Ostatnio edytowane przez kami74 ; 03-10-2006 o 21:43
    5DII 24105f4L S7030045,6APODG 501.8II 430EX wyposażona w ponton VS600R
    MOJE PSTRYKI NA CB& GALERIA NETOWA

później, późnym popołudniem, gdy cienie będą dłuższe i smutniejsze niż są..

Domyślnie

Smacznego :-)
    moje digarty

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów