Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 76 z 76

Wątek: [Bartłomiej Ramza] - moda, portret

mecca
    Guest

Domyślnie

Nie wiem jakie posty mozna pisac tuz po zarejestrowaniu sie na forum, przepraszam jezeli popelnilem faux pas

Mysle, ze zgromadzona publicznosc mialaby niezla zabawe podczas podgladania Kaliny w trakcie robienia glebokich tresciowo i swietnych technicznie aktow w offowym studio. A potem moze te akty zastapilyby to dziwne amatorskie cos, co Kalina prezentuje na swojej stronie.

Miasto
    Gliwice

Domyślnie

Panowie! A ja bym prosiła pojechac troche po hamulcach bo poziom tej dyskusji zaczyna ostro spadać….
    Nie udowadniajmy sobie i innym kto jest lepszy a kto gorszy
    Każdy kto ma oczy i rozum prawdopodobnie posługuje się nimi na miare swoich możliwości.
    Ja wiem do której galerii chetnie wrócę i to jest istotne

Zacytuję kalinę : jak widac ego fotografow jest bardzo wrażliwe

I dodam od siebie, ze jest tym wrażliwsze im ma się mniej pokory i więcej kompleksów

Nie powiem po czyjej jestem stronie i nie wyczytujcie tego miedzy wierszami
    Nie jestem feministką, a akty owszem jeśli mi się podobają to je oglądam (i damskie i męskie), tak jak oglądam zachody słońca, krajobrazy itp…

Krytykujcie, ale nie poniżajcie

Piekno, prawda, klasa, styl, obronią się same

Pozdrawiam

Dopiero zaczyna Awatar mrSaint
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez baraqda Zobacz posta
    ..................Nie udowadniajmy sobie i innym kto jest lepszy a kto gorszy.................

Nie chodzi o to kto jest lepszy a kto gorszy, chodzi o sposob podejscia i poziom oceny zdjec

Pani Kalina robi bardzo ladne zdjecia, powtorze bardzo ladne..........jednak komentarz typu ..........Mamo, a Zbyszek powiedzial.......... bardzo zubozyl moj wizerunek pani Kaliny

pzdr

pzdr

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A moze zastosujcie w koncu zasade "de gustibus..." i zakonczcie ten kierunek dyskusji?

Zasada ogolna jest prosta - ktos pokazuje zdjecia, ktos komentuje, radzi, chwali, krytykuje.

Jesli w tym momencie na czyjas opinie "nie podobaja mi sie" autor albo ktos "wspierajacy" autora zareaguje w stylu "jak smiesz tak negatywnie oceniac super fotki" to wlasnie przekroczona zostaje granica "degustibus" i zaczyna sie niepotrzebna pyskowka... tym gorzej gdy oceniajacy daje sie wciagnac i probuje uzasadnic swoje gusta, zamiast asertywnie olac "bo mi sie nie podoba i juz - mam do tego prawo".

mecca
    Guest

Domyślnie

Vitez, dostrzegasz roznice miedzy "nie podoba mi sie" a "jest slabe i kazdy potrafi takie cos pstryknac"?

Jak trafnie zauwazyles, to jest wlasnie pyskowka.

Ocena efektu widocznego na zdjeciu to jedno, ocena umiejetnosci fotografa i sensu jego pracy to cos zupelnie innego.

Domyślnie

@ramza..... po prostu zacznij robić same dobre zdjecia, bo sam widzisz, jakie złe emocje sa generowane przez te słabsze prace :-? Nie lubisz, jak CIe ktoś krytykuje..? Nikt nie lubi..ja też nie lubię, ale wypadałoby się z tym oswoić, a nie grać artystę i zadzierac nosa. Poza tym mam juz swoje lata(89);-) i nie nazywaj nas na przyszłośc "dzieciakami" , bo to niegrzeczne i swiadczy jedynie o kompleksach.
    Ta powyższa, nasza dość marna dyskusja jest dowodem na to, ze masz jeszcze troche do zrobienia i do nauczenia się... zresztą jak my WSZYSCY (i Ty i Kalina też) na tym forum, czyż nie..??
    Naprawdę dobre wystawiane prace powodują z reguły dobre opinie i oceny(jak ktoś napisał wcześniej: prawdziwa cnota, krytyk się nie boi), lub ewentualnie milczenie spowodowane zazdrością..heh. Prace, którym czegoś brakuje.. generują krytykę.. to normalne.
    A myslę, ze mistrzowie fotografii nie zamieszczją tu swoich fotografii do oceny.. W tej grupie chyba nikt z nas nie odnajduje siebie.... Czy sie mylę? :wink:

Jesteśmy tu, mam wraznienie, po to zeby uczyć się od siebie i słuchac dobrych rad.. a nie po to, by obrażac się nawzajem, wyzywać i deprecjonowac swoją dotychczasową pracę...

Szanujmy się, słuchajmy uwag i bądżmy otwarci na krytykę, a będzie wszystko OK. Trochę pokory, panowie i panie... i dystansu do samego siebie..!!

@Vitez... wolę Ciebie w roli negocjatora, jak z ostatniego posta niż w roli sekundanta i sędziego z walki kogutów, jak w jednym z poprzednich postów

Pozdrawiam wszystkich ciągle uczących się fotografii
    A tych, którzy myślą, ze już uczyć się nie muszą, a tylko mogą się puszyć i nadymać na profesjonalistów.. nie pozdrawiam
    PRIVIET..!
    Ostatnio edytowane przez jazzY ; 12-10-2006 o 17:10
    moje digarty
    EOS 30D, Canon EF-s 10-22mm f/3,5-4,5 USM, Canon EF 50mm/1.4 USM, Canon EF 85mm/1.8 USM, Pretec 2GB Cheetah 80x, Hoya UV SuperHMC, Lowepro Slingshot 200 AW.....&.....Sony_DSC-F717, MemoryStickPRO ULTRA II 512mb, Hoya Polar HMC, Hakuba Skylight 1B MC, torba Jeep-bagM, statyw Velbon Ultra Lux iF.

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678

Uprawnienia umieszczania postów