ramza.. chyba się zgodzisz, ze sztuka to nie jest, a "tylko" świetne rzemiosło.. a więc masz rację i zgadzam się w 100%, że co porawda nie każdy, ale bardzo wielu poświecajac tyle czasu, uwagi, zangazowania i mając takie wyposażenie studia jak Ty.. po takim czasie nauki i szlifowania warsztatu do taki rezultatów mogłoby dojść.... Ramza, szczerze.. mylę się?
Poza tym mam taką refleksję.. mając ten potencjał jaki posiadasz, mogłbyś robić naprawdę świetne foty (niech bedzie nawet komercja) mające przede wszystkim duszę i charakter i to coś co powoduje, że o takich zdjęciach dlugo myslimy. Ja tu widzę dobre rzemiosło (chociaz obróbka jest totalnie przegięta..za dużo plastiku), ale tez dostrzegam coś, co rzuca się w oczy na kazdym kroku.. dążenie do totalnej i taniej komercji. I jedynie do tego dążenie...
Nie potępiam komercyjnych fotografii... ale wydaje mi się, ze dobra fotografia komercyjna powinna mieć jeszcze to "COŚ" w sobie.. coś wyrażać ponad to co pokazuje.
razma... w pamięci mam Twoje sporo wczesniejsze zdjecia prezentowane na CF (samotny spacer itp).. i niech tak pozostanie.
Życzę powodzenia i.. hm, wiekszego zaangazowania duchowego .. Wiesz o co mi chodzi. Pozdrawiam :cool: