-
Początki nałogu
Iczek, ze jak, ze skoro pojawilam sie tu niedawno, to powinnam sluchac z ogonem podtulonym i nie wypowiadac seojgo zdania?
Nie sadze zeby na tym polegala jakakolwiek dyskusja, a juz na pewno nie tu. Taki wstep jak Twoj przed chwila uwazam za ponizej pasa i naprawde nie spodziewalam sie po tobie.
Co do wlasnych zdjec, mam do nich duzo bardziej krytyczny stosunek niz wiekszosc ogladaczy. Wiem, ze stac mnie na wiecej i chce sie rozwijac, choc to nie przychodzi latwo. I tak, mam aspiracje, przeszkadza ci to?
Opinie przywoluje jakie uznaje za sluszne i zasygnalizowalam, ze "kazdy tak portafi" to skrot myslowy. Jasne, ze do zrobienia poprawnie technicznego zdjecia potrzebna jest jakas wiedza: pomiaru swiatla, obslugi aparatu itp.
Dla mnie takie rzeczy to jak alfabet i kazdy, kto go pozna i umie sklecic kilka zdan potrafi to zrobic. Nie zmienia to faktu, ze poznania tego alfabetu to tez sztuka. Ale dobre zdjecie to cos wiecej, duzo duzo wiecej.
Ja u Bartka Ramzy tego nie widze, a juz na pewno nie na stonie tytulowej, gdzie jest kilka powyginanych ladnych pan i nic wiecej. I twoje paternistyczne zapedy nie sprawia, ze zmienie zdanie.
Uprawnienia umieszczania postów