Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: Uszkodzone RAW-y na karcie CF cannon 350d

Domyślnie

...widze ze jakas epidemia, u mnie to samo w 20d Wyslalem aparat w ostatnich dniach gwarancji do serwisu, aparat wrocil z dopiskiem ze wszystko ok - technik napisal ze zrobil ponad 100 zdjec i wszytsko ok, podejrzewam ze sprawdzal tylko na wyswietlaczu aparat wrocil do mnie ale juz po gwarancji, napisalem maila z wyjasnieniami, zobaczymy jak to rozpatrza mimo ze jest pare dni po gwarancji mam nadzieje ze ja uznaja...

Z tymi co maja podobne problemy podziele sie swoimi testami:
    - sprawdzane na 4 roznych kartach pamieci
    - rowniez na roznych czytnikach usb 2.0 i 1.1
    - probowalem tez kopiowac zdjecia bezposrednio za pomoca kabelka usb dolaczonego przez canona
    - sciagalem rawy na inny komputer
    - zmienialem firmware w aparacie
    - resetowalem ustawienia
    - formatowalem kilkukrotnie karty

Szukalem na zagranicznych forach i konsultowalem z roznymi uzytkownikami, jeden z nich odpisal mi tak:

I sent the camera to Canon and they fixed it, I believe they replaced the
    main processor chip although I can't remember if they actually described
    the problem exactly.

http://forums.dpreview.com/forums/re...m+corrupt&qf=m
    Ostatnio edytowane przez konradl ; 19-03-2007 o 03:36

Domyślnie

Update:
    No wiec tak musialem sie pofatygowac do warszawy i osobiscie przy techniku strzelic kilka zdjec, wzial karte na zaplecze i przyznal ze naprawde jest cos nie tak. Aparat jest u nich juz kolejne 2 tygodnie (w sumie ponad miesiac ), zdiagnozowali usterke, uszkodzona jest plyta glowna aparatu. Problem w tym ze nie maja jej na miejscu i czekaja na dostawe ale musze przyznac ze mimo oczekiwania sami zadzwonili po 14 dniach (od 2-giego pozostawienia w naprawie) i uczciwie powiedzieli jaka jest sytuacja.

Najgorsze ze sezon sie zaczyna duzo wolnego i ladna pogoda a ja bez aparatu, ehhh meczarnie

Domyślnie

Update II dzwonili wlasnie ze plyta doszla juz zamontowali i wyslali aparat. Jestem w szoku w 3 godziny sie uwineli, normlanie interaktywny serwis No nie zapeszam bo okaze sie ze dalej cos nie tak jak wroci, ale ogolnie widac ze sie poprawia i canon zaczyna dbac o uzytkownikow...

Kiedys jak mialem nikona to 3 miesiace byl w serwisie i dodzwonic mi sie moze z raz udalo...

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Podepne sie pod temat. Ostatnio robilem mala reorganizacje w plikach i nagrywalem rawy na dvd. Na jakies 40 dvd jedna chyba okazala sie padnieta w jakis przedziwny sposob.

Plyta wypalila sie bez pokazania jakiegokolwiek bledu, pliki normalnie mozna kopiowac, wszystkie teoretycznie sie odczytuja tyle ze ani jednego nie moge otworzyc... Przynajmniej programami ktorych uzywam.

Acr, dpp, lightroom - ani jeden sobie z tym nie radzi... Szukalem troche w google na ten temat ale nic nie znalazlem procz isobustera ktory nie pomogl...

Moze mi ktos pomoc z tym problemem i sprawdzic czy jakis inny program ktorego nie posiadam je otworzy?

Link do pierwszego z brzegu: www.daminet.pl/~novy/blad.CR2

Z gory dzieki

Domyślnie

Witam, jestem posiadaczem 350D, zrobiłem nim już ponad 3450 zdjęć, ostatnio zobaczyłem, że 2 zdjęcia są przekłamane w podobny sposób jak tu opisywany. Testuje karte CF i nic nie wychodzi, czy aparat kwalifikuje sie do naprawy gwarancyjnej ?

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów