Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: Help! Pomocy! Jestem uzależniony!

Bywalec Awatar Paprochwbody
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie Help! Pomocy! Jestem uzależniony!

To staje się paranoją, typowe uzależnienie. Zamiast odkładać pieniądze jak porządny obywatel, ciągle analizuję, jak upgrade'ować "kolekcję"(sic!) sprzęciku... Teraz problem: czy to co mam, czy to wszystko zamienić na 5D z 24-105??!!!, nakręciłem się po obejrzeniu wielu zdjęć z "piątki", z drugiej strony zatrzymać Ele i dołożyć do nowego korpusu, to wywalenie wszystkich oszczędności (i świadomość, że przez 6 ostatnich lat nic się nie zaoszczędziłoi wywala się ostatnie piniendze). I jeszcze jestem niecierpliwy, muszę wszystko mieć zaraz, JUŻ!!!
    Czysty onanizm, co osłabia organizm. Może sprzedać cały sprzęt i zacząć zbierać znaczki?
    Na starość tylko torba Elek i kij... (nawet mieszkanie nie wykupione)
    Help!
    P.S. przepraszam forumowiczów zniesmaczonych kolejnym Canonowym ćpunem:wink:
    Niech ktoś ratuje : 5D z ww obiektywem czy terapia u psychoanalityka?
    (Focę amatorsko, głównie w weekendy, wakacje,przyrodę, ludzi, lubię możliwie najwyższą jakość zdjęć, podkręcił mnie wątek o 5D ("a jednak 5D"))
    Ostatnio edytowane przez Paprochwbody ; 29-09-2006 o 10:55
    (5III+1IIn+24-105+150+100-400)

http://www.pbase.com/tmirkowski/profile

Zablokowany Awatar mmsza

Domyślnie

Raczej terapia
    Już tu kiedyś pisałem, że w życiu bym nie kupił sprzętu za ostatni grosz a tym bardziej na kredyt.

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Paprochwbody Zobacz posta
    Czysty onanizm, co osłabia organizm. Może sprzedać cały sprzęt i zacząć zbierać znaczki?

Myślisz że to taniej wychodzi?
    Wyjedź gdzieś, odpocznij i uświadom sobie że lepszy sprzęt niekoniecznie oznacza lepsze zdjęcia. Pomaga też jeszcze inne hobby do czego zachęcam.

Początki nałogu Awatar p_lar
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Zależy na ki ch** ci te zabawki. Jak tylko do "onanizacji" to szkoda prądu. Jak nie masz kasy zeby dokupić 5tke od ręki to po co się szarpać... Lepsze są sytuacje gdy sprzet chociaż czasem zarobi na siebie.
    Can-on, can-off... 50D+17-55IS+EF70-300IS

Domyślnie

Pomaga też terapia na zagranicznych a i nie tylko galeriach. Jak czasmi widzę jakie cudowności robią 300D to mi słabo Poza tym co Ci z zaaaaajefajnego body jesli nie ruszysz się z domu bo nie będziesz miał na to floty ?? Zostanie Ci tylko fotografowanie przy wysokich ISO kubków do kawy

Początki nałogu Awatar Przemoc
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A masz czas na robienie zdjęć ? Często jest tak, że praca pochłania go tyle, że na fotografowanie już brakuje, wystarcza tylko na kolekcjonowanie coraz droższych zabawek.
    To bez sensu, staram się zwalczać w sobie ten syndrom i chyba mi się udaje, wiem, że mając 5D po pół roku kręciłoby mnie coś nowego.
    Pozdrawiam

PrzemoC

Początki nałogu Awatar p_lar
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Otóż to. Nie wiem czy potrafiłbym zrobić lepsze zdjęcia 5tką. Pewnie technicznie tak. Ale wali mnie to. Czy bokeh będzie lepszy czy gorszy, czy będzie szumów więcej czy mniej, pierdoły typu hot/bad piksele już mnie nie ryrają :-) . Mógłbym zamiast na plastik fantastik od razu rzucić się na 30d ino po co. Wolę do różnicy w cenie dozbierać i w listopadzie bryknąć w tropiki, na wakacje, robić zdjęcia ;-)
    Can-on, can-off... 50D+17-55IS+EF70-300IS

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Imo to zupełnie nie ma sensu, oblej sie zimna woda i finał. Tez byłem napalony na 5D jak jasny gwit, pozniej przestałem o nim myslec....ale ostatecznie co mnie dosłownie zaszokowało, zonka sama zaczeła temat kupna 5D no i potem juz poszło. Ale inna sprawa ze aparat przynosi mi sporo dukatow miesiecznie, napewno ta puszka ułatwia w znacznym stopniu prace, ale do katalogowania zdjec masz i tak swietny zestaw....

Pzdr.

Bywalec Awatar Paprochwbody
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dzięki, chłopaki. Nie oszczędzałem pieniędzy ciesząc się że wreszcie mam własne i nie myśląc o przyszłości. Nie można tak wiecznie. Chyba mi czas wydorośleć, uwielbiam focić ale co jakiś czas mam "napady" w jaraniu się sprzętem i spadam na samo dno fotograficznego piekła
    Narwany-
    Paprochwbody
    (5III+1IIn+24-105+150+100-400)

http://www.pbase.com/tmirkowski/profile

Zablokowany Awatar mmsza

Domyślnie

Ale .... piątka piękne foty robi

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów